Soft söndag & resplaner

Är du en dålig planerare? Ja jag är iaf. Hehe 22.00 skulle jag senast vara isäng, nu är klockan 23.10. heh :)

Menmen, iaf så började denna dag för mig så sent som 13.oo vaknade först då :O Vet inte senast jag sovit så länge :P Men det är bara bra nu eftersom jag högst får 6h sömn i natt så. Jag steg alltså upp vid 1, gick ner och åt frukost och började lite smått packa. Shit vad dagen gick fort! Innan jag visste ordet av var klockan redan 5 och dags för middag. Tjaa, det kan ju ha att göra med att jag satt vid datorn en del också (A) Efter maten gav jag kattorna mat och sedan gick jag o lade mig och sola på studsmattan och en stund senare joinade brorsan.

Vi låg där och lyssnade på musik från brorsan tele. Helt underbar lugn stund :) Sen tröttna dock brorsan och vi hoppade istället en stund och när klockan började närma sig halv 7 gick jag in och packade igen. Var i princip klar vid halv 9 och gick då och satte mig vid familjens dator för att överföra bilder. 2 timmar senare var jag klar. Usch vad vår dator blivit trög... Iaf så överförde jag alla rockoff bilder samt Torquay och övriga sommarbilder till cd-skivor (back-up ifall datorn skulle rasa :)) Men tyvärr kan jag inte bjuda på några bilder nu för morsan är på datorn och rätt irriterad på mig (A) Så ni får nöja er med 3dagars update istället :)

Jo så här ser det ut:

-Måndag morgon (imorgon)  åker vi med halv 8 färjan till Kapellskär. Därifrån buss in till Stockholm.

Från stockholm tar vi sedan tåg till Malmö där vi stannar tills natttåget till Berlin går (vi sover på tåget).

Från Berlin sen tar vi ett tåg till Bern = största målet :) Där möter vi de andra och stannar tills lördagen då de far hem och vi tar natttåget till Rotterdam Nederländerna.

Vi kommer dit på morgonen och stannar hela dagen och sover där för att sedan morgonen efter ta tåget till Stockholm igen och därifrån buss till Kapellskär (lr ett stopp i Sundbyberg, de vill jag men vet inte om vi kan :)) Sen förmiddagsbåten hem och väntas vara hemma någon gång på eftermiddagen lagom till middag antar jag :D

Japp så är det tänkt :D Så kommer inte kunna skriva nu men skall försöka skriva förhand och sedan lägga in det (ja ska lägga in resdagboken från Torquay, snart (A)) :)

Nej nu är klockan halv 12 och jag skall upp kl 6! :O Lovely :D

Kommentera gärna och ha det bra på Åland, Sverige, Finland lr var ni nu befinner er :) Hej då!

Loppis, släktbesök, & fyrverkeri

Denna natt sov jag ca 5 timmar, kom ju isäng där vid 4 halv 5 nått och steg upp halv 10, lr det var meningen men jag somna om och morsan kom kvart över 10. Så det blev att kasta i mig frukost och duscha och bära ut alla saker till bilen. Lyckligtvis hade vi ju prismarkerat det mesta dagen innan så det var lugnt :)

Vi kom till Haraldsby vid 11 ungefär och bar bord och sen började jag plocka upp saker. Det kändes som att jag hållit på i en evighet och sen mitt i allt kom det folk. Alltså besökare så att säga, fick nästan direkt sålt en hel del men blev tvungen att springa till tess och växla ^^ Det rullade sen på hela dagen och i början hade jag Tilda som underhöll mig (ja när hon inte försökte ta saker xD) men sen där vid 1 ungefär kom faster och hämtade henne. Då blev det lugnt, ja folk kom det lite hela tiden men mitt bord var i skuggan, det fläktade och jag höll på att somna. Heh som tur var gjorde jag inte de :)

Nån timme senare kom Tilda tillbaka överlycklig av att ha fått glass :D Haha då blev det full rulle igen och sedan åkte hon och faster igen för att hälsa på farmor och se över stugan. Då blev jag sittande på min stol, ja förutom när jag fick springa efter Ninas son som var påväg att rymma ^^ Som tur var han jag ifatt honom innan han gick ut på vägen. Förutom det satt jag nog rätt stilla på min stol, pratade lite med min bordsgranne men inte mkt mer än så. Jo jag åt i o för sig och fick en gratis våffla också (y) :).

Vid 15 ringde Sofi och en stund senare kom hon, och kanske ½ timme efter kom Tilda och faster tillbaka och då fick jag röra på mig. Det kändes som att jag suttit i en evighet och det kändes i mina knän. Iaf så gick jag med Tilda och lekte till parken, ojoj det var faktiskt riktigt roligt :D Haha :P Sen vid halv 5-5 kom Ted och hämta Tilda och då började nästan alla plocka undan så det gjorde vi också. Sen bar vi in stol och bord och efter det åkte vi hem.

När vi kom hem fick vi middag dirket som idag var kyckling :D Jag var vrålhungrig efter att under dagen bara ha ätit smörgås, ett äpple, lite godis och en våffla typ så.

Efter middagen fick vi efterrätt, blåbärspaj med vaniljglass :) Sedan gjorde vi oss klara och gick först en stund till farmor och sa hej då till henne (vi åker ju på måndag) ja Svante var också med men. Där fick vi varsin glass pinne och vid 8 kom mamma och vi gick vidare till fasters stuga och gav äntligen presenten till Casper och till Ulrika och Ted. De fick muggar och Casper fick byxor och en tröja :) Iih vad han är liten :) Haha Ted och Ulrika tkr att han väger mkt men eftersom jag automatiskt jämför med Tilda så tkr inte jag att han väger någonting. Han är så liten och söt :) Jag kommer dock inte nu att träffa honom fram till dopet men. Vi var där till 9 ungefär då vi alla promenerade hemåt, Ted, Ulrika,Casper och faster följde också med eftersom de skulle säga hej då till farmor. Vi andra gick hem och gjorde oss klara för att fara in till stan.
Vi var inne vid 10 ungefär och jag ringde Ina och träffade henne vid musét. Vi gick till Select, stötte på Malin & Emme som inte riktigt var sig själv idag xD och ringde Kim (måste ju höra hur det var med honom) och han måste gipsa sin arm/handled :( stackarn. Efter det gick vi upp mot centrum och stötte på Erika A, hennes kille och Hanna som spelar i mitt lag :D Vi prata med dom en stund och sen gick vi till Lilla holmen, stötte på Anki. Tappade bort Anki men stötte på en kille som sa att han kände mig och visste vad jag hette. Fast jag har inte en aning om att jag snackat med honom förut :O. Iaf så va vi med honom och hans polare ett tag och sen gick vi in mot området och kollade på fyrverkerierna. Mäktigt (y) Jag älskar fyrverkeri :) Sen följde Ina & Jimmy mig till bussen.

På bussen träffade jag först på Erika och Madde så jag fixa så att jag och brorsan inte måsta gå hem :D Sen gick jag och satte mig där bak med Malin, Emme som tagit lite mkt idag xD och så satt där en hel del Vårdörbor och Filia :) Trevligttrevligt :)

Vi 4 (jag, brorsan, Erika och Madde) steg sen av bussen och började gå hemåt och sen kom Lasse & Ulla. Vi sa hej då till dem eftersom jag antagligen inte ser dem mer och sen gick vi in. Vi var hemma vid halv 2 ungefär och isängen låg jag klockan 2.

Trevlig kväll :) och sista utekvällen på Åland på ett tag!

För på måndag åker jag :D Jag lovar att skriva mer om hur och när och vart senare. Till dess, ha de bra och kommentera för fsf!! :)

Prismarkering, Bomarsundövning & utekväll, 25 juli

Hejsan hoppsan :)

Imorse vaknade jag av mamma som ropade och tyckte att jag o min syster skulle stiga upp för vi måsta fylla i nå blanketter. Måste säga att jag var rätt pigg. Visst låg jag o drog mig kanske en kvart för kvart i 11 var jag uppe. Jag gick ner och åt frukost och sedan fyllde jag i blanketten som var om inter rail kort. Japp vi ska åka tåg :D Jag tkr mkt bättre om att åka tåg än flyg. Iaf när det gäller Ryan air. Har inte heller åkt tåg på natten så det ska bli spännanden, lr längre bort än i finland typ. Jo på måndag morgon bär det av, först till Stockholm och sen ev. flyg till Berlin lr tåg hela vägen. Iaf så skall jag vara i Schweiz på tisdag och vara där till söndagen tror jag. För på måndagen skall jag sen vara hemma igen :)

När sen morsan stuckit till stan gick jag och Sofi och satte oss och märkte grejerna vi ska sälja på loppisen imorgon. haha har nu tvingat min bror med mej :) Eller tvinga och tvinga, han sa nog att han villa följa med men jag sa att han isåfall skulle lyda mig. Mohahaha ;D Haha ne men har ni vägarna förbi kom till Haraldsby Hembygdsgård (gult hus med lekpark) från kl. 12 -18. :) Vi har hittat en hel del att sälja faktiskt. Allt från skor-dvd filmer, böcker, leksaker m.m.

Sen senare mejlade jag Therese broderier också eftersom jag inte orka fara med mamma till stan, hoppas hon läser och kollar mejlen ofta! :)

Vid halv 3 sen kom Rosanna och Josefin hit och vi öva inför bomarsundsdagarna 7-8 augusti. Bara dom övar flitigt blir det nog bra :D

Efter det åkte Sofi på jobb och jag skulle nu kanske borda öva lite på Schweiz låtar kanske och sen kanske tänka på vad jag skall ha med i packningen. Usch hatar att packa. Eller ibland kan det vara kul men nu?! nä..

