Helgen är slut & miljoner tankar snurrar, 29-30.11

God kväll!

Nu var även denna helg över, men denna helg var inte en vanlig utan det var Lilla jul & 1:a advent :) Ska börja med att TACKA JENNY för hennes kommentarer, jättekul att märka att nån läser det man skriver :) <3

Jag har hunnit med en hel del fast hade velat hinna & göra ännu mer, alltid ska tiden gå så fort. Aldrig hinner jag med, det känns som att tiden går för fort, dagar går, veckor ja månader bara går förbi. Snart har jag gått ett ½år på lusse. Och mamma kommer med sin fina kommentar, : Tycker du att det går fort nu så vänta bara, det kommer gå ännu fortare så fort du passerat 25. Jisses! Jag vill inte bli 25, jag vill va ung (nej ingen pik mot folk äldre än 25) det känns bara väldigt avlägset. Om bara 2månader får jag börja övningsköra :O Nej jag vill inte bli gammal, jag vill va ung & livfull. Inte gammal, trött o tråkig. Vart tar mitt liv vägen? Jag önskar ibland att jag kunde vrida tillbaks tiden, ungefär 6år tillbaka. Det skulle vara hur skönt som hellst! :D Men det går ju inte så det är bara att önska att jag får ut så mkt som möjligt av min tid, man vet ju aldrig. Imorgon kan det vara försent...

På lördags morgonen vaknade jag där vid halv 11 & steg upp o gick ner för att överraskningsvis äta risgrynsgröt :) Pappas är jättegod :D Sen följde några timmar av irritation från mammas sida eftersom hon tyckte att vi skulle städa först o sen åka på marknaden men jag o Svante vägra vänta alltför länge eftersom godiset faktiskt tar slut. Så efter ett tag gav hon med sig o fick pappa att skjussa oss :D

Vi gick först o köpte godis, sen runt o titta & brorsan köpte lilla julklappar (japp ute i god tid (y) heh) men jag måst säga att han gjorde rätt kloka val, med hjälp av mig då men :P

Jag träffade på massor av människor också! Kan nog inte räkna upp alla utan att glömma nån så men det var trevligt att se att så många spec stadsbor tagit sig ut ti sund ;) Haha nä men, synd bara att det var lerigt o inte snö :/

Nåja jag o brorsan gick runt massor av varv o tillslut började det kännas pinsamt ^^ Så vi valde att istället för att vänta på mamma & Sofi att gå hem. Det är ju bara 3km så o det tog bara 45min :)

När vi sen kom hem kom hade pappa hämtat gran o sen kom & mamma & Sofi efter ett tag. Jag slog in mina klappar som jag inte hunnit göra tidigare (A) o sen klädde vi granen (tog bild, ni får se senare) o sen kom farmor :)

Vi lagade färdigt all mat o sen ja, åt vi & en stund senare delade vi ut klappar :D

Jag fick en vattenflaska, innebandybollar, vantar & mössa (även halsduk men den sku jag få först senare), massor av godis & frukt :)

När vi ätit pepparkakor sen var farmor trött så pappa skjussade hem henne o sen spelade vi Europaspelet. Inte mitt favoritspel (för jag alltid har otur i det ^^) men ja, vi spelade det o jag kom faktiskt inte sist! Faktiskt Näst sist ;) Och det bästa av allt var att jag slog min syster, Miss Smartkid ^^ hihi :D

Sen gjorde vi väl inte så mkt mer :) Jag hade velat fara o kolla på Jenny som hade cup men det hann jag inte med tyvärr :/ Men en anna gång, lovar!

Söndag 30.11

Månadens sista dag, jag gjorde enhel del faktiskt :) Fast firade att det var 1:a advent gjorde jag ju inte direkt ;)

Jag vaknade o åt frukost, snackade lite skit med syrran & sen gjorde jag lite läxor (y) därefter blev det dator, duschen & sen till rangsby :) Lillajuls tomten hade ju *glömt* några paket :) Vi drack te, kollade på astrid lindgrens jul, åt pepparkakor gjorda av en snart 4-åring (y) , spelade kort o så lekte jag en stund med trollungen också :) hon har blivit så stor :O Snart 4år! Det kändes som igår som jag för första gången såg henne, shit allså!

Vi åkte hem vid 4-tiden o då så packade jag lite,övade lite fiol (y) o sen var det dags att åka till Godby på middag. Julmat 2 dagar i rad känns, tur att vi har träningsmatch imorgon så man får springa bort endel ;)

Sen skjussa syrran in mig o ja, nu har jag gjort lite läxor o ska väl just precis sova.

Tittade på bilder på Jennys bdb för ett tag sen o det påminde mig om min farfars begravning, jag tog aldrig några bilder. Jag kunde bara inte, jag hade en klump i halsen o hade mycket svårt att spela när mina händer bara darrade & skakade. Det var nästan 1½ år sen nu, men det känns som igår. Inte särskilt upplysande för Jenny om hon läser men så är det för mig, det är olika från person till person hur man hanterar sorgen & saknaden. Jag tittade på bilder av lycklig stunder med farfar men såg ändå bara framför mig sista gången jag såg honom på sjukhuset. Han var så mager, (min farfar var definitivt inte tjock) men nu var han verkligen smal. Skinnet hängde o han såg bedrövlig ut, usch vad jag tyckte synd om honom.
I veckor efter begravningen gick jag o grävde ner mig, jag var arg på mig själv för att jag inte hade hälsat på honom så ofta, att jag inte berättat hur mycket han betytt för mig osv. Än idag kan jag titta tillbaka o önska att jag gjort saker annorlunda. Men jag kan inte ändra på något, bara förbättra framtiden. Jag kommer alltid att älska & sakna min farfar. Ni som har min msn ser att jag har en vissen röd ros på mitt pm, den kommer alltid hänga kvar, jag kommer aldrig att kunna ta bort den, så är det bara.

Nu 1½ år senare, är saknaden minst lika stor o vid högtider & födelsedagar känns det fortfarande väldigt tomt. Men nu när jag tänker tillbaka så vet jag att det var bäst för farfar att han fick vila. Han var inte en person som trivdes på sjukhus, han ville vara hemma & vara frisk. 

Älskade farfar <3



             It feels like it was just yesterday we were laughing and playing cards together <3

Nån kanske undrar varför jag skriver så mkt nu, 1 ½ år senare. Jo det är mkt enkelt, jag kände att jag behövde få skriva ner vad jag kände just nu så hoppas jag att det kanske hjälper någon annan.

Som jag skrev till Jenny. När det gäller sorg & saknad tror jag att det ger mer om du varit med om detsamma än om du känt personen i många år. Med allt jag sagt/skrivit hoppas jag att Jenny på något sätt finner styrkan jag vet att du innehar. Jag har skrivit det jag skrivet för att du är min vän o det finns inte mkt som gör så ont inom mig som att se mina vänner lida.
 
Jag finns här för dig och tänker på dig vännen! <3

Imorgon är det en ny dag, med nya möjligheter & nya chanser. Jag hoppas det blir en bra dag. Kanske inte en så bra dag som jag önskar men åtminstone en bättre än dagen du försvann.

Lite ny spännande update nu då :) 27-28.11

Torsdag, Thursday, Donnersdag, Torstai, välj själv :P      27.11

Denna dag flöt på som vanligt :), den började så kul som med dubbel spanska, sen dubbel svenska tror jag :) Har inte riktigt koll på mitt schema så :P Men sen var det väl säkert, hälsa efter maten? o sen hål & sluteligen dubbel engelska :D Tror det var så iaf, inte för att det spelar nån roll för liksom vem bryr sig? Så jaa min dag var väl så långt lugn :)

Sen blev det att snabbt gå hem, slutade halv 4, slängde i mig ett halvt paket Hot & spicy nudlar o ja, namnet stämde mkt väl. Satans vad starka ;O Fick borsta tänderna sen för att inte min hals sku dö :P Tog alltså halv 5 bussen för att komma i tid ti träningen eftersom "mina chaffisar" Tove & Emma inte sku på träning. Kom då fram i tid (y) o somnade inte på bussen fast det var mkt nära.

