Det är med tiden förstår jag mig inte alls på, 28.12

Ujujuj, nej jag ska inte klaga på tiden idag igen. Den gick faktiskt rätt långsamt idag, lr ja ett tag. Nu när ja suttit här vid datorn har den gått så snabbt att jag inte hinner uppdatera så mkt här som jag tänkt. Men jag har iaf fyllt på min kolumn med länkar, i princip länkar jag vänners bloggar, det kanske ger dem fler läsare o lite hjälp åt mig att komma ihåg vad folk har för namn på sina bloggar :p

Tänkte iaf slänga in en sån här lista nu när året nästan är slut. Var just in på Julias blogg (http://juliamulia.blogg.se/) och hon hade varit smart och gjort små bild kollage på årets alla månader och då valt ut några bilder som hon var med om/saker som hände o liknande. Jättesmart och jag funderar på att göra desamma :) Men nu hinner jag inte eftersom klockan redan blivit 00.00, okej det är inte sent men jag försöker hålla hyfsad dygnsrytm nu o så ska ja upp rätt tidigt imorrn. Jag ska ti stan och fixa bröllopspresent med syrran ti mamma pappa som firar 20års dag på tisdag och fixa födelsedagspresent till äldsta syrran som fyller imorrn. Sen ska jag kolla runt lite var det är rea o sen kanske köpa lite till mig själv faktiskt, för mina presentkort endast då förståss eftersom jag slösat så mkt pengar på senaste tiden :) 

Mitt 2008



1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jepp, massor orkar inte räkna upp allt :p

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Kommer inte ihåg ifall jag gav några (A)

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Inte någon av mina närmasta vänner direkt men min kusin & hans sambo blev :)

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, som tur var!

5. Vilka länder besökte du?
Gambia, Tyskland, Stor Britannien, Sverige, Schweiz, Holland :p

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Jo, mer tid o mindre stress samt kärlek (:

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Oj, det är många det. Kommer inte ihåg exakta datum på allt men alla resor samt 9 juli, 24 augusti, sista veckan i ghs, jultiden ja många :D

8. Vad var din största framgång 2008?
Framgång o framgång, att jag kom in på lusse typ?! Och blev gudmor :) Men det är ingen framgång direkt va? Snarare, ja inte vet jag men det blev jag iaf :)

9. Största misstaget?
Ojoj, det är nog hemligstämplat för allmänheten

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Mina knän har jäklats o min fot efter gambiaresan, sen är jag förkyld nu :p

11. Bästa köpet?
Sandtavlorna i Gambia!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Julklappar & mat sedan jag flyttade till stan

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jo!, säkert många fler men när min kusin fråga om jag ville bli gudmor t.ex :p

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
 I'm yours, maccarena, apologize, now you're gone, m.fl

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Hmm, gladare nog :)

16. Vad önskar du att du gjort mer?
 Tränat, pluggat, sovit, sommarjobbat ^^

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Nästan rest faktiskt, det blev lite mkt på sommaren men kul var det :D

18. Hur tillbringar du julen?
Med familjen och släkten

19. Blev du kär i år?
Jo

20. Favoritprogram på TV?
2½men, Cityakuten, Bones, House

21. Bästa boken du läste i år?
Skam, Karin Alvtegen & The best little girl in the world, Steven Levenkron

22. Största musikaliska upptäckten?
Phil Vassar kanske, o en del av Dogges musik var rätt bra :p

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
En ny digitalkamera :)

25. Något du önskade dig men inte fick?
 Önskade mig bara kameran eftersom den var rätt dyr :p

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Var hemma bara tror ja :p

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
jodå

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Vanlig men lite "flickigare" kanske ^^

29. Vad fick dig att må bra?
Vänner, nya vänner & bekantskaper på resorna, min systerdotter och gudson

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
 Zac Efrom

31. Vem saknade du?
Nya vänner som jag träffade på resorna & farfar

32. De bästa nya människorna du träffade?
Nya vänner jag fick under berlinresan & språkresan, några i min nya klass och jenny :)

Nu blir det sängen, har bytt lakan idag så det blir som att sova på hotell nästan ^^

Dröm sött allesammans (:


Tiden rullar på i samma takt hela tiden, lr? 27.12, lite ny update :)

Hur går tiden så snabbt!? Detta är något jag länge funderat på. När man är iskolan lr i kyrkan går tiden väldigt snabbt men på kvällarna, o morgnarna med för den delen går tiden sjutton gånger snabbare, minst! Ja nu har det gått en vecka sen vi fick jullov o det innebär att jag inte ens har en vecka kvar :O Jag börjar nämligen den 2.1 jag känner mig som en arbetare o inte som en skolelev med lov direkt. Hur kan en vecka gått så snabbt? jag har ju inte gjort nått? lr? Det känns iallafall inte som jag hunnit med.