Ikväll är det Patrik Isaksson på Rockoff och jag ska se han :D Har alltid tyckt han sjunger bra så :)
Efter hans konsert ska jag väl vara med Ina m.fl och vara social haha :D



Efter middagen fixade jag mig klar och sen skjussa mamma mig och brorsan till Godby, lr ja avtaget till godby. Vi fick gå eftersom vi kom dit till halv 7 och 7 skulle mamma och pappa vara i Bomarsund. Det var grymt varmt och vi båda var förbannade på oss själva eftersom vi båda gick med jeans istället for shorts/kjol. Iaf så kom vi sen fram till Fyndhörnan en kort stund senare och där träffa vi först på Adam & Sofi, lite senare kom Tomas Fjäder in, det var ett tag sen man såg honom :) Sen kom Simone och Tomas också in. (nej jag har inte skrivit namnet tomas 2ggr utan orsak.) Tomas Fjäder är en och Simones pojkvän heter också Tomas. Så de så :) haha

Sen vid 7 åkte vi in till stan och utanför Rockoff stötte jag och syrran först på Björn och öhm Katjas mamma som jag inte kommer ihåg vad heter (A). Iaf så stod vi ett tag och pratade med dem och sedan såg jag Catherine som hade blivit
övergiven eftersom hon inte skulle gå in. Så pratade med henne en stund också. Sen kom Jimmy och Ina också men då gick jag och syrran in för att kolla på Patrik Isaksson, ja fast han börja såklart inte i tid så syrran lura in mig allt för tidigt ^^
Men sen börja han iaf och först tyckte jag synd om honom eftersom han knappt hade någon publik fast sen såg jag att det var nästan fullt bakom gallret iaf. Otroligt vilket minne man har, jag kom ihåg flera låtar och det var år sen jag lyssnade på Patrik Isaksson. Haha jo han har några bra låtar och några öhm, mindre bra typ. Iaf så var hans konsert helt okej fast jag kände mig lika uttråkad som Tomas såg ut av. Hehe 

När konserten var slut lite över 9 gick jag ut och träffade Ina, vi gick runt ett tag och hamna sen på Bp. Vi satt där ett tag och sen gick vi till Robert's Coffee och åt Brownie med glass, mmmm vad gott :) Vi satt där rätt länge, 2 av inas folkisvänner kom förbi och vi prata med dem en stund och sen när vi skulle gå så såg vi Erica Johansson sitta ensam vid ett bord. Vi gick dit och det var också ett tag sen jag såg henne! :) Hon var dock inte lika övergiven som hon såg ut att vara hon väntade på sin vän Eva som jobbade där (I) :).

Vi bestämde oss för att gå på promenad tillsammans och gick först till Bp och sen till stadshusbacken. Efter att ha konstaterat att vi inte kände nå människor där så satte vi oss ner på en trappa och snacka istället. När vi suttit där ett tag kom Kim vinglandes förbi, haha vi snacka med honom och med hans småkusin Crille från Pargas. Sen hängde dom med oss ner på stan och då träffade vi också på en tjej som heter Emilia. Vi hade riktigt kul tills Kims olycka :/. Kim skulle stajla vid Robert's uteservering genom att hoppa över räcket, olyckligtvis snubblade Kim och ramlade med armen under sig och snett på kullerstenen :(. Han hade duktigt ont efter det och det förstår jag, stackarn :/. Sen gick vi vidare till Bp och Select. Då bestämde Eva sig för att åka hem så vi sa hej då till henne och senare gick Kim & Crille också så vi andra beslöt oss också för att åka hem. Klockan var runt 3 då. Jag och Ina följde med Emilia & Erica efter Ericas cykel och sen gick vi till syrrans bil bara för att måsta vänta på henne. Suck, sen iaf kom hon med ett par stockholmare som trodde dom var nått. Ja jag tycker inte om stockholmare direkt... Vid kanske kvart över 3 for vi och skjussa först hem Ina och sen hem. Bästa rockoff kvällen, lätt :D (bilder kmr, dock inte så många)

Notpapper & Håkan, 24 juli

Morsning korsning :D

Denna dag började segt för min del. Eller det är väl kanske en tolkningsfråga egentligen :) För morsan kom vid kvar över 10 och tyckte att jag skulle stiga upp, men jag var otroligt tung i huvudet, lite snurrig och extremt trött. Så jag lade huvudet på kudden och somnade om.

Vid sisådär 12 tiden bestämde jag mig ändå för att gå upp, eller tja bestämde, jag måsta helt enkelt gå på toa.
I vilket fall som hellst gick jag sedan ner till köket för att mötas av ett kaos av letande av hinkar, stövlar osv. Min syster och mor var påväg till stugan och plocka bär. Ojoj tänkte jag och slog mig ner och åt i lugn och ro. Sedan gick jag upp och började lite smått plocka bland noter och bestämde mig för att leta upp alla noter på låtarna vi skall spela i Schweiz. Det är inte länge kvar nu :D Åker på måndag :D Även fast det flesta låtar (som vi alla spelar) är gamla och inkörda är det bra att friska upp minnet. Spec att tänka extra på insatta förtecken osv. Det tog en hel evighet att hitta noter, heh shit vad mycket det har blivit med åren. För er som inte vet så spelar jag alltså fiol och har gjort det sedan jag var 4 och är nu 16. 12 år alltså, shit vad tiden går!

I vilket fall som hellst så bestämde jag mig för att sätta in låtarna vi får ha noter på i pärmen och sedan öva. Jag spelade väl i drygt en timme kanske och måste säga att det var riktigt roligt att öva för en gångs skull :D
Heh min iver att öva kanske hade nått med att göra att jag fick brev från banken idag om att jag fått lönen för att jag och syrran spela på självstyrelsedagen. 50€ var för att spela 4-5 låtar är bra tkr jag :) Lättförtjänta pengar :P

På tal om att tjäna pengar så borde jag också se över låtar som vi ska spela på Bomarsundsdagarna. Jag, syrran, Rosanna och Josefin skall spela. Sen skall jag också spela till när dom dansar så lite cash borde jag få :D

När jag tröttnat på dammiga papper och nästan börjat få ont i fingrarna (det blir så när jag inte övat på ett tag (A)) bestämde jag mig för att sätta mig vid datorn en stund och rensa lite låtar. Min datorn har blivit duktigt trög så. Inte brukar det hjälpa så mkt men lite iaf :) Har rensat bort en massa skit nu. Jag fattar inte hur jag fått så många crazy frog låtar?!? :S :O Nåja nu är deom borta iaf :)

Efter det hoppade jag i duschen och sen var det dags för middag. Torsdag till ära fick vi ärtsoppa (det ska visst va nå samband me torsdagar & just ärtsoppa, men äh det har jag glömt vad ;D) haha iaf så fick vi också plättar :)

Nu är det så småningom dags att göra mig klar och sen be mamma eller pappa att skjussa mig och brorsan till syrrans jobb för sen ska vi på rockoff (y). Ska iaf se Håkan resten skiter jag nog i ;P Och just ja pratade med Ina också och hon har fixat att vi ska åka bil ikväll :D Kulkul, skriver mer imorgon. Kommer nog inte hem så tidigt ikväll så (A)

Ha de braa :) Skriv gärna en kommentar om du läst :D


Efter middagen gjorde jag mig klar och vid lite över 7 var vi i godby. Fick vänta en stund på Sofi som skulle stänga butiken och måsta sopa osv.

Sen iaf for vi till stan och jag träffa Ina & Jimmy. Vi gick till select och köpte kaffe och sen kom Glenn & Kira dit och vi for ut och åkte bil med dem en stund. Sen till Bp för att fixa basen i Kiras bil och då bestämde vi oss för att gå till Rockoff. Vi kom väl dit vid halv 10 ungefär och jag kommer inte ihåg exakt men han börja väl spela så småningom. Men vilken besvikelse :O För det första är han inte snygg längre och för det andra var inte ljudet det bästa. Så efter 3 låtar gick vi ut och träffa Adam istället. Vi bestämde oss för att gå till Select och på vägen mötte vi Erika & Madde. Jag stanna och snacka med dom en stund och sen gick vi vidare.

Utanför select träffa vi på Kim & Lina så vi prata lite med dom och där lämna Adam och vi gick in och surprise Ina köpte French :O haha :). Sen satt vi där utanför och prata och vänta länge på Malin som just sku komma. ja en lång stund senare kom hon och då gick vi till Bp och satte oss där och snacka med Mats, Fredrik och några till. Vi satt där ett bra tag och sen gick jag ina och jimmy runt ett kvarter typ och sen tillbaka och då sku dom hem så jag gick och mötte syrran och brorsan och åkte hem jag med. Var hemma och isäng redan runt 1 (y).

Dagens besvikelse: Lätt Håkan!
Dagens höjdpunkt: Tja, fick lön (y) :)

Slö lill lördag & seg kväll..., 23 juli

Denna dag vaknade jag helt trött och slut av min kära moders höga röst, för att uttrycka mig vackert. Ha ha iaf så var klockan då lite över halv 12 och med en sekunds eftertanke lade jag huvudet på kudden och försökte somna om.

Men förgäves, en kort stund senare stod morsan i dörröppningen och tyckte bestämt att det var dags att stiga upp om jag ville få någonting tvättat. Jaja, det blev att stiga upp och halvsovande försöka lista ut om klädhögen i soffan var påväg i tvätt eller i skåpet!? Jo efter först en lång resa med kort hemmavistelse och sen packa och fara på jobb blir det lätt stökigt bland kläderna.

Det tog mig sisådär en kvart att samla ihop en hel del som jag tyckte behöva tvättas och efter att ha dumpat allt i tvättrummet gick jag till köket för att inta en lugn frukost för mig själv. Hah trodde jag, 10 min efter jag slagit mig ner och tagit fram dagens tidning kommer morsan och tycker bestämt att jag måste skynda mig och blablabla.
Tack för den lugna stunden, så det blev att lägga undan tidningen, äta lagom fort (jag stressar inte gärna när jag äter) för att sedan bege mig till mitt rum för att försöka reda upp resten av kaoset som råder bland alla mina saker.

Har inte haft tid att städa ordentligt på länge och nu när jag tkr att jag borde ha tid är det bara att börja planera packning inför nästa resa där målet är Bern :) Ta inte nu detta på fel sätt, Jag fullständigt älskar att resa :D Det är bara all jobbig planering, packning osv före jag avskyr om jag inte råkar vara på humör. Det händer inte särskilt ofta.

Efter några timmars slöplockande bland grejor och diverse prylar får jag höra att jag ingenting gjort fast jag redigt upp bland allt mina skattepapper, bankpapper osv. Så jag blir tillsagd att göra nån nytta och gå ut i trädgården och plocka bär.

Bärplockning överhuvudtaget är inte ett stort intresse hos mig men däremot kan det vara rofyllt att vandra omkring i skogen men att stå i gassande sol (fastän klockan är över 3) och bara se buskarna med överdrivet mkt bär på är inget som direkt lockar. Men eftersom jag inte har ork eller lust att argumentera går jag snällt ut och gör ett tappert försök.