Blev iaf lite piggare på träningen som var riktigt skoj :D Ja förutom att vi bara var 8 pers o spelade då utan center på båda lagen men annars gick det ju bra (y) Jag fick också känna av att jag druckit för lite på hela dagen för när träningen var slut hade jag världens huvudvärk (orsak, vattenbrist..,) Nå jag hade ju en hel timmes tid att ta igen mig innan bussen gick meen tiden gick rätt snabbt & huvudvärken gick över. Mkt tack vara att Linda var gullig o var kvar i hallen :)

Sen bussen hem då, lite läxor tv & säängen :)

Fredag 28.11

Vad har hänt idag då? Nå lite alltmöjligt :D

Dagen borde börjat underbart med tanke på sovmorgonen men icke sa nicke. Vaknade först halv 5 -.- sen halv 7 när ina steg upp o sen då när min klocka ringde halv 9 var jag fort. hur trött som helst -.-

Drömde nått lustigt som jag inte kmr ihåg nu men det handlade om en massa människor i klassen iaf xD :D

När jag då tog mig till skolan var det först dags för dubbel hälsa :) Tkr om det faktiskt, det är intressant, lärarna är bra o jag kan en del från förut :) Har nog redan beslutat att jag skall välja att skriva hälsa i studenten sen :D Jag vet att det är typ 2 ½ år kvar men ändåå :D Jo faktiskt så har jag snart gått ½ på lusse :O Det känns som igår som jag började. Jag känner mig fortfarande inte hemma fast jag nu hittar (nästan iaf) iskolan o sånt men :P

Ja idag så var det Peter som höll lektion om Rörelseapparaten :) hah han tvingade fram beröm för att han nu skriver rakt på tavlan också, haha nä men okeej då. Peter har blivit MKT bättre på att skriva RAKT & även tydligt på tavlan :) Jag kan inte säga att mitt minne från sjuan är det bästa men ja, Peter har blivit nog blivit en bättre lärare nu. Mer pedagogisk om man ska uttrycka sig fint :)

Hah, efter hälsan hade vi geografi. Det var helt ok, det som mest oroar mig nu är hur fan jag skall kunna hinna lära mig allt :O Provperioden börjar om mindre än 2 veckor :O Omg!!! Ujujuj. Inte nog med att man ska fatta det som står i boken så har Ralf tydligen mkt konstiga frågor i provet också, greeeat! Nån som är über bra på naturgeografi o har lust att hjälpa mig lite? (A) Nä usch jag måste seriöst skärpa mig nu!

Sen hade vi en engelska o till sist svenska. Dagen flöt på bra o sen ringde jag cissie o gick o mötte henne o vi gick lite ärenden bla fixade cissie en julklapp ti rasmus (som btw är i Thailand, FUUUSK! (A)) o så hitta jag en lilljulklapp ti pappa & farmor :)

Efter det åkte cissie hem o jag gick & städa o diska -.- sen åkte jag hem med Ina ti Godby, Ina körde o hon körde bra (y) Jag var inte det minsta rädd ;) Hihi sen hem med mamma från Godby.

Hemma åt jag middag o sen kokade jag potatis & morötter o pressade dom i pappas special grönsaks press :P
Sen sku han ut o springa -.- så jag tröttna på att laga mat med honom så nu står han där själv ^^ Om han överger mig när jag har tid att laga mat så får han helt enkelt skylla sig själv... Fast han överlever, det är inte särskilt komplicerat :) Om nån undrar så är det alltså potatis & morotslådor han lagar :)


Jag hjälpte mamma att packa barnkläder som vi packade åt emmaus som dom ska skicka iväg ti folk som behöver så det kändes duktigt (y) :) Sen blev hela familjen att titta på "på spåret" jag hatar egentligen det programmet men ja, jag hade inte något bättre för mig helt enkelt.


Nu borde jag enligt mamma hänga tvätt, lr ännu bättre jag sku ha gjort det för 15 min sen -.- så jag ska väl så småningom göra det :)


Imorgon blir det traditionell lilla julmarknad på Jan Karlsgården, maybe med Julle? o cissie om hon orkar sig ut ti sund :P Får set lite, Jag ska iaf dig o köpa julgodis av ann-britt ^^ Synd bara att snön nästan helt försvunnit, menmen.


O så tkr jag att folk som läser denna kan kommentera mera! :) Lite reklam för mina vänners bloggar då tillsist:


http://cissiesjolander.blogspot.com/ 
http://jennysynnove.blogg.se/


Ja de får bli lite reklam för Cissies & jennys för jag sitter på familjens dator (orka inte släpa hem min) så lyckas inte skriva nå rätt för får inte fram nån annans :) Men Cissies & Jennys är värda att läsa! :) 

Nu dra då, jag önskar alla en trevlig Lilla JUL & allmänt en trevlig helg! :)


 


Sen sist till nu = drygt en vecka :)

Tjenixen! :)

Nej jag tänker inte ursäkta mig om varför jag inte skrivit på länge, har haft fullt upp helt enkelt, punkt slut! :)

Mitt halvdåliga minne är också rätt utselt men för att sammanfatta så var måndagen vanlig, förutom att jag kommit fram till att min ena granne är en gammal bitch. När jag kom hem från skolan var det många cykelplatser i förrådet lediga så jag tänkte att jag sku sätta min cykel på en annan plats för att det inte sku va så trångt o när jag sen sku stänga dörren så mötte jag då min granne (aka gammal tant på 60+) o  jag frågar om hon kan stänga hon säger att hon stänger o så går jag o hör ett mumlande men tänkte inte mer på det. Nån timme senare när jag ska cykla ti Hanna för att åka på träning o kmr ner till cykelstället är min cykel flytta o gissa vems som står på den plats där jag satte min, japp där står min grannes cykel. Vem flyttar på andras LÅSTA cyklar? Gaaaah hon hälsar aldrig, är mycket otrevligt o det här var droppen. Usch, tur att min andra granne "byggjobbaren" är snäll iaf :) hihi Jag tror han heter Jonny men byggjobbaren kallar ja o ina honom :) Sen var jag på träning som vanligt o blev lite smått sur på tränarn när han valde ut folk ti matchen men,.. jag anser att folk som varit på träning regelbundet (dvs på nästan alla) ska få spela även om dom inte kan komma på måndagen pga sjukdom medan folk som inte varit på träning på länge borde få vänta..


Tisdagen sen var väl också som vanligt :) Gillar mina tisdagar, börjar med dubbel hälsa, sen dubbelhål, sen en geo & en spa, info o sista två gympa :D Najsbajs :P Vi hade micke & peter på gympan, vi sku spela volley men körde speedvolley istället :) Mkt roligare enligt oss icke spelare eftersom det blir mer spel men de som tränar tyckte väl inte att det var riktigt lika kul :P Före vi spelade hade vi lite lustig uppvärmning där en del var att man sku ligga på rygg bredvid varandra i par o när sen dom vissla sku man försöka brotta ner den andra, heh jag var me starka nette ^^ det säger väl allt :P Jag förlora men kul var det :D På kvällen blev det sen bara hemma plugg :)

Onsdag var en riktit najs dag :) Började med skola o sen gick jag o mötte lina :D Vi gick till Svarta katten o pratade o fikade läänge :D Jättemysigt, guud vad ja saknat henne! Har inte träffat henne på länge så :P Har fortfarande massor att prata med henne om :) Det är sant, vänner man haft sen barnsben kan man lita på o alltid prata med :) Lina, du betyder massor för mig! <3

När jag sen sagt hej då ti lina som måsta med 5ans buss hem, då ringde Cissie (ja hon hade ringt sisådär tusen ggr) o undra var jag va för hon o julle var i min trappuppgång :) Så när jag kom hem så skrämde dom nästan livet ur mig :D Haha nä men de kom in o vi snacka o hade kul o sen åt cissie o jag middag o julle va ti sin pappa o åt o sen kom hon tillbaka o efter det åkte vi till baltic :D Vi hade match mot HIK o den gick sådär, med tanke på hur vi spela o att vi inte hade nicke med så. Det slutade iaf 1-2 efter sudden. Så att så att, menmen vi ligger fortf. före dom ändå för vi har bättre målskillnad så det är ju alltid nått (:

Cissies mamma skjussa hem mig sen för cissie glömt sin tele hos moi :) Så även fast vi förlora var detta en toppen dag :D

Torsdagen var som vanligt, skola + träning :) Rätt värdelös träning menmen. Åkte hem med Frida, Lene & Sunkan för Tove hade bråttom till träningsverket så. Hah det var en av de mest speciella sätt jag åkt från godby ti stan haha men kul var det allt :D

Fredagen var det skola, sen stan med Selinda, träffade jeffe också :) När jag sen kom hem var jag helt slut o kom då på i stressens ögonblick att jag hade glömt att skicka hem mina hälsapapper (hade föredrag att förbereda) o fick då stressa tillbaks till skolan :O Jag kände mig totalt slutstressad!!! Det vara bara att slänga mig på sängen nån minut o sen ta mina grejjer o gå ner på fiol. Var totalt slut då o ja, inte blev det väl bättre av att sitta där men kul att spela var det iaf :) Bara jag hade tid att öva ordentligt sku de va ännu roligare, men går man på lusse o håller på med nån sport o samtidigt försöker ha ett socialt liv räcker inte tiden till, tyvärr. Nån som har en lösning?