Vissa saker känns fortfarande som om det var igår det hände, t.ex att jag träna friidrott, att jag besökte gammelmoster Signe (som varit borta i ungefär 7år) o även farfar förståss. Och jag själv, det känns som det var igår jag började 1an, i sund! Nä okej, inte riktigt men vart tog ghs tiden vägen? Och nu har jag redan gått ½år på lusse?
 Näej det kan ju bara inte stämma, jag känner mig fortfarande på besök där :S För några veckor sedan var Lina & Cathis klass på besök till Vård (dvs ti skolan) o det kändes jättekonstigt när de såg så förvirrade ut o jag kände mig på nå vis som hemma? Btw så hoppas jag att dom börjar lusse nästa år :) Känns tomt utan dom o cissie & rasmus iskolan faktiskt :S Och en massa andra ghs kids också :S
 
Trodde inte jag skulle säga det men jag gör nog det som få tror, saknar högstadiet. Inte lärarna (lr jo lite för många var mkt snällare än lusses (A) men personerna, miljön mera. Lusse är stort (även fast jag lärt mig hitta) o kallt på nå vis :S Ta inte detta på fel sätt, jag trivs på lusse men det känns inte som att det är min skola bara, hur konstigt nu inte det låter? haha men så ligger det till :)

Jag tänkte snabbt ta o berätta vad jag nu hunnit med att gjort under den gågna veckan (så kanske det känns som om tiden gått liite långsammare iaf ^^)

Lördag 20.12

Jag sov ut ordentligt och var rätt pigg fast hade en otrolig värk i fötterna när jag vaknade utåt förmiddagen (A) Att nämna tiden ger nog inte det bästa intrycket, fast ska jag vara ärlig kommer jag inte heller ihåg den exakt. Men efter 12 blev det nog ;P

Efter en snabb titt i kylskåpet kunde jag konstatera att jag iaf hade en risifrutti att äta till frukost (y) sen slöa jag framför tvn nån timme o slötittade medans jag bläddrade i önskeboken och såg då att Gefoto sku stänga 15 (då var klockan lite före 14) så det blev att slänga på sig kläder o försöka fixa till mig på bästa sätt eftersom det mesta av mitt smink låg i kassen jag lämnade hos Selinda dagen innan, bra tänkt där!

Jag tog cykeln ner på stan o tog ut pengar o sedan köpte jag mina sista julklappar. Det var 5 fotoramar o bilderna hade jag redan hämtat ut så det var en lättande känsla som infann sig! :)

Därefter gick jag runt o kollade lite på Kalmers o hittade en Evert Taube skiva för 7€ som jag köpte som extra julklapp till pappa. Ska jag vara ärlig är jag inte bra på att köpa presenter lr nått till honom eftersom han ytterst sällan (läs aldrig) önskar sig/vill ha/behöver nått.

Jag hade ju redan införskaffat en korsordspocket bok men kände att han nog förtjänade en skiva också :p Om jag inte minns helt fel så kom jag inte på nått annat till hans födelsedag än ett kollage med bilder eftersom han fyllde den 080808 iår, fyndigt lr hur? hah det var nog av en idé från mamma att uppmärksamma att han fyllde på ett spec datum iår så att inte särskilt klyftigt från min sida men nu fick han iaf 2 hyfsade julklappar (y) :)

Jag bestämde mig sedan för att ringa Selinda för att hämta mina grejjer och just som jag skulle sätta mig på cykeln så började det såklart, att regna. Just my luck! 
Jag kom fram till Selinda iaf o sen var det att cykla hela långa vägen genom stan tillbaks hem, förutom ett stopp vid en bankautomat ^^