Miljintals irriations studer av myror som finns överallt och svett som rinner kommer min bror ut vid lite före 5 o meddelar att maten är klar. Vilken lättnad! :)

Efter middagen som idag var en salig blandning av fisk, sill, ägg, röra m.m. bestämmer jag mig för att ta reda på vad min kära vän ina ska göra för kvällen. Några mess senare kommer vi fram till att vi tar det lugnt ikväll och åker in till stan imorgon kväll :D

Japp så nu några timmar senare har jag tillbringat tidiga kvällen till att inte göra mkt. = Kollat mejlen, facebook, bdb, osv. Vid inget intresse att skriva än bestämmer jag mig att läsa min blogg från utomståendes perspektiv. Alltså går jag dirket från länken på msn till bloggen. Ojojoj haha ja ibland förstår jag mig inte på mig själv och eftersom jag själv ogillar skryt och anser att det luktar illa bestämmer jag mig för att inte kommentera destomera av vad jag läst. Det är upp till andra som vill och läser min blogg att kommentera. Både ris & ros tack! :D

Förresten så blev det idag bestämt att min kära familj skall vara med och ha ett eget bord på loppis på lördag. Och gissa vem som får ansvaret att stå där och sälja?! Japp lilla jag, nåja nog kan det väl bli lite kul, kanske... Det börjar iaf 12 och jag behöver inte vara där förrän 11 så det är väl okej och platsen är Haraldsby byagård för den som har lust att komma förbi :)

Jo just de, efter tappra försök att fixa min blogg lite roligare med designen gick jag in på http://designadinblogg.se
Riktigt bra blogg och killen är finsk :) Precis som jag själv :D haha det trodde jag inte. Nej tro inte att jag tycker att det spelar någon roll för det gör det inte men ändå. Iaf så fick jag mycket tips och satt in datum på bloggen nu. Hehe det är allt min energi och tankeverksamhet klarar av ikväll. Får se om jag gör bättre framsteg imorgon :)

Nu skall jag iaf börja plocka fram grejjer att sälja på loppisen och sen för en gångs skull gå och sova tidigt så jag förhoppningsvis hinner med en morgonjogg imorrn innan det blir allt för varmt :P

Jo bilder från rockoff (de artister jag faktiskt sett :D) ska komma så småningom :)

Ha det bra och kommentera gärna om ni läst och vad ni tycker :)


Först Casper sen stan & tillsist Göran, 22 juli

Tjenamors :D

Idag vaknade jag av hemtelefonen ringde och jag trodde att det kanske var min kusin så satte jag mig upp,. Men det var det inte när jag hörde pappa säga: jaha är den klar nu? va bra! :)

Så 5min efter när jag nästan somnat om kommer pappa in i rummet och "väcker" mig och berättar att moppen är färdig (y) :D Och att jag hade rätt att det var skit i förgasarn & luftfiltret som var problemet ;D haha lite kan man.

Eftersom jag nu inte kunde somna om steg jag upp och gick ner och åt frukost. Sen där vid lite före 12 ringer min kusin och blir förvånad över att han inte väckte mig ^^ Min kära syster hade alltså dagen efter berättat att jag var såå morgon pigg ^^ hehe not! Men iaf så bestämde vi att han, Casper & Ulrika skulle komma över om en stund.

Jag känner min kusin och tog det lugnt och ca 35-45 min senare kom dom (ingen bråska här inte ;P) haha vi satte oss ner i vardagsrummet och disskutera dop och allt som rör det ungefär och jag höll casper :) shit han väger ju ingenting i jämförelse med tilda ^^

haha men det är väl inte konstigt eftersom casper är 10veckor och tilda 3 ½ år :D

Sen så gick dom hem igen för dom skulle ti staden och jag gick och satte mig framför datorn ^^
Tills jag kom på att mamma skulle komma hem idag så jag började städa lite men tappa fort lusten (A) Iaf så är det lite bättre nu, inte lika mkt saker på golvet iaf :)

Nu har jag suttit vid datorn, funderat på dop saker, (är bara 1 månad kvar imorgon :)) Så ska snabbt som sjutton in till stan och förhoppningsvis hitta den present jag söker, göra klar och sen hastigt är det dags :D

Måste säga att jag är lite smått nervös (A) Jag har iaf fått i uppgift att läsa antingen en dikt lr evangeliet om jesus och barnen som tydligen alltid läses på dop (heh har jag inte märkt xD) eftersom Ulrikas bror inte var så intresserad av att göra de :)

Det har jag inget emot bara jag hinner förbereda mig, fick lite papper idag så ska läsa igenom det i lugn o ro :D

Sen hoppa jag snabbt i duschen, fixade mig och så åkte vi och hämta Sofi från jobbet och sen in till staan.

Jag o brorsan blev avsläppta vid esso och gick därifrån till torget där jag träffa Ina, Carro & Jimmy,. Vi gick runt, snacka och det var allmänt slött. Inget kul hände. Vi va dock in på Robert's coffee och köpte glass/ slush. Efter nån timme kom Daniel och hämta Carro så vi sa hej då och jag och ina gick runt för oss själv istället.

Det var duktigt dött på stan, sen stötte vi på Anki m.fl. och gick upp till stadshusbacken en stund. Sen ner eftersom vi hade tråkigt och till bp för att vänta på Jimmy pch sen till select. Där träffade vi Erika & hennes kompis Madde :) Trevligt :D

Sen köpte vi mat och gick igen in mot centrum,. Vid Robert's satt nu Amira, Cathis, Lina, Jonas, Simone, Thomas, m.fl. och sen kom Cim och Becca. Så vi slog och oss ner och satt där och snacka ett tag.

Efter sisådär ½timme sku alla andra hem så de gick och vi gick också. Påväg mot bp tyckte jag att de kunde hända nått kul och bara för att jag sa de kom Ina på att hon glömt sin väska på Robert's så det blev att springa tillbaka och väskan var kvar och orörd :) Haha påväg till baka igen sa Jimmy: nå hanna, var inte de där kul då? hahaha ojoj va vi skratta. Efteråt var det nästans de roligaste på hela kvällen ;D haha

När jag sagt hej då till Ina & Jimmy gick jag tillbaka och träffa syrran o. några av hennes kompisar,. Vi gick till bilen och vänta på svante och sen åkte vi till strandnäs för att hämta pappa o mamma från 50-års kalas. Vi blev kvar där en stund, prata, åt korv med bröd o kollade på bilder från Bruce Springsteen konserten de varit på. Jo btw så var det Göran Sofis gudfar som fyllde.

Sen senare skjussa vi hem "bosse" kanske?! ja till gölby typ och sen heem. Jag läste och somna vid 3.

Oväntat morgon besök & lillasyster :D, 21 juli

Happy,happy,happy,happy,happy,happy :D:D:D:D:D

Jo nu ska jag berätta att denna morgon började verkligen inte som jag tänkt mig. Bättre :D Jag vaknade av Tildas röst ropandes från undervåningen och Sofi som snabbt steg upp. Så jag gjorde detsamma. Steg upp, gick ner till köket där jag möttes av mina kära syskon ätandes frukost och såg lika pigga och nyvakna ut som jag var xD haha :)

Sen hörde jag Tilda ropa på mig. Hon kom inspringandes till köket och rätt upp i min famn,gissa om jag blev glad att se henne :') <3 Jag kan inte ens komma ihåg när jag senast såg henne, men jag har inte sett henne sen skolan sluta iaf. Och tidigare än så var det nog också. April kanske det var.

Alltså det går inte att beskriva känslan! Jag blev tårögd, jag vet inte exakt hur länge hon satt i min famn och krama mig men det var en lång stund. Det kändes som att hon hade saknat mig lika mkt som jag saknat henne <3


Iaf så fick jag då veta att Tess hade messat Sofi och undrat om hon ville komma med dem o fiska, japp of course så hörde hon av sig till Sofi och inte till mig. Surprise! not! Iaf så gick jag med ut och Tilda satt i min famn och jag tror Tess förstod.

Sen iaf så åkte dom då iväg och jag gick upp till rummet och satte på datorn och satt där och slöa tills mamma ringde och jag pratade med henne och sen ropa pappa. Så jag gick och kollade vad han ville. Han bad mig gå ner till bryggan, till båten och hämta förtöjningsrepet. Eftersom jag inte hade nått annat för mig så gjorde jag det. På väg hem sen körde en bil om mig och det var Tess, Sofi & Tilda som kom tillbaka. Jag antog att de bara skulle släppa av Sofi men iaf så steg de ur och gav lite fisk ti oss till kattorna då alltså., och sen bad pappa oss att hämta ut pannkaka som vi sku äta.

Känslan att krama en 3 åring och känna att hon kramar hårt tillbaka som att hon inte ville släppa taget, det är mäktigt och gör en tårögd.

Jo alltså måste säga att denna dag var allt annat än vanlig. jag kan inte komma på ett enda tillfälle som vi (jag,tilda,pappa, svante, sofi & tess) suttit i lung o ro o ätit nått tillsammans. Kors i taket!! :D Btw så kom vi överens om namn till kattorna när vi satt och åt. Algot & Lotta blev det :D haha jag vet att det inte är normala kattnamn men det är liksom meningen :)

Sen drog tilda med mig och hälsa på Tessa (vår hund) och vidare till studsmattan och slutmålet lekstugan. Vi var där inne och lekte en stund och sen kom Tess och bjöd på blåbär hon plockat. Efter det blev det dags för dem att åka hem så jag fick med Tilda ut och vi plockade först hallon, gick lite vidare och hon fick jordgubbar av Sofi och en ärtskida av Tess.

Hon ville inte åka hem men jag fick med henne till framsidan och efter att hon burit runt på kattorna en stund fick jag sätta in henne i bilen. Och efter att vi lockat bort kattorna från bilen åkte de hem.