Sen städa jag, plockade ihop kläder o väntade på att mamma, pappa & svante sku komma o hämta mig. På hemvägen sen stanna vi i godby för att jag sku få middag =ostburgare, mmmm :) Hemma då så åt jag, satt vid datorn o sen kollade vi på Singing Bee o guess what, ålänningen slog alla svenskar! :O Yey är du ålänning så kan du bara du vill! :D haha Grattis Tony!

Därefter var det bara att packa väska o gå o sova för att sedan på lördagen åka till sweden :D Jag åkte med mamma & ulla så det blev mer matshoppning än klädshoppning men ja, fick med mig hem två munktröjor, ett par mjukisbyxor & två toppar. Perfekt till lilla jul & julfesten tänkte jag :D Ska fota det nån gång senare o visa :)

På båten hem träffade vi Roffe & Gunilla som hade varit o hälsat på Casper, ja jag blev avis. Vill också träffa lillkillen :) Roffe är alltså Teds pappa/ Caspers farfar så är det klart :D

Btw så var det jättemkt snö i Norrtälje o jag fick verkligen julkänslor! :D Guud vad jag älskar snööö :)

Var helt slut o trött på båtresan, jo förutom kläder köpte jag endel julklappar o lite andra saker :)

När vi kom hem sen var jag helt slut så jag somna direkt.. zzzz

Söndagen blev en slapp dag, det är iaf allt jag minns av den (: heh, mamma var bortsprungen hela dagen o pappa likaså så jag tror jag mest satt vid datorn (: Sen skjussa pappa in mig i snöovädret o jag sov istan :)



För att inte göra detta alltför tungläst så gör jag en "veckolinje" hah va fånigt det låter xD Men skit samma :)

Måndag morgon då, min börjar med dubbel geografi med Ralf. Ehehe, roligare kan man ha det jo -.- Men jag överlevde väl dagen iaf :) Efter skolan var det att stressa hem,slänga i mig ett paket nudlar o sen ta bussen till godby o träning stod på programmet :D

Det är nästan ljuvligt underbart att träna, även fast det inte alltid går bra lr jag lyckas göra nått vettigt så känns det ändå bra, lr oftast iaf :) Efter träningen blev jag kvar o snacka med Jenny o Linda o sen var Jenny gullig o skjussa hem mig :) Haha deras humor är nått extra o likaså deras personligheter :), gillar dessa personer skarpt helt enkelt :>

Sen var det väl duscha o lite homework som gällde :P

Tisdag, härliga tisdag. Det må vara min längsta skoldag men ändå nästan veckans bästa (den slås av fredag som innebär sovmorgon o slut vid halv 3) Jag har bara dubbel hälsa (vilket är ett av mina favoritämnen), dubbel hål = perfekt för läxläsning o sen lunch, en geo & en spanska o sen gympa :D

På håltimmarna var jag med nette ti ams o jag hämta studiestödslapp o hon lämna in sin :), sen blev det dator o lite plugg :D Geografin & spanskan överlevde jag o sen var det info timme som jag o selinda & jessie gick på :D Hah vi va pinsamt några ibörjan -.- heh de var iaf några där från Helsingfors som pluggar där o berätta :D Det var rätt intressant, blir det Finland för min del så är det nästan säkert att det då blir huvudstaden också! :)

Sen hade vi gympa o på programmet stod DANS! Pardans? Nej inte när det är dans med Micke & Peter :) Det var faktiskt riktigt kul :D Orkar inte berätta detaljerat men vi körde lite egen improvisation, rörelser ti musik & sist line-dans :D

Jag kände sen ingen stress utan gick i lugn o ro hem sen o började laga middag då det ringer på dörren, jag hinner inte öppna innan mamma tagit fram sin egen nyckel. Hon hade bestämt att idag skulle hon visa mig hur tvättstugan funka, jag bara jaha? Kunde du inte hört av dig först? Jag höll ju på att laga mat o var världens hungrigaste så :P Lite smått irriterad blev hon på vad jag sa så hon gick själv ti tvättstugan, sen kom hon tillbaka på bättre humör o jag åt o sen såg vi lite på tv o sen gick vi o hängde upp tvätten :)

Sen åkte mamma hem o jag o Elina satt hemma & myste o tittade på tv/pluggade :) Vid 9tiden tog jag med mig elina ti tvättstugan för att hämta tvätten o sen var det lite dator o tv o sen soooova :D

Denna morgon vaknade jag upp helt döööd , usch vad trött jag är nuförtiden alltså :S Ujuj, jag kom iaf i tid till skolan o dagen började med dubbel engelska. Hm, sen dubbel geografi, en spanska, hälsa & sist en svenska :) Helt okeej alltså :P Slutade ju iaf kvart i 3 så :D

Jag hade planerat att ikväll åka o hämta min vante jag glömde förra veckan i baltic o sen kolla på åtminstone Jenny & herrarnas match :) Jag messade julle o hon sku nog komma med, men sen fick hon ingen skjuss hem så det sket sig o cissie var för trött lr nått ^^ Jag tänkte äh, ska jag skita i allt o bara va hemma istället då? Men nä sen kom jag på att höra vad selinda sku göra istället o bestämde med henne att vi sku åka o kolla på matcherna :D

Det var ett lyckat val, jag hittade min vante (y) o jag hade jättekul med selinda :) Orsaken till varför jag var tveksam att fråga nån icke-innebandyspelare var att såna som inte spelar kanske lätt tappar lusten att titta på det? Så har ja lite fått för mig iaf men selinda kom glatt med o hon tyckte nog att det var minst lika kul som jag, även fast hennes prio 1 inte var att kolla på hur matchen gick utan snarare spelarna ;) (fast jag var väl inte helt oskyldig där heller (a)

Jenny & herrarna vann iaf sin match (y) :) sen såg vi även kvällens enda dammatch som var mellan Gasen i botten & Hik o där vann GIB med 13-1 tror jag det blev ti slut :) Sen bestämde vi oss för att åka hem men när vi såg vilka som sku spela sku vi nog kunnat stanna ;) haha iaf villa selinda det (A) :D Haha men en annan gång ska vi definitivt se dom ;D

Nu är klockan kvart över 23 och jag borde a) sova lr b) plugga. Jag väljer nog a (A) Fast måste läsa svenskan först :)

Hasta la vista! :) hah btw så spårade det ut lite på hälsan idag, jag undrar ibland hur gammal smulle är egentligen ;D hah men bättre det än att han sku va en tyst o tråkig snubbe iaf ;D

Jetzt gehe ich ins bett! Gute nacht! :) (nu går jag isäng, God natt!)

Soft helg med inslag av olika saker, lör-sön 15-16.11

God dag! lr det börjar närma sig god kväll, äh vi skippar det o säger Hola helt enkelt istället! :D

Jag hade tänkt vara duktig o skriva igår men under min vanliga internetsökning på inspiration (dvs läsa andras bloggar) blev jag så arg när jag på Julias blogg läste att nån/några rasister redan var o lagt en kommentar menad till hennes dotter som bara är dagar gammal! Hur kan man? Usch jag sånt här gör mig så förbannad!! Visst alla har rätt till egen åsikt men man kan väl va förståndig nog o hålla den för sig själv? Nä inte heller, såklart finns det på den här intryckta holmen nån&några som anser sig ha rätt att kommentera ett nyfött barn, vad har barnet gjort liksom? Aaaaaah!! I min släkt har vi några med annan hudfärg, vad spelar det för roll? Dom må vara adopterade så klaga på det då om man vill men är det inte bättre för dom att få bli adopterade när deras egna föräldrar levde under sådana förhållanden att de inte själv kunde ta hand om sitt/sina barn. Näej usch, åt fanders med alla rasister! Vad spelar hudfärg för roll? Det är ju ändå insidan/personligheten som betyder nått ändå! För att komma tillbaka tilll Julias dotter så är hon väldigt söt o jag hoppas hon och hennes mamma & pappa såklart också i fortsättning slipper allt vad dumma/idiotiska kommentarer heter! Önskar Julia & Sam o deras nära o kära lycka till!