Usch vad jag slösat pengar sen jag fått kort :S Är mkt glad att jag inte haft de nå länge för då sku ja väl va fattig vid det här laget ;D Men det bästa är iaf att jag inte slösat på mig själv utan främst på julklappar o mat :) Så det är väl inte så farligt :)

Men i Januari, då jäklar!! Jag skall inte få köpa nått onödigt, endast födelsedags presenter till Elina o Tilda, that¨s it! Förutom mat då alltså ;p

Jaja men sen när jag kom hem igen så kastade jag mig på soffan o kände mig duktigt slut körd! Men eftersom jag cissie (sen kanske en månad tillbaks ^^) bestämt att hon o rasmus sku komma över på kvällen o att jag inte träffat rasmus på skitlänge (inte cissie heller, men iaf på träningar o så) så ville jag ändå träffa dom så jag messa cissie o jo dom sku komma så jag fick ett ryck o städade hela lägenheten, grundligt (y)!


Kände mig riktigt duktig efteråt ;), fast trött! Så det fick bli att gå ner över gatan till Fantasia o köpa pizza till middag. Fast det tåls att säga att det var första gången jag gjort det sen jag flytta till stan (y)


Vid halv 7, 7 tiden kom dom och vi snacka skit och åt oss feta o kollade på film :) Mkt trevligt! :D Cissie försökte få min dator att samarbeta men hon lyckades inte så det blev en film från tvn men det gick lika bra :p  
Jag gjorde nyss en väldigt snygg  bild på dom tillsammans (hittade ingen med båda på denna dator) men min blogg är dum o vill inte ladda upp den så det blir ingen bild tyvärr. Ni får kika på bdb isället, ska kolla om jag kan ladda upp den där istället: HannaBeatrice

Vi såg iaf på Julfritt/Christmas with the Kranks :)

som jag dock sett förut o jag var ändå mer inne i filmen än va dom andra var men vi hade kul ändå :)
Cissie hade tagit me chipso glögg o rasmus finskt guld så kvällen var riktigt najs :p Fastän Rasmus fick bråttom på fest o dom åkte innan filmen helt var slut ;) Men det får definitivt inte ta lika lång tid tills nästa gång dom orkar dra sig in till stan från finström ;D

När dom åkt var jag ännu tröttare o bestämde mig nästan för att ringa mamma o be henne hämta mig ikväll redan eftersom det inte blev så sent men jag fixade lite på datorn o sen kom det en till film i min genre på grannkanalen som jag kollade på :p Nämligen Love actually :)












Den var lite rörig o jag fick inte grepp om vilka alla var i den men den var fin o bra "ihopramad" dvs slutet var samma som början o det var logiskt ;D haha det krävs nog att man sett den för att fatta vad jag menar men gör det! Det är en kärlekskomedi så om ni avskyr att titta på sånt så ska ni inte göra det men för er som gillar den genre kan jag definitivt rekommendera den! Jag ska se den igen, för min del krävs det de för att jag ska fatta vem alla va så ;D




Och jag förstår mig inte på min blogg :S Den kan bra ladda upp dessa bilder men inte den på cissie & rasse? Suck -.-
Nåja iaf så sov jag gott efter att jag sett på denna romantiska film :D (bara för att jag är en sucker för kärlekskomedier (A) ^^)

Jo just ja, jag pratade med Simon efter att Rasse & Cissie hade åkt, det var ett a tag sen jag snackat med honom. Det var väldigt uppiggande humörmässigt, jag vet inte vad det är men det är nått med honom som gör att blir på bra humör (:

Söndag 21.12



Denna dag vaknade jag ännu för mig själv i min säng i lägenheten :) Sängen jag har är faktiskt mkt skönare än den jag har i sund ;D

Ja, iallafall så behövde jag ju inte städa idag (y vilket ja absolut inte heller hade lust att göra :P Ja men iaf så diskade jag upp och kollade på en massa komedier på tv o packade ihop allt jag tänkt ta hem över jul (= alla mina kläder ^^)
Sen kom min syster o hämta mig o vi hade fått i uppdrag att handla, så det betydde att jag måsta fixa mitt ansikte för att inte se död ut ;D Och sen bar det av till Sparhallen :)
 