Happy,happy dag :D Nån som läser tkr säkert att jag är löjlig och tyck de då. Men efter att inte fått träffa sin systerdotter på nästan 3månader när man brukar träffa henne minst 1gång i veckan är det ett efterlängtat möte. Och ska jag vara ärlig måste jag säga att det verkade på Tilda att det var det också. Iaf så började denna dag bra med lite besvikelse men blev bara bättre :D

Sen senare på dagen ringde ina :) <3, vi bestämde att åka in till stan då ikväll. Igen, surprise :P haha

Vid 5 åt vi middag, sen duscha jag och gjorde mig klar. Vid kvar över 6 åkte vi till Saltvik,Rangsby närmare bestämt. Japp till Tilda. Det var lika kul att se henne och hon var lika glad att se mig :D Vi var där en stund och tilda sade nya poolen, tältet och då när hon låg i tältet och rullade runt hamnade hon på en geting/bi. Uss stackarn :/ <3. Iaf så gick det över efter ett tag och då skulle hon absolut simma också.

Vid 10 i 7 åkte vi för att syrran skulle va i tid och stänga på fyndhörnan. Sen åkte vi en sväng till mattssons o handla och dit kom Ina & Jimmy som sku åka med oss :D Vi åkte snabbt och satte in maten hos Ulla och sen till stan.

Först gick vi runt lite, till lilla holmen en sväng och sen in på området. Det kom rätt fort mkt folk framför scenen när det var dags för LILLASYSTER (y). Rätt mycket knuffande och nån hade fått näsblod och en annan svimmat :S Det enda som hände vi oss var att Ina blev knuffad och tappa telefonen så att skalet sprätta iväg och blev mosat :/. Men inget värre iaf :)

Konserten var i vilket fall som hellst skitbra och bilder kmr (y) :D

Sen måsta tydligen Ina & Jimmy hem eftersom hans morsa kom fast de sku ha åkt me oss. Så jag fick tråkigt och hitta ingen jag kände så jag tog bussen hem eftersom syrran sku ut me vänner. Jag gick hem från busshållplatsen, 2,5 km! Det tog nog bara ca 25min men ändå :P Ja det kanske låter mkt men vägen hem till oss går som en berg-och dal bana upp och ner så :)

Väl hemma gick jag nästan direkt och lade mig.

Dagens höjdpunkt: Träffade tilda & LILLASYSTER :D
Dagens "lågpunkt": Att Ina åkte hem så tidigt.

Höjdpunkter:

     (bild från förra sommaren när denna tjej var mitt sommarjobb!, underbara minnen :`) <3)



             (fick tyvärr inte så många bra bilder (mest suddiga), ska köpa kamera med anti skak läge! ^^


Ack så bra dom vara :`), lätt bäst på rockoff! :D (ja enligt mig förståss)

Om det är någon som fick många bra bilder får man gärna berätta det (om man delar med sig  :)


 


Rockoff :), 20 juli

Ja eftersom min syster bestämt sig för att inte köra ikväll tog vi bussen till stan istället. Väl inne istan gick vi till Hesburger & jag o brorsan köpte milkshake. Sen kom Emma och vi gick och träffa Ina & Jimmy ;D Ingen av oss hade riktigt koll på när artisterna sku börja så vid lite för 8 gick vi in på området. Träffa Linus o snacka med honom sen satt vi och snacka och vid kvar över 8 gick vi o ställde oss framför scenen bara för att få stå och vänta där 1h.

Men måste nog säga att det var det värt :) Brolle va bra, jag gillar hans röst. haha första gången jag var på rockoff gick jag själv och var på just Brolle. Han spela flera gamla låtar han hade spelat då för 6år sen men va gjorde de? ingenting,låtarna är ju bra så :D Vi stod där hela konserten (bilder kmr senare) och sen gick vi till select och köpte läsk. Då åkte Emma hem och vi andra gick tillbaka in mot stan. Vi lämna Jimmy med 2 tjejer ;) och gick och satte oss och snacka. Sen kom Jimmy tillbaka och strax efter åkte han hem. Då gick jag & Ina till Bp och vänta på hennes skjuss sen åkte hon och just då kom min bror & syster. Vi tog sundsbussen hem och var väl hemma vid lite över 1.

     


       





det var en trevlig kväll (y) :D

(mer bilder kmr så småningom upp på bdb = HannaBeatrice)

Simma, sola & pannkaka, 20 juli

Yes äntligen sovmorgon. Sov till 12 då pappa kom och tyckte att det var dags att jag steg upp :P Så jo jag steg upp, åt frukost och sen gick jag ut till resten av familjen som är hemma, dvs syster, bror och pappa. Vi satt o snacka om va vi sku göra idag och bestämde oss för att gå och simma.

Så det gjorde vi :) Första gången jag simma hemma iår (y) och jag var i före bror o syster. Pappa dök i först ^^ Jag simma faktiskt några ggr fram och tillbaka till Axelssons båtplats och äldsta farbrors bojj och sen gick jag upp. Pappa tippa på att det var 18-19 grader så i början var det kallt men sen blev det varmt :)

Sen gick pappa upp och vi andra stanna och sola en timme typ. Vid halv 4 sen gick vi upp och åt pannkaka som pappa lagat. Nu sitter jag här och snackar med Ingrid på msn och ska snart hoppa i duschen och sen äta middag och efter det blir det väl att ta bussen till stan eftersom min syster inte ska köra ikväll (A) :P

Jo och idag fyller Linus 17år och jag kom ihåg att messa honom (y) :D haha GRATTIS LINUS nästa år gäller de ;P

ha de bra, hejsvejs! Hör av er om ni ska ti stan :D

Minikalas & stan, 19 juli

Idag steg jag upp vid halv 10 för att hinna säga hej då till Nadine & Florian. Sedan åt jag frukost och så tog vi ut kattorna en stund :) Sen satte jag mig vid datorn och vid 13 gick jag och svante till farmor. Där var Mona och hon tyckte att vi va på minikalas hah nå dagen efter kalas kan ju misstolkas så jag håller mig till ordet minikalas :)

haha iaf så åt vi bullar, kakor, tårta och sen glass också :) trevligt,trevligt :P
Vi va där tills 15 ungefär och sen gick vi hem.

Väl hemma satte jag mig vid datorn o då ringde malin så snacka med henne en stund :). Sen hoppa jag i duschen och just när jag kom upp till rummet igen så ringde telefonen igen. Denna gång var det Ina :) <3. Vi snacka och bestämde att vi sku åka in ti stan med hennes föräldrar nått efter middan :)


Jag åt middag och sen skjussa pappa & sofi mig och svante till nya busshållplatsen eftersom de skulle på teater till vårdö med Emma, Günter & Christina och se "Kvinnorna på Erkas" tror jag den hette.


Iaf så var vi i tid till busshållplatsen så fick vänta en stund, och sen en lång stund eftersom bussen var ca 15 min sen och när den väl kom var den smockad :O En salig blandning av turister, ungdomar, barn, vuxna var med :) Haha första gången jag åkte med en så full buss hemifrån iaf :P. I godby steg Simone på och hon berätta att hon kommit på skolan i Åre så hon ska flytta :/ men kul att du kom in iaf :D <3. Jag steg av hos Malin och prata lite med henne och sen när deras middagsgäster kom gick jag ner till centrum & vänta en liten stund och sen ringde Ina och sa att de var påväg :)


Vi åkte via Malin & hämta henne och sen direkt till stan :)

Kom väl in vid halv 8 tror jag och då träffa vi Lina & Cim :P Sen gick vi till Robert's coffee och köpte "slush" lr va de nu hette :) Sen via ett stånd lr ja en vagn där en gubbe stod och sålde munkar så köpte de också :)

Efter det gick vi runt lite, satt i stadshusparken en stund o sen till esplanaden också. Sen ringde malin sin morsa och vi gick till sjökvarteret för att träffa henne. När vi kom dit stötte vi på Rasmus & Cissie :) <3. Malin fick sina pengar och sen gick vi via Select tillbaka in till stan.

En stund senare ringde Robin så vi gick och träffa honom, Benjamin och en till jag inte vet vad heter ;P
Vi gick till fredsparken och satt där och snacka typ. Sen kom en till av deras vänner som heter Marcus tror jag.
Vet inte hur länge vi var där men till sen sluta musiken så det betydde att klockan var 00.00. Just efter det messa syrran och vi gick till select och sen kom hon dit och hämta mig.

Vi skjussa hem Ronny och sen åkte vi hem. När vi kom hem ringde Fredrik så jag snacka med honom och sen somna jag :)


Farmor & Farfar (saknar farfar :/ <3)
    

Besök & rockoff, 18 juli

Denna dag gott folk började med att jag och syrran steg upp vid halv 10, åt frukost och åkte in till stan. Först lämnade jag nu äntligen mitt skattekort till pastorskansliet, sen va vi och hämta ut rockoffpassen och efter det begav vi oss till hamnen och hämta våra tyska vänner Nadine & Florian. De bor i Neustadt in Holstein och har nu semester och har campat runt i Sverige och bestämde sig idag för att komma över till oss :)

Först gick vi runt i hamnen, visa pommern, Åss osv upp via engelska parken för att sedan fortsätta ner mot stan och visa, polisen, biblioteket, gågatan, Sittkoff där vi va in och åt på Nikolaj och jag sökte dopbroderingstavla jag ska brodera till Casper men de hade bara inne såna för tjejer. Ägaren/inköparen var inte där utan bara en vikarie så jag ska in någonting nästa vecka och fråga om hon kan beställa in :D

Sen gick vi och visa lusse, Wha för att sedan promenera ner till Östra hamnen på sjödagarna. Shit detta året är första gången jag gått på dem och har nu gått 2 ggr!! :O Jepp var i onsdags dit med barnen från musiklägret och sjöng på invigningen av Sjökapellet.

Vi gick runt där en stund, in på SALT och Gullviva och sen tog vi bilen och åkte till Eat och hämta en sallad ti Ewe. Efter det åkte vi ut till Sparhallen och handla. Sen på vägen hem svängde vi in via Ewe.

Till middag hade pappa lagat ny potatis med älgbiffar (y) MMmmmummss :D Love it! :)
Våra tyska vänner hade aldrig ätit de förut och faktum var att vi hade pratat om älgar hela dagen så de passa bra :P

Sen var vi ner och visa katterna som inte fått namn en, de är svarta. En tjej & en kille. Namnförslag?? :D

En stund senare var det dags för efterrätt och det var jordgubbar & vanlijglass :D:D:D YEeeees :)

Vid 7 tiden bytte vi om, åkte via farmor med present och gratta henne för att sedan plocka upp Ronny & fara in till stan.

Vi kom in vid 8a tiden och jag gick och mötte Malin & Emma och sedan Ina, Anki m.fl.