Tack för ordet! Kommentera gärna vad ni anser! (:


Lördag 15.11

Nu tillbaka till gårdagen då, jag vaknade o städade med mamma, duschade o sen åkte jag till Godby mässan o var med Malin :) Såg lite Dunder-dans o hörde årets luciakandidater sjunga, o det kan verkligen ALLA också! :) Ska definitivt höra dom mer iår :D Ibörjan när jag var där var det en massa folk så att man nästan inte kom fram heller! Mot 4 halv 5 tiden lugnade det sen ner sig :) Jag behövde inte heller känna mig slösaktik eftersom jag inte hittade någonting överhuvudtaget som jag skulle velat ha :) Vi fyllde iaf i några tävlingar så kaanske man vinner, hah jo tjena ^^ de flesta tävlingar vi var med i gick ut på att man skulle gissa antal saker o det är jag ju sååå bra på! Naaat :D Hade en trevlig pratstund med Göran dock :) Som var så snäll o gav mig en liten julklapp (nog för att han dela ut det till alla på mässan men ändå xD) Jag pratar alltså om den lilla Hyacinten alla som var via Ömsens monter fick :) Den + en liten chips påse från Nyan/Åland 24 + godis var väl allt jag fick med mig från mässan :) + nästan en ballong som Rosa försökte tracka på mig ;D Haha nä men vi stod o pratade med henne o Ted en stund också :D


Det var årets Godby mässa det! :) Träffade mkt folk då också som vanligt :) Kusin Lilian o hennes familj :), farbror med fru, Julle, Emma m.fl polare :D


Jag åkte hem med Greta sen eftersom hon sku äta middag & sova hos oss :) Vi åt kyckling o det var super gott! Till efterrätt sen fick vi Glasstårta, mums! Sen blev det dator & tv resten av kvällen :D



Idag har det inte blivit mkt vettigt iaf, har lyckats plasta en massa böcker o såg på en bra film (y) :)


Jättekul var den o den lockade fram julminnen o känslor så har lyssnat på en massa julmusik idag (A)
Nu ska jag göra någge vettigt, vet inte vad jag orkar med men förhoppningsvis nått iaf. Kanske renskriva lite läxor o sen middag då maybe.

Ikväll blir det att fara till stan igen, borde ha hälsat på fammo under helgen men det har inte blivit av :/
En annan sak är att jag är mkt trött på detta väder!! Hatar bara regn & rusk & att det nu är beckmörkt ute fast klockan bara är 17! :O Usch vill ha snö nu så att det piggar upp lite! :)

Men det är ju iaf jul snart! Fast har fått inse att jag inte hinner med någon julshopping resa till Åbo iaf :/
Nästa helg är det fiol, efter det lilla jul, helgen därpå har vi avslutningskonsert, sen luciahelg (funkar men den är mitt under provperioden) sen helgen därpå får jag jullov :) Sku väl kanske kunna åka då ändå, fast då hinner jag inte skicka klappar dock :/ Menmen, funderar på att övertala mamma att åka till swe nån lördag istället men får se lite :)

Jo häromsistens när jag berättade vad jag önskade mig glömde jag en viktig sak, en Gitarr önskar jag mig! :) Den är en av sakerna jag hellst vill ha faktiskt :D

Näej nu sluta drömma o komma tillbaka till verkligenheten o gå o se om vi får mat någongång i det här huset...

Finally Friday! :), 14.11

God kväll :)

Eftersom jag hade sovmorgon denna morgon borde jag ju varit pigg & hoppat ur sängen där vid halv 9? Svar: Nej. Hanna var ju inte direkt duktig o gick o lade sig i tid (A). Dum huvud får kroppen lida helt enkelt. Även fast jag inte skulle behövt stiga upp på en kvart så lyckades inte min hjärna ställa om klockan utan jag vaknade 9 o blev direkt stressad! Men ändå var jag i skolan 25 i 10! :O Åt inte mkt frukost men hade ju lunch 11 så det löste sig :) Först hade jag dubbel hälsa & det var intressant! Vi pratade om Antonowsky o jag kände igen nog det mesta som Smulle berätta om honom från det som Peter lr Anto berättat om under min ghstid :) Lite nytta har man! :D Dock så sa inte namnet mig så mkt först men jag kände ju igen det iaf så det borde ju underlätta inlärning lite iaf (y) :)

Nåja nog om det, hade lunch sen men det kändes lite tidigt :) sen en kort timme hälsa igen då :D o efter det sen hade jag en geografi, alltså långitud hit o dit o geoditer?!? näej alltså jag måste börja läsa i boken i tid = snart! Önska mig lycka till med det! För det lär behövas ;D Sen engelska o vi hade verbförhör som vi inte sku få betyg på , som ett övningsförhör :) Det gick nog rätt bra (y) hade ju övat lite så det kändes bra också :)

Dagens sista timme var sen svenska, samuel läste en anekdot som var kul, så kul att han själv knappt kunde läsa så inte så lyckat men :P Måste själv fundera ut en! Men jag har nog tänkt ta en personlig, dvs en som hänt i familjen, släkten etc. Jag har några som jag kan sådär halvt men får se lite :) Efter det hade redovisade vi våra intervjuer o det gick väl sådär :P Hatar att prata inför klassen men, alltså det är inte själv pratandet som är svårt utan vart man ska titta snarare :S
När jag skulle cykla hem sen så cyklade det såklart -.- men tog mig hem hyfsat torr iaf (Y) o mamma var redan där så det vara bara att slänga ner lite kläder o andra saker o åka hem :) Va först till sparhallen o handla o sen hem :)

Åt middag med pappa & brorsan för morsan sku ti arken med nå kollegor :) Efter middagen blev det dator, dator, dator. Det blev många timmar utan att jag tänkte på det :O Och nu sitter jag igen framför en dator, men nu framför min egen så ingen (läs min bror) blir sur iaf :) Förutom mina ögon då lr nått ;D Näej skärpning! Men imorgon blir det nog mindre :D Jag hoppas på bra väder så att jag kan fara ut o jogga o sen till mässan då, tradition ju! (y) :D


Har funderat kring jul ikväll också, imorgon är det bara 2 veckor kvar till lilla jul & då är det inte långt kvar till "stora" jul som jag inte brukar säga utan ja, vad brukar jag säga, riktiga julen? Äh näe men julafton helt enkelt, för det är ju ändå den kvällen som är höjdpunkten :)


Men tillbaka till lillajul så är min främsta tradition att åka på Lilla julmarknaden här i kastelholm på Jan karlsgården, går inte att missa, spec inte Ann-Britts godis ;D hihi det är bäst! :D En annan tradition som jag nog är skyldig till att vi haft de senaste åren är att alla i familjen (alltså bara vi som bor hemma + sofi då som kommer hem) köper en liten present till var o en, då får alla 4 lilla julklappar o det tkr jag är lagom :) För spänningen ligger ändå i att öppna klapparna tkr jag o då är det ju roligare att få öppna 4 än kanske 1 som man ändå vet vad man får för man var själv med mamma typ dagen innan o handlade den ;D

Vad anser ni andra?

Har även tänkt att jag ska skriva Önskelista! Japp det har jag tänkt :) har lite tröttnat på att få en massa konstiga saker av mamma & pappa o en större som man vill ha så har beslutat att skriva ner lite vettiga småsaker jag verkligen vill ha o sen nått "större" också då :) Ev. kan jag ju få tex min bror att köpa en ny vattenflaska till mig, en vettig flaska kostar ju kanske 5-7euro? Överkomligt även för en 13-åring utan direkt inkomst :D Haha så det är min plan, att önska mig både små o större saker som jag vill ha helt enkelt :)

Just nu är detta med på listan:

* Ny UDDA vattenflaska, så att jag lätt ska känna igen den lr bli av med den så lätt :), rätt stor ska den va också :D
* Presentkort på klädaffärer
* Mjukisbyxor
* Vantar
* Skidhandskar (japp denna vinter SKA jag åka slalom igen! lr hellst lära mig snowboard :) behöver då även --->
* Ytterbyxor, lr va? Hur stavar man det egentligen? xD det där ser ju inte direkt rätt ut xD
* Skidglasögon, liknande som på bilden ---->  
   

Hmm, jo en vettig mössa också :)  , dessa var rätt nice :) =

Jo just ja, en ny klubba skulle inte vara fel! :D

* Innebandyklubba, som jag själv fått välja :) lr möjligtvis nån kunnig som tipsat, typ Nicke lr Ted maybe :)

Funderar också på om jag skall skicka nått litet till Casper till lilla jul, kanske nått litet bara + ett kort? Har ingen aning om dom bara är hemma på lilla jul heller men. Kanske sku borda prata lite med faster o kolla läget :D

Jo en grej till,...