Måste bara söka på google o lägga upp en bild på denna vackra "sparisgubbe" som iaf jag kallade den när jag var lite ;D Hoho på "sparis" slirade det massor när jag o min syster drog fram mellan hyllorna ;D haha ni hade inte velat va me ^^ Att jag sovit alldeles för lite under de senaste veckorna visade sig tydligt i mitt övertrötta humör ;D haha ojoj :p

När vi kom hem sen så packade jag upp o slängde i tvätt osv. Efter middagen kom Lina, Bodil och Gun över :D Vi snacka o tittade på gamla fina bilder från midsommarfiranden o andra utfärder tillsammas

Senare blev det lite julklappsverkstad, dvs jag o syrran slog oss ner o slog in diverse julklappar som vi inte hunnit med innan :)

Riktigt bra första jullovshelg alltså! Så okej, mitt hetsande om att tiden så snabbt att jag inte hunnit med nått, ja det är väl lite överdrivet ^^

Men det får räcka såhär nu, borde varit isäng för länge sen så jag blir frisk, menmen. Ska försöka skriva mer imorrn sen!

God natt! :p


God Jul, nästan julafton nu!

Hallå!

Ujuj, känns lite dåligt av mig att jag inte uppdaterat, är nästan en vecka sen julfesten nu :O Ja okej, kanske inte då det är ju bara tisdag, lr onsdag om ca 8 min o det innebär Julafton! Måste nog erkänna att jag är lite smått nyfiken ändå :D Fast folk som känner mig vet att jag är mkt nyfiken ^^ lr var, nu på "äldre dar" kan jag kontrollera min nyfikenhet mkt bättre faktiskt ;D

Ja sista skoldagen, julfesten o Mariepark var det ja :P

Fredag 19.12

Dagen började bra, jag var pigg! (åhå :O) o tog mig i tid till skolan :D Vi hade alltså svenska prov o uppgiften var att skriva en novell, jag hade endel att göra eftersom jag bara skrivit 300ord som inledning o inget mer ^^ de flesta iklassen hade varit smarta o hade bara att renskriva lr att skriva ett slut. Meeen jag orkade ju inte va så smart ^^
Jag satt ungefär 2h o jag tyckte novellen blev rätt bra :P titeln blev konstigt men ja, får ju inte veta resultat innan nästa år :O så det är bara att sluta fundera så att man inte blir gråhårig i förtid :P

Haha, sen var det då lunch o efter det två utgivningstimmar :)

För att göra det enkelt kan jag citera Pia: "när det känns som att det gått bra så har det inte gått det"
I mitt fall har hon helt rätt, på spanska provet hade jag massvis med slarvfel o skit så jag fick 8a i kursen o samma i engelskan. Jag vet att det inte är dåligt men ja, jag har höga krav på mig själv men jag får ny spanska lärare efter jul så en ny chans att göra ett bra första intryck ;D Engelskan får jag dras med samma tant en period till men slipper henne sen för det här året :D

Sen var det att trumpet gå hem i regnet, hade god lust att lägga mig i sängen o sova bort kvällen just då. Men efter någon timmes fundering o julklappsbyte med Mickis blev mitt humör bättre o jag bytte om o gick tillbaks till skolan på julfest :)

Största minuset för kvällen var att vi fick sitta: på golvet... Yeay det kändes som man var tillbaks i Sund xD men både elevprogrammet o lärarprogrammet var toppen! :D Alla var skitduktiga! :)
Själva teatern hette Tomte söker fru o dom hade precis som om det varit på tv med programledare o finfina reklamer ;D Skitkul o bra jobbat allihopa!



De manliga lärarna dansa o sjöng o de va också kul att se :)



detta kan även, tack vare Casen ses på youtube ;D
Efter julfest programmet fick vi våra betyg av Dan samt en bok om nå krig :P Men jag lämna allt iskolan eftersom jag efter julfesten åkte ti Selinda o bytte kläder, sen vidare till Maria där vi spela ett spel o ja va bäst på att rita! Naaat!! ^^
Vid 23 tiden åkte vi sen ti Mariepark o dansa häcken av oss ;D haha näej inte riktigt men kul var det iaf! Träffade en massa från skolan o även från ghs tiden o t.o.m. sunds tiden :D haha mkt kul var det iaf! :)

Sen fick jag skjuss hem av Emmas pappa, mkt snällt så jag slapp gå genom stan alldeles för mig själv :D