Början av kvällen var duktigt slöö, vi gick mellan stadshusbacken & rockoff. Hängde mest och rockoff området har omvandlats till en lekplats på under 18 sidan! yes! naaat!!

Senare vid 23 tiden åkte malin & emma hem men jag och ina var kvar och sen träffa vi först Robin. Och påväg mot stadshusbacken träffa jag Fjoll och snacka med honom en stund :D Robin btw är en kille ina känner, vi snacka med honom och sedan stötte vi på Oscar och Robins andra polare bl.a. Benjamin. Hhahah han har jag snackat me på msn men aldrig träffat! ahhaha det var rätt kul :) Snacka om bra minne han har iaf (han kom ihåg en massa vi snackat om osv) :D Sen ringde syrran och det var dags att åka hem så ina följde mig en bit och sen skjussa vi hem Ronny och sen åkte vi hem..

Dagen & middan var nice :) Kvällen börja slött men blev trevligare, tack var Inas kontakter ^^ haha :P



Florian & Nadine (bilden är från förra året)




Tog inte några bilder ikväll men var nog in en sväng på området :)

Knattar, storasyskon & så laine :)

17 juli -08



Ja nu har jag varit o jobbat. Ja på lemböte på musiklägret. Ojojojoj :) Mestadels har det varit kul men stundtals jobbigt också men.,


Usch jag är för trött för att skriva nått vettigt men har nog haft det bra. Fast det var bra att det bara var 4 dagar. Haha


Idag såg iaf ut såhär:


Steg upp vid 8 för att vid kvart över gå med Elsa & Melissa och göra frukost. Vid 9 kom alla barn och vi åt. Jo btw så vid mitt bord (det största) satt 5 killar och 2 tjejer. Så rätt livat :P Sen blev jag kvar och plocka undan, torka borden osv för att sedan direkt börja duka för lunch.

Efter det tog jag mig tid att gå och duscha. Härligt! Lite lugn och ro för sig själv (y) :)


Sen var det övning på podiet inför konserten. Efter det hade barnen fritid och jag tror (om jag kmr ihåg rätt dvs ;)) att jag var med Peter o höll koll på barn i gamla internatet.

Efter det var det lunch som idag var skinkfrestelse. Det smaka nog helt okej :P

Sen lunchrast & vi bar ner stolar och bord framför altanen. Sen spela jag volleyboll med Tim, Pavi & Alexander. Rätt skojj :)

Efter det var det killarnas tur att simma vilket betydde att jag sku va nere vid stranden och vakt. Så satt där ½! timme typ. Sen var jag i gamla internatet med Peter och höll koll på dem igen :)

Senare mellanmål och efter det mera sångövning. Följt av städning och packning. Eftersom alla i princip gick ti nya internatet och hjälpte tjejerna bad Peter mig följa me ti killarnas så jag var där och hjälpte dem packa.


Hahah mitt i allt kom Simon (typ 10år kanske) springandes och var helt uppspelt för dom hade sopat golvet och hittat en kondom under sängen. Haha jäklar vilket liv det blev, ojojoj :P

Sen middag och jag blev satt som servitris och fick hälla dricka o sedan ta mat som var "plock mat" dvs prinskorv, rökt fisk, sallad,tomat, gurka, oliver, fetaost, majs osv. Kall plock mat helt enkelt :) Vi åt utomhus så det var trevligt :) Men stressigt för oss ledare eftersom det rätt snabbt var dags för övning med jubileumskören (folk som varit med på musikläger under de 40 senaste åren) Japp jag själv kunde ha vart med men avstod eftersom jag hade fullt upp när de öva så. Jo för musiklägret hölls för 40 gången iår och hade då lite jubileum.

Sen iaf börja föräldrar komma,jag packa endel och fixa lite och sen blev klockan 7 vilket innebar konsert!

Iår uppfördes musikalen en värld värd att leva i. Har i princip alla sånger på hjärnan nu ^^


Ja men den handla om miljö o sånt och jag tyckte nog att de flesta sånger var rätt fina :)

Konserten gick nog rätt bra (y) :)


Men den blev rätt utdragen eftersom jubileumskörens del var föör lång. Tyckte synd om barnen. Solen gick ner och de fick jättekallt :/. Den va slut vid kvart över 8 och då bjöds det på tårta & kaffe. Och jag drack min första kopp kaffe på hela lägret (y). Jag som trodde jag sku måsta dricka hela tiden för att orka. Har i och för sej druckit rätt mkt te men de brukar inte funka på mej men.


Så att, vi stod och åt, sa hej då till en massa barn och sedan vid 9 när alla farit började vi med att plocka in alla bord (ja ni som varit på lemböte vet att det är rätt många bord i båda matsalarna (80pers får minst plats så) Jo så att de tog ju ett tag. Sen när vi sku ta upp dom på vinden sku vi "stå som en kedja" typ så att vi inte sku måsta springa allihopa. Ja men det gick till såhär att Bojje tog stolar gick 2 steg till mig, jag sprang upp för trappan (rätt lång trappa) gav dom till melissa som inte kom ner ett enda steg xD som satt ifrån sig dom 2 steg ifrån sig och Peter bar dom sen 5 steg.

Japp jag blev idioten som sprang upp och ner xD menmen,


När vi blev klara med det hade vi missat dagens bästa: Laine hade kört med sin bil med släpet och när han kommit fram och sku stanna hade han inte satt fast släpet så det hade fortsatt rakt fram 50m xD hahahah fan att ja missa de.


Sen fortsatte vid med att bära madrasser (de som vi burit fram första dagen). Fick ta ut alla från förrådet eftersom madrasserna blivit fel insatta. Snaaark.Men vi hjälptes åt så de gick rätt fort iaf :)


Efter det var vi äntligen klara :)

Vi sa hej då och jag åkte hem med sonja. Var hemma ca 23. Är jättetrött o seg. Jo btw så hade min bror och pappa hämtat kattungar idag! Nå ena är ju söt iaf. De är hel svarta :S ja tkr inte såna är så jättesöta och så är dom redan stora :O Men iaf man vänjer sig väl iaf :)

Så hann bara äta så ringde Sofi och sa att Nadine och Florian från Tyskland sku komma imorron o att vi sku hämta dom kl 12 från båten! Omg :O jag som är helt slut och i stort sömnbehov. Menmen, det blir till att stiga upp tidigt fara ti stan, ja måst ju ändå hämta ut rockoff passet men ändå ;P

Japp imorron är det rockoff och farmors födelsedag! :) Hur ska jag hinna :S

Nåja jag får ta de som de kmr :)

Ska in med skattekortet också o fixa med caspers doppresent! :)

Ja dom kmr ju nu i veckan också så ska träffa dom också :D

Hujhuj, men iaf så är det bra att jag haft fullt upp. Har inte ens tänkt på dator, tv lr annat som jag var lite deppig över förut för den delen. Har haft så fullt upp och på kvällarna har jag haft så kul :)

Jo för bättre arbetskamrater får man leta länge efter :P

Musikläger kostar på men det var det värt :D

Tack Mickis, Mikaela, Diana, Marie, Elsa, Linnéa, Linda, Sandra, Peter, Victor, Bojje, Linda, Katrin, Evert, mfl och sist men inte minst Laine såklart! :) haha detta var precis vad jag behövde. Ett ordentligt ombyte av vardagen hemma och med trevliga människor så jag inte blivit och grubbla så mkt. Tack! :) Kan lätt jobba där nästa år också, synd bara att Peter nu ska flytta o studera. Menmen,sånt är livet!

Nej usch vad jag är trött.

Skriver mer imorgon, kmr inte riktigt ihåg allt som hänt alla dagar men kanske kan försöka lite bättre imorron (om jag får tid)

Ha de bra, puss & god natt! :)


tidsfördriv & telefonsvarare

1:a pris går till Hanna, världsmästare i att slösa bort tid! haha ja de är nog jag de xD hahah ojoj. Jo jag sa ju att jag skulle gå o sova tidigt idag (jo jag vet att jag nojsar om det men jag borde faktiskt göra de så)

Orsak: jag blev att läsa Naomis blogg om resan (ja vi va ju på samma så) :) bra skrivet! (ifall du läser min xD)
Det började iaf bra och jag vek ihop en massa kläder och har nu (nästan iaf) packat klart. Ska väl kolla igen allt för säkerhetsskull också :)

Sen vid 9 tiden ringde jag min kusin Ted & Ulrika, ja ringde hem ti dem så. Men fick bara prata med telefonsvararen. Och eh jag tkr inte om telefonsvarare men sa iaf att jag ringt o blablabla. ja jag blir alltid så stressad när jag pratar ti svarare så jag bara säger en massa, snabbt också. Menmen, ja sa iaf att ja sku jobba men att dom kunde ringa när de passa iaf :)

Då var klockan alltså 9 och jag tyckte att de va helt otroligt att jag hunnit med allt. Detalj jag hade tänkt spela o alltså öva inför Schweiz också men surprise så glömde jag de. Nu är klockan kvar över 22 och nu ska jag packa det sista och soova!

Blir att stiga upp vid 8 tiden imorgon så. Ska hämta Mickis vid kvart över 9 och sen till lemböte! :)

Jupp så blir inga nya inlägg förrän torsdag då kanske :P

Ha de bra!

Kom på att jag inte satt in en enda bild på min systerdotter (som jag i och för sig inte träffar nå ofta längre =() ja de har sina orsaker. Men iaf så tänker jag göra de nu för jag saknar henne mkt!!! :/ <3


Kanske inte bäst bakrunden på bilden men iaf så tittar tilda (för en gångs skull xD) in i kameran :) <3
älskar denna tjej <3

Btw så håller jag på och lyssnar slut på en sång som heter "det gåtfulla folket" hörde den senast på Sigrids (en av mina kusiner barn) dop och ja då förknippar jag den med dop och eftersom jag snart ska på dop igen så har jag börjat lyssna på den helt enkelt :)

tur att jag ska bort i några dagar, ojoj men vill nån nått är det bara att slå en signal :D

Tjadå!

Härlig dag med utflykt & glass :D

Söndag 13 juli

Härlig morgon, jag vaknade helt av mig själv 11.10 ungefär :). Gick lugnt ner, hörde brorsan från sitt rum så ropa på honom (som såklart inte ätit frukost eftersom inget varit framme, vadå bortskämd?!?!) Japp så jag plocka fram frukost, vi åt och sen skicka jag ut honom med hunden och jag plockade undan. Sedan hämtade jag kläder jag tänkt ha med på jobb och satte på radion och började stryka.