* En skidresa på sportlovet med hyrd snowboardutrustning & instruktör lr snowboardskola :D

Vad önskar ni andra er? :)

Haha påtal om nått helt annat så diskuterade jag o pappa sommarjobb ikväll vid middagen xD haha Jag SKA nämligen jobba HELA juni & Juli för jag är ledig från den 29 maj ;D Sen ev. de första veckorna i aug :) Men borde då lyckas få ihop en hel del så att jag sen på vintern har råd att köra efter jag klarat kortet! Shit vad jag känner mig gammal :O 18 snart! Vad väntar man på sen? Att hitta den rätta & bilda familj o slå sig ner bara? Näej shit vad allt går snabbt, önskar ibland att tiden gick lite långsammare :P

Näej nu ska jag sova snart, jaja! För imorgon SKA jag ut o jogga, enda undantaget är om det verkligen spöregnar! Fast shit, har jag joggingskorna istan :O Nej det är ingen orsak, kan låna pappas gamla, dom är sköna o verkligen välanvända så ingen risk för skavsår :D

Nå nu chatta lite lr nått o sen sova! :)

Ah härliga fredagkväll :), behövde verkligen bara få ta det lugnt :D


Livet leker! :), 12-13.11

Hej hopp! Jäklar vad tiden går :O Det är redan torsdag kväll nu och helgen är ca 18h borta ;) Jag har väl haft jäkla kul då! haha :) Men livet leker verkligen nu o det gillar jag :D

Onsdag 12.11

Började med dubbel engelska klockan 8, lagom mör den tiden alltså. Jag kommer aldrig att vänja mig vid det! Efter det var det dags för dubbel geografi, har bestämt mig för att det ämnet SKA va kul även fast det är naturgeografi så det var det väl, heh lr sådär lagom att man överlever iaf :) Har bara väldigt konstiga lektionstider när man äter 11. Har först från kvart i 10 till 11 o sen från halv 12 till tio i 12. Först timmen blir duktigt jobbig men vissa lärare ger rast (Y) o sen den andra timmen blir bara löjlig, man hinner inte göra mkt på 15-20min direkt. Menmen :p

Sen hade jag lr jag julia, nette o många andra såklart spanska. Vi 3 har exakt samma schema denna period! :) Efter spanskan hade vi hälsa, denna periodes näst roligaste ämne efter gympa faktiskt. Och nej jag säger inte så för att smulle skabli glad utan jag tkr faktiskt det :) Om det är nån som inte vet det så gick jag ju idrottsklass i högstadie faktiskt o då fick man extra gympa & hälsa :)

Timmen var rätt soft, vi hade heta stolen o fick oss många skratt xD hhaha ojoj, jag tkr om min klass jag! Haha vi disskuterade bla varför tjejer "ska" raka sig under armar, benen etc o inte killar ska? haha ojoj ;) Och ett annat kul ämne var vad vi ansåg om att ändra kön, dvs operera om sig typ, det finns t.o.m folk på Åland som gjort det :O Det chockade mig lite faktiskt! :O Men varför egentligen? Jag vet inte vad jag anser om det sådär men ja, chocken var väl att nån här verkligen gjort det :P Och det är sant för Smulle har haft henne/honom som elev o Peter o Micke (Micke är också på praktik som Peter fast han är med Törni fast han var med på vår sista timme för att vänta på Peter) dom hade gått högstadiet samtidigt som henne/honom o det mina damer o herrar var GHS :D haha jaja :P

Sen hade vi en timme svenska, vi hade vikarie & vi intervjua varandra som vi ska presentera på fredag sen :), Sooft! :D Slutade efter det vid kvart i 3! :)

Cykla hem o började steka köttfärs o då ringde cissie så stänge av plattan (Y) o gick o mötte henne :) När vi kom tillbaks fortsatte jag med maten o vi snacka en massa o sen klaga cissie på att min dator var trög :O Var har hon fått det ifrån ;) Men jag tkr om henne för det :) <3 haha men jag ska nog göra nått åt det för det börjar gå mig på nerverna också! :)

Sen åt vi o åkte ti Baltic med Hanna :)

Det var ett härligt gäng av laget som blivit "uttagna" så det kändes riktigt bra o kul var det att spela! Vi spelade dock mot serieledarna som efter ikväll drygade ut ledningen. Nåja kul var det! Synd bara att Jenny måsta åka o träna sina tjejer sen o att Emma skada foten :/ Annars riktigt bra, matchen slutade 1-9. Vi fick 1 mål iaf (Y) :D Det gjorde btw av den 3de Hanna i laget :)

Efter matchen visade andra Emma sitt span ;) o hon erbjöd sig att skjussa hem mig så jag sa åt Hanna att jag sku åka med henne, men sen efter andra perioden gått på IFF2s match sa hon: Hanna, nu kmr du bli arg på mig, jag kom på att jag cykla hit. Jag: kunde inte göra annat än skratta xD hahaha så typiskt emma att inte tänka på det, men inte gjorde det nått heller, jäkla kul fick vi där på lektarn xD hahha En annan kul grej var att Elin var tvungen att va kvar för hennes pappa hade glömt att han sku hämta henne o sen när hon sku gå ut o se om han kommit fick hon tag på honom på telefon o då hade han kört till GODBYhallen xD hahaha så hon fick komma in igen. Haha stackarn hade prov dagen efter, hoppas det gick bra! :)

Emma, jag o Cindy såg klart matchen o sen när vi sku gå o hämta våra grejjer så eftersom vi hade haft första matchen så hade ju nästa lag fått ta omklädningsrummet o eftersom vår match var den enda tjejmatchen så var det ett killag xD Haha först trodde jag att jag gått fel men såg min väska nästan längst in så gick o hälsa på den enda jag kände o gick rakt in o hämta min grejjer o snackade lite med killarna för att det inte sku bli såå pinsamt xD Haha nåja ;P

Emma & jag gick hem ti henne o sen skjussa hon hem mig :D Man har aldrig tråkigt med Emma! Tkr om den bruden! :D

Väl hemma var det duscha, lite läxor o sängen som gällde :)

Torsdag 13.11

Var jättetrött o seg när jag vaknade så orkade inte stiga upp förrän lite över 7 (A) Men jag hann i tid (y) var lite för 5 i iskolan :) Dagen började med dubbel spanska, har börjat vänja mig vid hur Kristina pratar nu så det går ju lite bättre (y)jag o selinda var lite förvirrade på men det löste sig ju ganska bra tillslut ;) Sen hade vi dubbel svenska o hade även idag vikarie. Nästan säkert skolans bästa svensklärare (y) lätt! Janne tror jag visst han heter :) Sku hellre ha han, men det kan jag väl inte ändra på tyvärr. Btw så har valde jag o Mikaela bok igår då ti presentationen o Mikaela fick välja o hon tog Jane Austen Stolthet och fördom tror jag den heter. Ska försöka hitta en sån nu då bara :P

Iallafall så hade vi sen hälsa o därefter hål, vi satt o öva på engelskaförhöret o snackade bara :) Sen hade vi då engelska o förhör som gick hyvä (y) :) Fick ut det sen o det gick det också :) Vi gick genom en massa övningar vi gjort i läxa o sen fick vi nya att göra o sluta sen halv 4! :D

Cyklade hem i lugn o ro o har bara tagit det lugnt ikväll eftersom vi inte hade träning eftersom de sku förbereda för Godbymässan. Så att, har renskrivit svenska o kollat lite på det o sen har jag pluggat lite engelska, för lite men ska stiga upp halv 9 imorgon så hinner jag plugga lite :D Borde ha renskrivit geografi men äh, får fixa det ihelgen :D Går från kvart i 10 ti 20 över 14 imorgon (y) sen kmr mamma o hämtar mig (y) Ihelgen blir det väl ett klassiskt besök på mässan, sova o plugga lite typ :) Ska hälsa på farmor också har jag tänkt :)

Och vet ni vad, om två veckor på lördag är det lilla jul :D Kan ni fatta? Nä inte jag heller :D Ska sooova nu då.

Puss & God natt!