TACK allihop för en mkt lyckad dag från 17--> tills jag kom hem :)

Nu när jag lärt mig lägga in youtube klipp kan ja bjuda på lärarnas program! Enjoy! :D

Sweet, sweet holiday! :) 17-18.12

Är det bara jag som hatar lottodragningar mitt i en film? Även nyheter är störande men det är iaf lite intressant ibland. Som ni kanske förstår av det så sitter jag o kollar på film, nämligen Love actually på 4:an och är det nån som älskar långa avbrott så är det just 4:an. Suck, -.- 

Däremot diggar jag deras reklam för filmen, "No daddy puts baby in a corner" sagt av en liten flicka o baby är då en liten bebis. Jättegullig :) De är reklam för Carte dóre" men det fattar jag inte varför men skit samma ;D

Jag hade tänkt uppdatera vad jag gjort sen i tisdags, dagarna innan jul har alltid varit lugna o värdelösa men nu jäklar var det prov ändå tills sista dagen! Fast duktigt skönt är det ju att man har allt avklarat o inte behöver plugga under lovet eftersom en ny period börjar direkt :D det är iaf nice! :)

Onsdag 17.12,

Idag var det provperiodens "mellandag" dvs en dag utan prov :P Vi började då 8 -.- med dubbel geografi=  dubbel -.-
Vi hade ju väntat att få proven eftersom han dagen innan sagt att vi sku få dom när vi inte fick dom då men han hade såklart bestämt sig för att dela ut dom den Andra timmen -.- Första timmen sku vi snabbt gå igenom sådant som vi inte inte hunnit gå igenom, greeat!! -.- -.-

Sen fick vi iaf proven, o tamtamtam jag fick 7a! :D Underbart! Jag hade egentligen hoppats på att få dåligt så att jag kunnat gå om kursen men ja, en 7a får nog duga :D det trodde jag aldrig! :)

Efter det hade vi hälsa och fick ut proven o där fick jag 9a :D Hade slarvat på första frågan så det störde mg enormt mkt men nu känns det bara sköönt att det gick vägen (y) , trots att jag inte plugga så mkt jag hade velat pga geografiprovet.

Sen var det lunch o därefter hade jag o nette dubbel hål -.- så jag följde med henne till video corner o lämnade tillbaks en film o på vägen dit o tillbaka var vi in i några butiker :)

Sista timmen för dagen var svenska, jag gjorde absolut ingenting för vi hade bara anekdot av Linnéa o sen resterande bokrecenssioner :p Jag hade ju haft min så denna timme var riktigt soft :D

Efter skolan träffade jag syrran :) Vi åkte o handlade o träffade en jättesöt bebis ^^ ingen aning vad hon, hennes amma lr nån hette men söt o pratglad var hon :) jag hittade även en julklapp till casper :) den är en likadan som på bilden fast en annan modell:



men jag visste ju inte först vad jag skulle köpa så jag ringde Ulrika ^^ hoppas han inte har en sån här nu bara. Övrigt så kommer dom på söndag :) iih va kuul :D Jag önskar så att dom bodde här så jag sku kunna träffa lillekillen lite oftare :P

Sen begav vi oss till stan för att hitta en kjol åt mig. Efter ett bra tags provande, hittade jag en mörkblå i 50-tals stil, typ :) Har aldrig haft en sån förut men ja, bekväm var den iaf o min syster tyckte iaf att jag passa i den (:

På kvällen sen var det bara chill framför tvn o datorn med ina :)

jo just ja, jag för inte glömma dagens bästa:

Jag o nette vid ett bord iskolan:

Nette: jag ska o klippa mig imorrn
Hanna: Jag me
Nette: jaha, var då?
Hanna: klipp upp
Nette: vilken tid?
Hanna: kl 2
Nette: jag me xD hahaah

Klockrent! xD hahahaha

Torsdag 18.12

Idag var dagen med den sköna, underbara efterlängtade sovmorgonen :D Jag började först 12 ^^ Jag hade dubbel svenska, vi läste ännu en novell o gick igenom den o sen hade vi en timme att förbereda oss så jag började skriva på min novell o tkr själv att jag kom på en rätt bra story så hoppas att det blir bra betyg på den sen :)