När jag stått där nästan 1h kom pappa hem, han och Ernst-Ole hade varit på rullskidslopp på Vårdö. Jag fortsatte stryka, pappa åt lite och brorsan satt väl vid datorn. Vi bestämde oss iaf för att åka ut med båten så vid 2 tiden körde vi ner till viken (eftersom vi haft upp båten). Satte den i sjön och precis när jag sku sätta mig hade pappa bestämt att jag sku köra.

Så ja det blev att bortse från min plan att sitta längst fram o sola ti att sitta längst bak o köra. Men det störde mig inte så mkt. Jag gillar att köra så ;D

Först så åkte vi upp till slottet, tog iland och gick upp ti värdshuset och köpte glass. 2 bollar för 2€ :O måste vara ett av ålands billigaste ställen att köpa bollglass på! :D Sen gick vi och satte oss vid Jan Karlsgården.

Sen gick vi ner till båten igen förbi "jippot" vid slottet, ja Gustav Vasa dagarna lr va de nu heter. Betala 10€ för att se lite folk i gammaldags kläder o lite hästar. Nej de ger jag inte mkt för :). Då är bomarsundsdagarna mer värda :D

Vi styrde nu kursen utåt mot lumparn men vågorna var höga och det blåste totalt motvind så vi tog iland på småholmarna där det va lä och solen sken härligt :D

Vi slog oss ner på klipporna och åt våra bullar, äpplen och drack cola. Sen upptäckte vi att klockan hade hunnit bli kvart över 4 så vi packa ihop och åkte hem igen. Tog upp båten på trailern, parkera den nere i viken och åkte hem.

Väl hemma vid halv 5 började vi laga mat och har nu precis ätit och just ringde mamma också.

Nu skall jag kolla min mejl eftersom tydligen sofi hänvisat Nadine & Florian att mejla mej. Dom är tydligen påväg till Stockholm och då skall vi eventuellt åka och träffa dom.

Sen ska jag packa, ringa Ulrika & Ted, överföra bilder från kameran så att jag kan ta nya nu äntligen :D och sen blir det sängen som gäller. Imorgon skall ja upp redan vid 8 så :P

Btw så är jag inte ens trött längre, det är härligt med sommarlov :D Och på fredag börjar Rockoff! :)

Ha de bra och ring/messa denna vecka eftersom jag skall o jobba på musiklägret i lemböte! :P

Det är dagar som dessa,
när man kan ta båten ut på sjön en stund som jag uppskattar att bo på landet! :)

Utsikten västerut från småholmarna.


Yes still just me and the boys! :)

Måste nog säga att jag kommer bli en perfekt mamma en dag, utan att jag tänkte på det gick jag direkt och började duka och plocka fram till middag t.ex. jo en jättebra mamma, haha nej nu ska jag gå och göra nå vettigt ^^

Tjadå! ;D


Slutet gott allting gott! :)

Jo nu är det ju såhär att det mesta småsaker man är arg på, den korta känslan av ilska går bort rätt snabbt kan jag säga. Visst det är klart jag blev förbannad på farsan, varför? för att han inte lyssnade på vad jag sa förståss. Menmen, jag tog en dusch, satt här och funderade på allt möjligt ett tag.

Sen kom brorsan och var uttråkad och undrade ifall jag visste om de kom nått bra på tv. Hah han fråga ju fel person iaf xD. Efter en snabb koll i tidningen och kommit fram till alternativen var Minnenas television, nått sommarkryss med lottodragning lr långt påbörjade filmer/serier så bestämde vi oss för att se en film. Det blev jönssonligan på Mallorca.



Haha ojoj jag måste säga att jag diggar deras stil ;) spec. Dynamit Harry haha dom är så klantiga o tövliga så man kan inte annat än skratta xD hahhahaha för er som inte sett den ( jag har nog sett den 5ggr säkert) Se den! jag garanterar skratt :) ja så mkt vettigt gjorde jag ikväll ;) Iaf så kom jag ihåg att raka benen (y).

Nej nu sku jag va duktig o komma isäng för 00.00 en kväll! hehe för på måndag är det jobb som gäller! :P

take care!

puss

Glass & tidsfördriv

För att "skaka bort ilskan" gick jag då och tog glass och satt mig här igen,... istället för att ringa ted, duscha, spelat fiol lr övrigt jag borde gjort. Tidsfördriv så gjort jag "blir du hundra år testet på: http://www.dugamladufria.com/medicin/agetest2.html


Resultat: Mycket bra resultat !

Du har goda chanser att leva längre än dom flesta. Du har en sund livsstil och både njuter av livet och samtidigt lever livet. Precis som man ska göra. Som en tankeställare så gå gärna igenom frågorna en efter en och tänk noga igenom om det går att förbättra ytterligare. Som du redan vet är livet härligt och kanske kan det bli ännu bättre. Skriv gärna och berätta för oss hur det gått för dig och om denna test betytt någonting för dig. Vi är intresserade av att det går bra för dig. Jag önskar dig lycka till. Vill du veta hur din framtid blir enligt astrologin? Titta då på länkarna till höger. Hälsningar Rolf Ekberg. PS Det finns en viktig faktor som vi bara delvis räknat med i denna test. Det är läkarvetenskapens framsteg inom dom närmaste åren. Vi står inför flera genombrott inom många medicinska områden och om du själv kan bidra med att förlänga ditt liv i bara ETT år så kanske det betyder att du får ta del av något medicinskt framsteg som förlänger livet i TIO år eller mer. Tänk på det!


Ja och så har jag spelat lite värdelösa spel, ja för att fördriva tiden eftersom jag inte längre var på något vidare bra humör att göra något vettigt så.


Nu iaf ska jag gå och duscha, sen får jag se vad jag orkar med. Hör av er! :)


Puss


Yes jordgubbar och glass till efterrätt!, lr?

Sent om sider drog jag mig ut och hängde först upp tvätten! (y) sen började jag plocka jordgubbar, det var rätt rogivande faktikst och rätt skönt. Solen lyste men det blåste uppfriskande, idag var en härlig sommardag :)

Efter ca ½ timme hade jag avklarat det första  landet och resultatet var en överfull pyts:              


Jag tog mig an nästa land och efter 45min såg resultatet ut såhär:        


= 2 överfulla pytsar! Ja kan meddela att vid denna punkt började man lite smått tröttna på jordgubbar!

Haha jag var nära på att ta en paus så gick in men bytte om till bikini överdel och shorts istället för t-shirt och mjukisbyxor och det blev definitivt behagligare att plocka :)

Så jag fortsatte då med det 3de och sista landet! puh, skulle inte ha orkat mer efter det iaf :)

Klockan hade då hunnit bli halv 4 ungefär och jag beslöt att ta lite foton av jordgubbarna och gick sedan in och tänkte äta lite efter en koll i frysboxen som meddelade att vi hade glass :D

Men nyttiga jag beslöt mig för att ta en smörgås först, och satt mig vid datorn. Svarade på både Alex, Eini & Erjas meddelanden på facebook.Fixade lite där, chattade på msn och sen kom pappa & Svante hem.

Pappa beslöt att laga middag direkt eftersom klockan nu var lite över 4 och annars skulle middagen bli sen. Så själv satt jag då kvar vid datorn och skrev lite med Jenna & Cissie & bestämde alltså att äta jordgubbar till efterrätt :) (dumt, mkt dumt!!!!!)

Middagen bestod helt enkelt av korv & potatis, pappas fantasi ^^, ja men bättre enkel mat som går att äta än delikatesser man ändå inte blir mätt på, dagens motto :) haha :P

Vi åt och pappa undrade om vi ville äta jordgubbar nu lr senare, vi valde senare. Dumt,mktdumt!

Nå jag gick helt lugnt ut och tog in tvätten, hoppade lite studsmatta och sen kom jag in igen och bestämde mig för att sätta på datorn. Då ropar pappa om vi inte villa ha efterrätt? jag tänkte nej inte nu ju men gick iaf ner bara för att få se att han missuppfattat mig igen och lagat sylt på alla jordgubbar!!!!!!!!!!! aldrig kan man få vara glad en hel dag!! gaaaah jag blir galen! ja hade sagt att jag ville ha jordGUBBAR o  inte SYLT o glass till efterrätt!!!

När man själv varit ute i över 2h och plockat ca 5liter jordgubbar så blir man lagom glad när man väntat hela dagen på att få äta glass med jordgubbar på kvällen och så går den där idioten och gör sylt på alltihop!!!! Fy inåt helvete!!!!!!!!!!!!

Nej nu tammesatan är jag inte glad, hade tänkte ringa Ted ikväll men det får nog vänta, nu ska jag ta en snabb dusch, äta GLASS! och spara glass till imorgon o hoppas på att det finns jordgubbar kvar då! Alltså nä jag hade plockat hur många stora och fina som helst och så gör man sylt på alltihop?!? nej fy fan va jag är irriterad just nu!!!!!!!!!! förbannad rättare sagt!!!!!! Hatar,hatar, hatar honom just nu! han kunde väl ha sparat lite iaf? nej istället säger han att det är gott med varm sylt och glass, och? jag villa ha hela kalla jordgubbar med glass,. Det är sommar ju! vem vill äta nått varmt då?? det är ju knappt att man kan dricka te på morgonen (som jag inte brukar ivanliga fall men för att försöka få ordning på min hals har jag tvingat i mig det nu).

Jag blir så trött!! varför kan inte män lyssna?? gaaah!!!