TILLÄGG TILL ONSDAG:

Glömde nämna att han Micke som är på praktik är Linda i lagets brorsan :D o hon visste vem tjej/killens syskon är så nu vet jag ;)  Tänkte bara nämna det :D


Söndag-Måndag-Tisdag, inte helg än hörrni! :)

Söndag 9.11

Idag vaknade jag upp sent, vid halv 1, 1 någonting :) Men det är väl inte så konstigt eftersom jag somna vid 4,5 typ :) Aja iaf så gjorde jag inte så mkt på hela dagen faktiskt, satt vid datorn o spelade o fixade ett kort till pappa typ. Sen packade jag ner kakorna jag bakat ti pappa & slog in burkarna, sen diskade o jag diskmaskinen ^^ de mesta av disken. Var ganska trött om jag ska va ärligt. Sen tog jag iaf tag i saken o bakade en kladdkaka o sen kom mamma o pappa hem från jurmo. Vi åt middag & sen kladdkaka o sen packade jag ner kläder o lite skolböcker o mat typ o sen skjussa mamma in mig :) Gjorde inte så mkt mer sen, hade ju inte nå läxor som måste göra så ^^

Måndag 10.11

Yes back to school med en ny period, nya ämnen, nya tag. Eh vadå? orka börja om o plugga o va aktiv med nya lärare :S Näej inte särskilt pigg men ja släpade mig upp iaf o kom ti skolan i god tid t.o.m. (y) :) Hade först dubbeltimme geografi. Har Ralf för dom som vet vem det är, han verkar väl helt okeej o de första timmarna överlevde jag ju rätt smärtfritt iaf (y) haha nä det ska nog funka bra fast kursen heter Naturgeografi, inte min favoritdel direkt -.- men ja ska försöka börja plugga i tid (A) o så menmen. Efter det hade jag dubbel spanska o det var nice (Y) o sen lunch, yes denna vecka var det tillbaks till standard mat = spagetti o köttfärsås, mums :) Äter 11 den här perioden också så det är riktigt bra (Y) Sen efter den andra kort spanska lektionen hade jag engelska, kul! Har nästan saknat det, haha faktiskt! Har varit trött på finska som man knappt kan säga ett ord på så :) Sen hade jag hål & därefter dubbel svenska. Vi gjorde bla OTK, ni vet den där leken när ma får en person säger några år tex: jag har en cykel o så ska man babbla på. haha skitkul kan det bli! :) Och till på köpet så fick vi sluta tidigare (y) :D


Sen hem o snabbt laga mat o åka på träning :) Som förövrigt gick på skit -.- lr sådär. Blir lite trött på folk som ska köra egostil -.-  o det blev inte bättre för att hade haft huvudvärk hela dagen o det kom tillbaka efteråt igen -.- suck. Till på köpet kom mamma med grejjer men kunde inte skjussa in mig :S


Jag var helt slut efteråt, både fysiskt o psykiskt lr hur man nu ska uttrycka mig. Jag var helt totalt slut iaf o Ted tyckte att jag sku åka hem ^^ haha så ja, jag tog bussen hem o var hemma halv 9. Jag duscha, åt o renskrev geografi o sen kollade jag på cityakuten (y) sen sooov jag.

Heh inte särskilt intressant att läsa men maybe iaf för min syster som jag inte pratat med på länge nu :O Riiiing miiiig, ni har väl fortfarande telefoner i Turkuland? :)


Tisdag 11.11


Idag vaknade jag trött! Surprise -.-  Näej usch vad jag låter deprimerad :) Ja jag vaknade trött men vaknade till när jag kom ut o det regna, äh men det dugga bara iaf så jag vaknade till ordentligt på vägen till skolan iaf :D Första timmarna hade vi hälsa o det var riktigt intressant o kul :) Sen dubbel håål :D Så jag satt vid en dator, snacka me nette o skrev av engelska typ :) sen gick jag till cityläkarna för att få min hepatit spruta :S Men det gick bra för sköterskan var snäll :)


Och det gick snabbt o jag var tillbaka iskolan 11 o gick o åt med jessica :)) Sen hade jag finska utgivning o provet gick väl sådär :P Fick mkt bättre än jag trodde på dialogen o berättar grejjen fast lite mkt slarvfel -.- som vanligt...


Nåja, finska är ändå bara finska ;) sen hade jag hål igen eftersom det var utgivning men jag hade inget mer att få ut :)


Sen hade vi infotimme o pratade om mobbning iskolan,, haha Julia berätta för Dan att luciadagen var underprovperioden så ingen hade timme o han bara: Tack MAMMA! hahaahah han sa att hon sku ta det som en komplimang ;D haha xD


Sist men inte minst på dagen hade vi gympa :D Jo btw så har då Smulle en praktikant med sig nu i några veckor o guess what, det är min gympa & hälsalärare från sjuan, jepp Peter Lundberg :) Vi körde iaf först Step test som gick ut på att man sku gå upp o ner på en bänk o kolla puls under tiden typ :P

Sen körde vi innebandy o hade Peter som gymnastiklärare o jag måste säga att han blivit mer pedagogisk nu när han studerat :) haha alltså ta det inte på fel sätt han var bra innan men bättre nu (y) skillnad har det blivit :D Vi hade lite uppvärmningsövningar o sen spela vi :) Kulkul! :D Blev bra taggad inför matchen imorgon nu när man fick spela o verkligen vara bra, haha :D Jag tyckte det var kul o de felsta i klassen kämpade bra de också! :) Det slutade 3-3!

Tog god tid på mig att duscha eftersom jag slapp stressa (y) skööönt! :) Cyklade hem sen o lagade middag, var lite uppfinningsrik o lagade nå nytt (y) Jag stekte svamp med potatis o tomat! haha rätt gått blev det faktiskt :D

Lite senare var jag o handlade o åt lite när jag kom tillbaks o sen har jag mest slappat ;D Skööönt! :)

Btw så är jag lite smått irriterad på alla böcker jag måste köpa. Engelska boken kosta 51 o spanska 53 :O alltså fyfan vad dyrt! Tur att det är mamma som betalar, sku ju bli fattig om jag måsta betala allt det där själv ju! :O Är nog uppe över 250e nu med allt :S

Imorgon har vi match mot IBK Hammarland, kl 18.15! Kom o titta vettja! :D

Nu ska jag röra på mig lite (A) ska nog kolla på House men sen soova! :)

Så God natt!


Hej, jo jag lever! :)

Tjeeeenis :)

ja jag lovade att skärpa mig, blev det så? nej, just det. Jag faila... Men nu vettni ska jag ta tag i bloggen igen (y) sitter o funderar vad jag riktigt gjorde ihelgen men kan inte komma på någge så det blir o hoppas på att jag skrivit det på bdb annars är det rätt kört ^^ brb

Heh mitt minne är bra ^^ nej men det var meningen att jag skulle varit till åbo ihelgen men det blev inte av, pga att jag är för liten för att åka nattbåt från långnäs t.ex -.- Så det blev att plugga lite, städa lite & packa lite :)


Det var typ allt, okej lite annat gjorde jag väl men



Sådär började jag skriva för ehm, nån månad sen (A) jag vet jag har varit jättedålig på att uppdatera o de få läsare jag haft har väl trott att jag har dött lr nått :)

Men ska jag vara ärlig så har inte så mkt hänt, egentligen :)

Jo alltså jag har då flyttat till stan (för 1mån sen xD) & bor med ina o det är najs :D Annars så har jag tränat o vi har haft 3 matcher varav vi vunnit 1 o nästan vann den senaste. Den slutade 3-4 så.

Unga band har jag varit på o hos Selinda första gången (y) på fest för nån helg sen med folk o det var kiva! (y) :)

Annars har jag väl i prinicip bara tränat & varit iskolan typ :)

Har nu klarat av den 2 perioden också o imorgon börjar den 3, den sista innan jul :D Har rätt hyfsade ämnen, hälsa, geografi, engelska, svenska & spanska :)

Ska försöka bättra mig nu verkligen! Och det går ju lättare om man får lite kommentarer så att man vet att nån läser ;D

Nåja kan uppdatera gårdagen & dagen iaf (y) :)

Yes kom på idén att kopiera hit lite jag skrivit på bdb så lägger in det här i rätt ordning så det inte blir så förvirrande :D

28.9, söndag

Idag flyttade jag o Ina till staden! :D

30.9, tisdag

Jo att idag var en bra dag :) haha enligt en person var jag väldigt positiv ;) hah men efter skolan sämrades de, hah råkade nästan köra på sara också xD heh men ändå :P
Nå ikväll har inte hänt mkt, åkte inte på jobb eftersom det inte kmr nå ungar ändå + att jag håller på att bli förkyld o har match imorron.

Simon är här o underhåller mig o ina o inas pappa var in på kaffe också :)
Nu borde jag plugga lite -.- men ska se på deckare sen iaf ;D

Yes :) imorgon har jag kort dag! o sen på match i baltic :)


1.10, onsdag

Denna dagen i mitt liv :) Hah kass början men ja, har egentligen inget kul att berätta så vet inte varför jag skriver här men ;)

Ska uppdatera bloggen snart så ork inte skriva nått långt här, kika där istl: http://wwwhannalindholm.blogg.se

Dagen började med dubbelhissa, sen ryska, fick äta halv 11 eftersom de flesta går i 3an (y) sen ryska igen, o sen tyska :) Därefter matte o sen några minuter lär.