Såhär mkt blev det iaf tillslut:
 






Nu ska jag gå och äta då enbart GLASS eftersom jag inte har några jordgubbar kvar!!!! :@

Just me and the boys :)

Lördag förmiddag 12 juli :)




Jo igår kväll åkte mamma & Sofi till Kaustby på festival. Sofi kommer hem på torsdag och mamma någon gång senare för hon skulle åka till mormor efteråt. Så nej det blir inte för mej att åka till mormor isommar. Kanske på höstlovet istället :)

Måste erkänna att det blev otroligt lugnt, haha ja faktiskt. Imorse vakna jag kvart i 11 av pappa dock men jag var nog redan vaken så va nere vid 11. Jag och brorsan åt frukost medan pappa lyssnade på melodikrysset, haha men han behövde hjälp av oss hela tiden ;D. Haha sen tyckte iaf pappa att han och Svante skulle fara ner till Askvik och jobba idag igen men jag behövde inte följa med bara jag hängde upp tvätten och plockade jordgubbar. Sooft (y) :D

Ja ojoj mamma som är så orolig när hon far, hon skulle bara veta hur bra allt fungerar fast hon inte säger till om sakerna 711 ggr ungefär ;P Nej nu ska jag ta itu med mina sysslor och sen blir jag väl ute ett tag! Yes solen skiner idag :D

Nu just ringde hemtelefonen och vid den här tiden en lördags förmiddag vet man i detta huset vem som ringer. Min kära gammelfaster Borghill allmänt känd som Bolla på Åland. Ja så nu har jag varit snäll och pratat med henne också, hon ringer förståss för att få reda på svar till "krysset" som hon kallar det. Ja men vad gör man inte för en gammal snart 90år minst gammal öhm nej äldre släkting :) haha


Nej nu ut och göra någge vettigt, vad händer ikväll då? nej jag far inte till Lillängen som det var tänkt så förslag?? :)

tjingeling :P


Blomman fick jag i en bukett på avslutningen :)

Regn,regn och åter ösregn...

Japp bara för att jag bestämt mig för att vara lite positiv nu då efter jag skrivit ner hur allt var så måste det ju såklart börja ösregna!! suck, men regn är ju bra för bönderna, mammas blommor, våra jordgubbar osv :) haha jo regn är nog bra. Fast vår studsmatta har inget skydd -.- menmen :P


Nu ska jag iaf snart gå o sova :) heh men klockan är ju bara halv 11 än så :P


Imorgon ska jag:


1. Stiga upp någorlunda tidigt!

2. Städa mitt rum

3. Ringa Ulrica & Ted och disskutera dopet :)

4. Tvätta, hänga upp tvätt, stryka och börja packa inför jobbet :P


Oj jag har fått dille på listor nu, hehe men iaf dessa punkter skall jag iaf genomföra imorgon! ja nu har jag ju sagt att ja ska de iaf,. Nej nu är början på mitt nya liv (igen)


Jag skall göra det jag måste


på tal om skalbaggar?! :)

På tal om skalbaggar, haha kom inte på nått bra sätt att inleda på. Altså jag saknar Torquay, speciellt kidsen i gruppen. Torres forever :`) <3. Det går inte riktigt att beskriva, men om jag säger så här att det är ju inte direkt jättekul att komma hem när vädret är skit. Har dock fått sova lite jo men, + att jag skulle ju börja äta nyttigt när jag kom hem. Hahahah det har ju gått bra! naaat, har varit så mkt kalas och middagsgäster nu så det har ju inte riktigt blivit så nej :P.
 
Iaf så eftersom jag inte är världsbäst på att komma på de bästa sakerna att säga när man borde göra det glömde jag såklart att tacka min ledare när jag sa hej då. Men som tur är har de båda facebook (y) :). Igår skrev jag några rader till dem och idag fick jag svar:

Alex James McDonald (Bristol) wrote
at 11:33pm yesterday hey Hanna, thanks for the message. it's really cool to know you appreciated my hard work ha ha. you guys were the best group i could of hoped for and you all made my life so much easier, I've had a few days to chill out now and i'm all refreshed, really missing you guys and thanks again for your kind words.

take care hear from you soon

Alex

Eini Aho (Finland) wrote
at 12:13pm Moi Hanna!
Thank you so much. But guess what, our group could never ever have been as great as it was without the most wonderful possible students. Really I told people many times how lucky I considerer myself having all you guys in our group. I had great time and I do miss you all! I´m all good and Turku, it doesn´t really change but I do like it here. Oh and you should join the Finnish re-union held the 5th of September here in Turku. You are Finnish after all... How about Åland and you? I hope everything is good!


Jag måste säga att jag blev tårögd när jag läste de, jag saknar Torquay, staden var mysig, min familj var jättesnäll, mina lärare (btw födda -87 & -88) var jätteschyssta, mina gruppledare Eini & Alex dom bästa och alla i Torres och resten av mina nya vänner helt underbara! Ska sätta in lite bilder snart, lovar (A) :)
 saknar dem allihop :/ hoppas verkligen att vi kan genomföra en reunion träff :D jag kom på den brillianta id'en idag när jag satt och prata med Eppe :) Vi bara måste fixa de, Elenor är också med och ska prata med övriga också :)


Annars så känns det som att mycket har ändrats på de 3 veckor jag varit borta:

1. "Lemlandsfilen" har fixats istan och tagits i bruk.
2. Endel av "storavägen" hem har nu åter asfalt (y)
3. Carro har blivit tillsammans med Dante och har inte tid att träffas.
4. Lina har blivit tillsammans med Kim och har inte heller tid.
5. Haha inte så betydelsefullt men familjen har skaffat ny tvättmaskin xD
6. Cedde & Silje har gjort slut, inte för att de rör mig men det är ju nått som hänt.
7. Erika Granqvist (sommarålänning) har: ja förändrats på nått sätt.
8. Cissie är sjuk o ska ti stugan.
9. Rasmus vet jag inte riktigt vad gör faktiskt :S :)


ja som ni ser så har faktiskt hela 7 saker hänt på Åland, åtminstonde!


Jaja nu när jag ändå är igång med listor kan jag på samma gång lista vad jag fått ut av resan! :)

1. Jag har bott och "lärt känna" Torquay, underbar liten hamnstad :)
2. Upplevt Engelska rivieran o dess väldigt omväxlande väder! :P
3. Fått uppleva hur det skulle vara att bo i England (främst med maten syftar jag på ;))
4. Fått reda på att pojkar från Torquay är: roliga, söta och snälla! (ja iaf 4 ;D, haha)
5. Lärt mig mer engelska och att engelsmän är lata ^^ haha ja de flesta kan ju bara just engelska xD
6. Spelat Quasar, åkt banan båt, besökt model village, Kents cavern, ätit "cream tea" och traditionell engelsk frukost.
7. Besökt Plymouth & Totnes, engelska städer jag inte ens visste fanns :P
8. Kunnat konstatera att engelska rivieran verkligen har fina sandstränder :)
9. Besökt Quaywest, vattenland & Dartmount (tror de stavas så :S), iaf en plats med riktigt fin natur & vildhästar! :)
10. Besökte London och på 2dagar hann vi med massor där :) (london eye, madame taussuds, hyde park, buckingham palace, trafalgar square, big ben, Piccadilly circus.)
11. Har fått vänner för livet,verkligen! :D <3
12. Fått minnen som jag aldrig glömmer!

Till sist kan jag varmt rekommendera alla att besöka Engelska rivieran, som verkligen har mycket att erbjuda! :D

(jag lovar att sätta in bilder senare, :))

Btw så ser resten av min sommar ut såhär:

14-17 juli = jobb på musiklägret i lemböte
18-26 juli = Rockoff så då lär jag va istan :)
28-3? = Åker till Schweiz med Jeffe, Malin, Katja med flera :P
9-10 Augusti = Bomarsundsdagarna, ska ev. spela där :)

Ha de bra nu ska jag gå o säga hej då till mamma och syrran som åker till Kaustby inatt och sen kolla på bilder från resan och sen sooova. :)

ha de bra, kommentera om du läst! skriv ditt namn iaf :D

denna dagen ett liv!

11 juli

japp alltså jag skulle ju vara duktig och uppdatera några ggr om dagen istället för 1 långt/dag. Ja men det går ju bra! naat. Menmen, iaf så började dagen vid 11 med att pappa kom och sa att jag måsta stiga upp och skynda mig! jag, what? :O varför? :O fick inget svar men gick då upp och ner ti köket bara för att få reda på att vi skulle ner till askvik och jobba -.- jippie!!! nå roligare saker kan man ha för sej och min rygg gör nog ont. Ja om det är någon medlem i intresse klubben som vill antecka så betyder jobb i askvik att denna gång rensa ogräs i potatislandet -.- Snacka om att jag har ont i ryggen nu iaf :/

Vi var där från kvart i 12 till kvart i 2 ungefär och jag lyckades inte ens med en rad! xD Men min var faktiskt värst :P men iaf sen hem och duscha och fixa oss för att gå på 60-års kalas. Japp vår granne Ernst-Ole fyllde 60 för någon vecka sen och hade nu öppet hus. Btw så sku jag aldrig tro att han sku fylla 60 :O snarare 50 högst.

Menmen, på kalaset var iaf hela byn nästan, farbror K-A, Elisabeth, Regina, Erica o Håkan med barnen, Gunilla m Blixten (hennes hund), Granqvistarna x2, Farmor, faster och Påvals Micke var där :O gissa om jag blev lite förvånad :)

Vi blev bjudna på smörgåstårta, tårta och kaffe. Riktigt gott allting :) Sen vid 5 gav vi oss hem för att äta middag så är nu propp mätt :O

Ikväll blir det tidigt isäng som gäller tror jag för nästa vecka ska jag jobba!! jajamänsan :)

haha förresten så måste jag tillägga att jag fick reda på en chockerande nyhet :O ja för mej, jag har inte vetat nått (har ju varit bortrest) men alltså shit :O kan dock inte avslöja det här eftersom jag inte har koll på om den person de rör läser min blogg så att ;D

take care! :)

duktiga Hanna (A)

Yes nu har jag varit duktig och uppdaterat min blogg (y) riktigt stolt känner jag mig faktiskt :P hehe iallafall så borde jag just nu ligga och sova istället för att sitta här, surprise :D naaaaaat.

Nåja lite över 4 kom Lasse, Ulla och Erika och vi åt middag, stekta biffar. Riktigt gott :), bra pappa (y) :D haha sen till efterrätt hade mamma och sofi lagat cheesecake fast utan digestive kex och satt färdigt iskålar med jordgubbar på. Suveränt gott :D Tog dock inga bilder eftersom,
 
1. Jag är lat.
 2. Jag har ju fortfarande inte överfört England bilderna (vilket relaterar till punkt 1, lat.,)


ja så att, sen var det tid för pappa att ge sig iväg på rullskidstävling i Haga och vi andra drack kaffe och åt tårta :) Sen bestämde mamma & Ulla att fara o vandra till Kastelholm, Erika och Lasse skulle cykla dit och sen springa. Så dom gav sig iväg. Vi resterande plockade undan och sen tog vi det lugnt och nu just, lr ja för ½ timme sen sluta vi se på film.


Vi såg på the break-up som jag köpte i london, vilken besvikelse, nej jag rekommenderar er inte att se den. Andra filmer jag kan rekommendera är:

1. Freedom writers, den går verkligen in i hjärtat.
2. Perfect man, ja lite "klycha" över den men riktigt bra tkr jag som annars hatar tjejfilmer man kan räkna ut slutet på.
3. Sex and the city: get carried away, absolut ett måste för alla som gillar sex and the city men också för andra eftersom det är mer än bara sex i filmen, jag lovar.
4. Pay it forward, också verkligen gripande film.
5. A beautiful mind, filmen låter dej se hur det är att vara schizofren. Den är verklighetsbaserad och ja, se den!

Filmer värda att se :D
Dessa filmer är värda att se! Köp/hyr/låna dem idag :D haha värsta reklamen ^^


Nu är det hög tid för mej att gå och sova, klockan slog just 1 och jag som skulle gå o sova tidigt, smidigt Hanna! Imorgon är det 60års kalas och ringa Ulrika och disskutera dopet som gäller :) Ha de bra :P

det går åt helvete iallafall....

det går åt helvete iallfall, tralalal ja ni vet den låten? nått me paris o hamnar i hudiksvall tror jag den går. Iaf så är det så det går me min blogg. Jag skulle ju vara duktig och skriva minst en gång om dagen, jo jag skrev igår o idag men jag hade ju tänkt lägga in från i måndags? ja de gick ju åt helvete. strunt samma, tur att man kunde spara dett som utkast och skriva de andra dagarna först :)

idag är det iaf torsdagen den 10 juli, vilket är Ulricas och vår hunds födelsedag! grattisgrattis :D
jag steg upp vid 11 tiden och gick ner och åt frukost, japp sist som vanligt :P men inte får man lugn o ro för de inte.. nejnej absolut inte! Morsan kom direkt och tyckte jag skulle skynda mig ut o hjälpa pappa och måla husgrunden. Sagt och gjort så drog jag mig ut och målade i 2h, men tiden gick rätt fort faktiskt :) satt o disskutera med min far om ditt o datt så :)

Sen hoppa jag studsmatta med min bror ett tag och sen gick vi in och sku äta lite så jag passade på att ge presenterna jag köpte i england :). Borsan fick en polkagrisklubba och en man united halsduk, syrran ett chokladljus, polkagrisklubba, bokmärke & blommig skruvmejsel (hon samlar lite smått på de grejjerna), Jo hon fyllde ju år innan jag åkte men hade inte hittat något hemma så handla när jag endå var borta. Mamma fick mangokarameller och pappa en nötstång typ :P. Så vitt jag vet var dom nöjda (y). Sen fick jag sätta mig och vispa tårta tills ikväll, middagsgäster ikväll igen då. Denna gång är det Lasse och Ulla som kommer, deras döttrar är väl antagligen upptagna kan jag tro. Så nu är det hög tid för mej att slänga mig i duschen. För redan kl 16 kommer dom :O och nej jag får inte fara på träning för mamma, är fortfarande lite förkyld så.

tjingeling :)

verkligen speciell dag :)

9 juli

Idag var verkligen en speciell dag :), men för att inte hoppa händelserna i förväg så såg min dag ut såhär:

Jag vaknade först vid 11 tiden men var för trött för att orka stiga upp ^^
somnade alltså om och vaknade sen vid halv 1 :O
steg då alltså upp, åt frukost, packa upp lite för att sedan sätta mig vid datorn, dags att lägga till folks msn adresser :) , och försöka lära mig facebook ^^ är inte riktigt haj på det än :P

sen iaf blev jag sittande tills min kära nya vän Jensku från Mikkeli sa att klockan var 16 och att hon måsta gå, jag bara shit :O what :O och insåg alltså att jag inte gjort nått alls. Det blev alltså att snabbt säga hej då till alla, hoppa i duschen, ja jag hittade ju inga saker så klockan hann bli halv 5.
Vid 5 sen hade jag duschat och började göra mig iordning, vid halv 6 kunde jag i lugn och ro plocka undan lite i mitt rum (ifall mamma skulle få för sig att visa mitt rum för gästerna)

Jo sen sent om sider vid halv 7 kom då våra matgäster, mammas kusiner Maria & Affa (Alf-Erk tror jag han heter), och Affas fru Paula.

Vi började äta och vid halv 8 var det dags för efterrätt men då valde jag och mina syskon att avstå och istället gå och uppvakta åsa som fyller år idag (y). Åsa är vår kusin som fyllde 17 denna dag :)
På kalaset var som vanligt släkten, farmor, farbror med ena dottern och fru, åsas morbröder (hon har ett helt fotbollslag xD ), göstas folket, olle och benita + faster ulrika och ted och Casper :).
Efter några timmars prat, skratt och tårta och en del av gästerna åkt tänkte jag att ja sku gå och titta på åsas presenter. Just som jag stod där knackade någon mig på axeln o sa mitt namn, dumma jag tänkte ju inte mera så stod kvar xD sen kalla min kusin ted på mig och jag reagera (y). Så jag gick till hallen och där stod han o Ulrika med Casper i famnen och frågade om jag ville bli gudmor til honom :O :D:D:D:D:D det går inte att beskriva hur glad jag blev, såklart så kan jag aldrig visa det, måste säga att jag blev duktigt chockad, förvånad och överväldigad :D
Varför? här kmr listan:
1. Jag känner inte min kusin så bra, han är över 30, jag är 16
2. Dom bor i Sundbyberg, jag på Åland.
3. Jag är näst yngst av kusinskaran på Teds mammas sida, vi är 10  kusiner, 7 tjejer jag är yngst.
Okej jag kommer inte på fler orsaker men ni kanske fattar att jag blev chockad :O men också glad såklart :) jag ska bli gudmor :D
Nu måste jag bara komma på nått att göra på dopet, hehe tips? :)
Sen iaf åkte de hem och vi gick rätt fort efteråt. Väl hemma satt jag mig vid datorn och fick reda på att Elin också fyller denna dag, samt tvillingarna Sandström! + att vår hund tydligen fyller 8 idag också :O haha :)
Stort GRATTIS till er allihop :)

hoppas alla fått fina prestenter men jag slår er idag, för jag har fått ett gudbarn :)


Jag skall snart närmare bestämt den 23 augusti bli gudmor till denna lilla varelse :)

Detta är då Casper som är född den 13.5.08 :)
jag skall bli gudmor till honom :D

I'm back!

Ja idag är det den 7 juli och idag kom jag hem, sov på Skycity på arlanda och steg upp vid 7 och tog 10 färjan hem. Det första jag lade märke till att bilarna här kör ju på fel sida :O haha har man varit i England i 3 veckor så känns de så, på tal om England så för er som inte vet kan jag berätta att jag verkligen varit på en time of my life resa och jag saknar alla människor och staden. Men inte maten, jag har definitivt tröttnat på chips och pommes frites och pizza med för den delen :P Nu ska jag äta nyttigt (Y) :) (försöka iaf) (A)


8 juli


För övrigt så har jag inte haft en enda sovmorgon de 3 senaste veckorna så idag skulle jag då äntligen soooova, men nejnej då ringer maalin och väcker mig runt halv 11. Men hon är förlåten :) Har ju inte sett henne på 3 veckor ju :O. Så efter frukost vid 11 och lite plock med allt möjligt kom malin hit :D Åh va kul det va att träffa henne igen :) <3. Vi satt och snacka hur länge som helst och sen bestämde vi oss för att åka till godby så vid halv 2 kom hennes mamma och hämta oss. Vi åkte till malins pappa, sen kom julle och vi gick ner till mattssons. Jag köpte milkshake, mmm jättegott :D
Sen gick vi först till malins pappa för att hämta grejjer och sen vidare till malins mamma och kolla på filmen Festival. Hade nog sett den men den va bra :), lr ja vid halv 5 kom malins pappa och hämta oss och vi for in ti stan på träning men jag fick inte va me för jag är förkyld :/. Men iaf så var Ida Hilden där med Fanny så jag hade någon att prata med :)

Sen åkte vi ti grillen och köpte mat och sen till malin och kolla klart på filmen. Senare ringde Elina och hon kom och vi åkte in till stan och träffa Anki och Micke först, sen en massa andra bl.a. Majiz och Luan :) så söta tisammans :D Vi va först vid garaget, sen till bp, garaget, select, bp, select ja en massa rännande., Vid select sista gången kom Ricki, Holgi, Blatte m.fl som nog var inne på fest dag 2,3 kanske :P

Vid kvart över 11 ungefär åkte vi hem till malin och sen kom mamma efter mig. Det känns både kul, skönt och härligt att vara tillbaka, men samtidigt sorligt och saknaden är redan enorm :( <3

Välkommen till min nya blogg!

Första inlägget, kors i taket! :)


Jo nu damer och herrar har jag startat en blogg :), jo jag Hanna Beatrice Lindholm som inte skulle göra det. Jag skulle inte heller för den delen gå med i Facebook men japp det gjorde jag iförrgår. Kors i taket! Hahha ja men jag måste också då kanske berätta varför, varför just nu!?!?. Jo såhär ligger det till. Den 7 juli, alltså iförrgår kom jag hem från en otroligt underbar 3veckors lång språkresa jag varit på :D. Dag 1 fick jag ett armband med texten "have the time of your life" och jag minns att jag tänkte, jo men eller hur. Så kul kommer det nog inte bli. Men nej vad jag hade fel!, jag har haft en time of my life resa, verkligen!! Och nu för att hålla kontakten med alla nya underbara människor jag lärt känna har jag skaffat facebook. Och under resan för att inte glömma bort vad jag gjort skrev jag dagbok faktiskt (y). Senast jag gjorde det måste ha varit i lågstadiet någongång antar jag :P. Så därför har jag nu startat en blogg för att kunna "skriva av mej" berätta för vänner långt bort vad jag gjort (ja då borde jag väl egentligen skriva på engelska men) och för att själv om några år kanske gå tillbaka och kunna läsa om vad jag gjorde just idag, den 9 juli. Har därför tänkt lägga in vad jag skrivit under resan :). Nej shit är klockan redan 4 :O. Okej till sanningen hör att jag steg upp halv 1 xD men ändå :).

Ha det bra allihop som hittar till min nya blogg! :D

RSS 2.0