Jag o några andra fick sluta eftersom vi inte behövde gå på data med lasse eftersom vi haft it :D

Nice o nästa vecka behöver jag inte ens komma på lär eftersom de andra ska ha data m. lasse igen o det är inte min tur att ha samtal! Slutar alltså halv 2, nice :D

Idag är det match som gäller! :) Hoppas det slutar regna för jag ska cykla till baltic, menmen. Var dum o åt rätt mkt efter skolan men middag vid halv 5 ska jag försöka med (y) Ina pluggar o jag ska också göra de snart, vi har varit en sväng ti yrkes för ina glömde sin telefon.

Hah blött men kul va de :D Nej nu plugga,  uppdatera blogg, middag o sen baltic :D

Cya



Match idag (y) :D

HIK-IFF, 2-4 = yes vi vann :D

Härlig start på säsongen o bra spelat allihopa! :D


3.10, fredag

god kväll :)

nej jag tänker inte än en gång skriva att det är dålig uppdaterina på bloggen för de vet de flesta redan ^^ men iaf, det är de men har inte orkat gjort nått åt det faktiskt.

Idag då, skola= dubbel finska, dubbel matte, lunch. Yes fredagsförmiddagar är underbara (y) not! Har hat ont i huvudet hela dagen också så :/

Haha fast jag, selinda & nette hade lite kul på matterasten iaf xD haha :)

Efter lunchen hade jag ryska :), nicenice, det är riktigt intressant o kul! :D Sen hissa, helt ok :D

Sen ner på stan med selinda en stund o sen ti lägenheten o städa o fixa lite o öva o sen på orkester övning o lektion. Gick nog rätt bra :)

Buss hem kvart över 7, middag halv 9 (y)

Men det är lugnt, hade inte några planer för kvällen ändå så :)
Jo om ni missa det så är jag hemma över helgen men stan på söndag kväll tror jag :D


http://www.youtube.com/watch?v=S_qDOzlqozQ = Nomy - Hold your head up high

Hittade denna låt genom en länk på någons bdb :), bra är den o jag har lyssnat på den många ggr redan :D

Nu ska jag packa upp lite grann o se titta på tv maybe :)

5.10, söndag

Tja :)

Idag är det söndag, det betyder skola imorgon då men åker ti stan ikväll så träffar ina iaf :) <3

Försöker att göra lite läxor men blev distraherad av elins blogg, haha men det var ett nöje att läsa den för elin är kul hon :D Haha träningarna o matcherna skulle nog inte vara så kul som dom är utan henne iaf :)

Nej men nu borde jag plugga, sen packa, duscha o be pappa skjussa mig till stan (A) :)

14.10, torsdag

Idag är det ingen vanlig dag för det är Rasmus födelsedag! Grattis kompis! :D

15.10, fredagkväll

Yes nu är det höstlov! (Y) :) Jag skall sova, hjälpa faster, hälsa på farmor, träffa Casper, Ted & Ulrika och ja, resten löser väl sig :) Har även tänkt försökt ta tag i bloggen igen, men vet inte riktigt. Så ja, det är lov iaf o nu är jag istan får se hur länge jag är här :D Ina kmr in snart iaf så ikväll blir det staden :D Får se hur det blir imorgon, fredag är det sund som gäller iaf! :D

Vad ska alla andra göra? (:


Första höslovskvällen då :) Imorgon ska jag sova, läänge! :D Förbanna om nån stöör mig ;D Sen blir det väl städa o fixa och kanske hem nån gång senare på dagen.

Ikväll har jag o ina kollat på tv :), thomas o ina var till select o köpte chips o dricka också, bussigt av dom för jag orka inte ^^

SÅ imorgon skall jag banne mig ut och jogga! ujuj har bara ätit skräp idag :S

Nu sitter vi o kollar på generation fett, usch :S Jag förstår inte att man vill väga mer än 200kg :S

Uschusch, annars så har jag chattat med folk o läst lite bloggar o sånt :)
finns här för dig vännen <3 (du vet nog att det är dej jag menar)


16.10, lördag = Höstlov! :)

Var med malin, johan & rasmus idag, var bla hos johan, han har jättefint hus (y) o senare på kvällen var ja ti adam & sa hejdå.

17.10, fredag = Höstlov! :)

Sitter hemma o har trååkigt, var just ut med hunden med syrran som är hemma nu i nästan en vecka :D Nice! Nu har jag chaufför igen ;D haha

Igår sov jag läänge, härligt! Sen städa & diska jag o ina dagen lång :) <3 jimmy kom förbi också :) Sen middag o träääning :D Åkte ut med Emma & Tove o vi hade kul ibilen :D haha jag älskar mina innebandybrudar! Aldrig tråkigt med dom! Och det blev bara bättre på träningen med Linda, Jenny och resten :) Hah vi va kanske lite väl flummiga men ja, det var ju inte överdrivet många på träning när det är höstlov så det va väl okeej :D de Mander var rätt schysst faktiskt (y) ;D

Sen åkte jag till malin o duscha o sen kolla vi på film! :) Material girls o sen lite beck. Sen åkte jag ti stan en snabbis för att hämta lite grejjer o sen hem o soova! :D

Men inte kunde jag sova länge heller, 10 gick jag upp och åt sen ut med hunden då o sen sa jag hej då ti mamma som ska bort över helgen o nu är jag ensam för pappa & svante är på stugan! :)

NU ska jag snart byta om o gå ti faster o sen till godby o träffa adam som ska flytta imorgon! :O Usch jag tkr inte om att säga hejdå o sånt men ja, inte vill jag inte ha gjort det heller så :/. Sorligt men sant är det.

Sen ska jag väl maybe vara med Malin lr ti sund o va med Ted, Ulrika & Casper min prins :D <3

Så nu ska jag sätta fart! Hejsvejs! :)



18.10, lördag

Jag sitter o har tråkigt, väntar på att syrran ska komma hem så ska vi gå & hälsa på casper :D Visst ja kan gå själv men han sover nu ändå så :) http://www.youtube.com/watch?v=jyvV7A7EW6g&NR=1

Haha daagens roligaste xD kolla själva :)


19.10, söndag

Carolines födelsedag! 17år idag :D Grattis! :)

23.10, torsdag

Tjoo! :) sitter iskolan o har dubbel hål. De enda håltimmarna jag har mitt idagen denna period. Men tur det för jag orka inte göra nå läxor igår kväll så har nu redan fixat matten & hissa o ska snart ta itu med finskan ^^
Håltimmar är jäkligt bra att ha ibland måste jag säga (y) :D

Igår var jag o Malin & kollade på innebandy i Baltic :) Funfun! :P Dock bara 1 dam match, men herrarnas är ofta händelserikare men det är ju viktigare att se hur det går för dom andra lagen i serien men :P

IBK Hammarland - HIK = 13-1 tror jag det blev till slut. 

Våsc-IF FRAM = 2-7 tror jag, IFf vann iaf (y) :D  
TVL-IF FRAM 2 = 3-5 :)

En bra kväll fö IF frams sida (y) :D

Men det slött att inte få spela själv :O O på lördag ska jag igen o bara kolla för det är högstadieserien, suck jag vill också speela! :) Btw så var Jenny tuff o spela med Iff 2 o gjorde det riktigt bra (Y) :)

Ikväll är det trääning! Tjoohooo! :D

Nu finska då -.-


26.10, söndag

Jepp jag skulle plugga idag, jag vann t.o.m en timme när jag kom på att vrida klockan o vad har jag gjort? heh inte mkt ^^ Tittade just på en film på tv, Rear window/ fönstret mot gården. Riktigt bra o spännande film! Kan lugnt rekommendera den! :)

Nu lite fika & sen plugga!!!!! är tvungen att göra det :P Kul att så många redan gjort testet jag gjorde tidigare :) Keep up the good work! :) Kul att se vad folk vet :P



29.10, onsdag

Tjolahopptjolahej :D

Idag var det en pretty normal dag iskolan, except maybe att vi hade rektorn som lärare sista timmen :) Annars har väl allt varit som vanligt ^^ Skönt att få nya ämnen nu snart, bara man överlever provperioden med hyfsade resultat, ja inte är det väl så att jag riskerar underkänt tror jag men ja, jag har ju mina krav på mig själv så.

Nu är klockan 4 o jag ska gå o plugga på ryskan -.- var in på min blogg idag, jag firar snart en månad på att inte har skrivit ett inlägg, heh nå har väl tänkt ta tag i det men jag vet ju inte ens om nån läser den så att, äh får väl se hur det blir, nästa period, med nya krafter o ett inkommande jullov. Okej det är väl optimistisk att tycka att julen snart är här men pia sa det också idag o det stämmer, inte många veckor kvar nu inte :)

Ja så jag kommer sitta o plugga hela kvällen men nås kanske på min mobil om det är nån som vill nått :)

31.10, fredag = Halloween :)

Har skrivit matteprov o det gick nog rätt bra :), har timme kl 12 o sen slutar jag :D mamma kommer in så jag slipper ta bussen :D Vad händer ikväll? Kan inte bestämma vad jag ska göra :)

Jag hade nästan bestämt mig för att stanna hemma hela kvällen, kanske ringa malin lr nån o bada bastu men jag ändrade mig & åkte tibaks ti stan o på fest till Selinda istl o det var kul! :) Så tack selinda för en trevlig kväll! O maria, emma, katja, julia, nayab, engla, alva, linnea, backas, samuel,m.fl som var där :)

1.11, lördag

Idag vakna jag upp lite sliten men tog mig tid att diska iaf (y) sen kom mamma & hämta mig, vi for o handla ti sparhallen, sen hem o jag plugga lite (y) o sen till gammelfaster o plocka äppel -.- o sen ti kyrkan o tända ljus på farfars grav, 1½ år har ungefär gått men det känns fortfarande som igår :/ <3

Sen hem, plugga lite till & på middag ti grannen, ja o brorsan kom just hem därifrån för dom vuxna sku börja dricka konjak etc o ja, kul o va där med föräldrar liksom -.-

Helt ok dag :) Borde plugga nu för prov på mån men, hade tänkt fara ti syrran imorgon men får se om jag hinner,. sku villa träffa tilda iaf <3


4-11, tisdag

Tänkte uppdatera lite här så nette får något att göra ;D

Nå inte för att det är så särskilt mkt att göra, provperioden håller på även denna vecka så det känns som att jag inte gör så mkt annat än pluggar, äter sover för lite & övar fiol alldeles för lite för att ha lektion på fredag. Suck, livet känns rätt meningslöst ibland faktiskt.

Jag tkr synd om jenny som jag trackaserade på matten, o nette. Det var helt enkelt bara bevis på sömnbrist så att säga.
Har bara ett prov kvar nu & imorgon har jag 2 utgivningar. Skulle ha börjat 8 men fick börja kvart i 9 iaf (y) :)
Har finska på torsdag då o match imorgon kväll :) Alltså borde jag plugga ikväll, har dock ingen lust men ska väl försöka iaf.

Nån annan som gärna skulle ha lov nu? Gärna 1månad minst!


Kvällen var mest flumm med ina ;D haha

Nån som känner igen den här sången? Från en reklam som går på tv3 sisådär några miljoner gånger om dagen! :)
Haha frågar ni ina så hatade jag denna sång eg. men jag har börjat gilla den ändå :D
Lite kul är det, spec om man är på sämre humör :)

http://www.youtube.com/watch?v=Mdt4x_Ok9MQ     Så enjoy, detta är då Everyday med Buddy Holly! :)


5.11,onsdag

Halloj! :)

dagen var rätt ok, började med ryska utgivning & jag fick 9- & 9 i kursen :), sen samling & elin & killarna som uppträdde på slutet (kmr inte ihåg namn, nån som vet?) sjöng & spela alla jättefint :)

Sen matte, då sjönk humöret, provet hade inte gått nå vidare alls :S nåja, får ta tag i det i nästa kurs bara. Medlet på dessa 2 prov är ju ändå hyfsat ännu så. Hade en timme finska också sen sluta jag :)

Efter skolan så var jag ner o handla lite o sen hem, åt & plugga lite. Vet inte hur tiden flög iväg :O Sen åt jag middag & sen hämta Hanna mig o vi åkte ti Baltic :)

Hade match mot JAN o det var riktigt kul att spela! Riktigt jämt också, slutade 4-3 till dom. Menmen :) Det påstods att vi hade match nästa vecka också (y) :D

Imorgon är det bara finska prov & sen sluuutar jaaag :D Underbart! o på fredag börjar jag 12 :D

Härligt o nu efter imorgon är provperioden äntligen slut!! :D Yesyesyes! Bara nu finska provet går bra, säkert bättre om jag pluggar lite (A) Så ska göra det nu! :)

BRA spelat ikväll allihopa btw! O vem gjorde 3 målet? Hanna ett, Malin ett & sen? heh var lite för koncenterard på att spela lr va ja nu gjorde :O :) Jo maria gjorde ett, (fick reda på av jenny :))



6.11,torsdag

Ljuva torsdag! :)

Jag steg upp halv 8 för att hinna plugga lite på finskan innan jag for o skrev provet kl 9. Jag var klar vid halv 11 och då slutade jag :D Underbart! :)

Så jag har inte gjort så mkt annat än suttit vid datorn & så tog jag mig tid o ringde o beställde tid till cityläkarna (y) äntligen kom jag ihåg det! :D Haha

Nu spela fiol & sen städa lägenheten tänkte jag :) Har ju inte nå läxor lr prov mer nu så :D

Funderar på att åka på högstadieträningen idag också :D Får se lite! :)

Btw så blir det en lugn fredagkväll för mig för jag ska va barnvakt åt Tilda (bilden) på lördag mellan halv 8 (ja på morgonen) till 16 så :)


Dock så åkte jag aldrig på högstadieträningen vilket jag ångrar eftersom min träning blev: "spelarrådsmöte" & sen hade dom börjat med övningarna så jag värmde upp på egenhand o blev sen skickad att värma cindy, nog bra eftersom jag inte är den bästa målskytten men det kändes lite dumt att först värma o sen stå o bli kall o skjuta :S Var med o spela sen o det gick väl sådär.

Efter träningen var jag med emma & handla lite åt henne o åt hennes polare emma :D, fick se emmas lägenhet o den var jättemysig! :) Med emma har man aldrig tråkigt, den saken är säker iaf :)
Sen blev det duschen, tv & sova :D

7.11,fredag

Gud vad härligt att få vakna upp av sig själv en morgon! :D Jag vaknade kvart över 10 men dock med en jävla ryggvärk, ont i halsen & hosta. Great! Nåja skolan är bara två timmar o jag ska bara få ut prov så ja lär väl överleva :)

Får se hur det blir med fiolen idag, inte kul att sitta på orkesterövning & ha världens ont i halsen :S & sen hosta på det. Nej tack! Ja men jag avgör det när jag slutar sen.

Nu är klockan 11 o det är rätt skönt att få sitta i lugn o ro äta frukost! :)

Ska väl snart gå o byta om o sen gå till skolan, orkar inte cykla idag tror jag.

Så kvällen blir nog lugn för min del & imorgon ska jag sitta barnvakt från 07.30-16.00.

Lördagskvällen blir det väl film med brorsan tror jag :) Mor & far ska på 50-års kalas till brändö så dom sover där :D Ska försöka baka till farsdag då också tänkte jag :)

Nu ska jag väl börja röra på mig, trevlig helg allihopa! :)

8.11, lördag


Dagen började kaotiskt när jag försov mig, typsikt -.- mamma ropade alltså vid 7 o jag sku ha varit upp halv 7. Så det blev att strunta i att duscha o kasta på mig kläder o lite mat o sen åka ti Rangsby :) Jag möttes av en trött Ted & en stund senare en yrvaken men glad tilda :D Shit vad hon har blivit stor :O Jag var alltså barnvakt åt henne hela dagen & vi gjorde allt möjligt. Riktigt kul var det faktiskt, fast jag hade lite glömt att hon har såå mkt energi :O haha vi var tex o handla glass & jag har snugga bilder som såsmåningom kommer upp :D

Vid 4 tiden kom tess o sen ted o sen skjussa tess hem mig, jag åt middag & sen bakade jag med lite assistans av brorsan kakor som fick bli pappas farsdagspresent (y) Har tröttnat på att köpa saker som han ändå inte vill ha så :P

Sen blev jag fast vid datorn, ehm rätt länge (A) vid 10 tiden började jag o brorsan kolla på film & vi såg high school musical 1 & 2. De flesta låtarna är grymt bra (y) :D Senare skrev jag det här (tog bort det jag redan nämnt) på bdb för jag kom på att jag ju skrivit lite där som jag kan kopiera hit (Y) :D

(skrivet vid 2 halv 3)
Borde vara helt slut men är hur pigg som hellst! Kul var det iaf! o det fick mig att önska att allting sku lösa sig på ett så bra sätt, ni vet som alltid i filmer. Drömma kan man ju alltid iaf (: Nu är klockan tjugo över 2 o ja är fortfarande inte trött alls, meen borde väl försöka sova snart ändå kanske :)

2an fick mig ändå att tänka, har jag verkligen gjort rätt val? jag vet inte, men hoppas att det löser sig bara.


9.11. Söndag = Farsdag

Orkar inte skriva nu men lovar att göra det imorgon, lr dagen efter. Men nu har ni iaf massor att läsa om ni inte brukar läsa på bdb men ^^

Nu duscha & packa.

Tjingeling :)


RSS 2.0