Efter skolan kunde jag o nette gå tillsammans till Klipp upp ^^ Där träffa vi Elin som också hade tid kl 2 xD haha :P
Min frisör lyssnade inte direkt på vad jag sa så hon klippte typ som hon ville :S Jag sa bla att hon kunde ta en bit på längden, hon tog 10cm typ :S Och inte sa jag direkt att jag ville ha pannlugg heller men det har jag nu :S

För en gångs skull tog jag faktiskt före-efter bilder men får se när o om jag laddar upp dom ^^


När jag var klar gick jag o köpte biljett till mariepark för fredagen o sen köpte jag en nalle till casper :) kul att köpa julklappar ju ^^
Väl hemma hade jag inte samma inspiration i köket som dagen innan (då ja lagade potatismos o fiskpinnar) så det fick bli nudlar ^^

Lite över 5 gick jag till Tove för att åka på träning :) Det var dock inte mkt folk där :/ Okej några hade orsak o ja fattar att ghs tjejerna inte orkar träna 3h på raken men ja, slött brukar det kunna bli annars....

Meeen, Johan va på bra humör så vi slapp fys (som jag var rädd för pga några spelare ^^) o spelade istället hela träningen mot ett gäng ghs killar som villa stanna o spela med oss :D Så träningen blev skitkul ändå! :) Dessutom så vann tjejlaget ;D haha dock var vi fler o hade Linus i mål o Johan på vårt lag men ändå ^^ Jag hade iaf skitkul o ångrar inte en sekund att jag åkte istl för att stanna hemma o skriva novell! :p Johan försökte också övertala mig att börja spela med Våsc o när ja sa att jag inte platsa sa han att det gjorde ja visst o att ja var bättre än hälften av spelarna i det laget. :O Det trodde jag definitivt inte o ja ha inte bestämt nått men jag har lovat att komma o kolla på deras nästa hemmamatch eftersom jag tror att div 3 är mkt bättre lag än vad dom tydligen är enligt Johan.


Nu ser jag fram emot träningsmatchen på måndag o åländska cupen på lördag (y) :) Träningsmatchen är mellan IFF Lite - Förendade IFF (Nicke bestämde namnen ^^) hoho undrar hur det kommer gå ^^ Hoppas bara att ALLA  som möjlighet o ska va me i cupen kommer o övrigt så är det ju bra träning (:

När jag kom hem från träningen var jag trött så hoppade i duschen, kollade på tv lite och sen sov jag. Jag orkade inte skriva på min novell över huvudtaget :p

Jag skriver om min sista skoldag imorrn tror jag så att detta inte blir alldeles för långt ^^ (ja vet att jag är dålig på att fatta mig kort)
Klockan är ändå 03.01 nu så ska tutta nu :)

Sweet dreams ^^


Jullovet är snart här! endast en stressig dag kvar :), 18.12

Hej! Dålig update, jag vet. Ska försöka skriva lite nån dag nu när jag får jullov ;D

För imorron är det sista skoldagen o julfest. Därefter blir det att åka med Selinda, Maria & Emma på förfest nånstans och sen Mariepark och sen får vi väl se :D


Synd att det har varit få på torsdagsträningarna, det leder till att dom ev. tas bort o det vill inte jag :/.

Men vi som va där hade kul iaf :D Några ghs killarna stanna och spela me oss o ja hade iaf skitkul :D Bra samarbete, ehm nästan hela tiden iaf ^^ Linda & Johans dubbel var ju snygg o planerad tex ^^ hihi men kul var det :) Och vi tjejer vann :D haha skitkul! :) Mkt tack vare duktiga Linus i mål o kanske att vi va lite fler men ändå ;D Riktigt kul var det! :)


Nu sängen, imorrn blir det stress. Först skola o skriva novellen, sen lunch då o träffa mikaela o byta julklappar. Sen utgivningstimmar och sen slutar jag halv 2. Då blir det ner på stan o hämta ut foton o ev köpa ramar (kom på att jag kan ju göra det på lör eftersom jag sover istan) men sen hem o fixa mig o tillbaks till skolan på julfest. Den börjar 5 med program i gysalen så ska försöka komma dit i tid :D Sen "betygsutdelning" rätt slött, vet vad jag får i allt utom eng o spa som jag får reda på imorrn på utgivningstimmarna ^^ men ändå. Tillsist julbord kl 19 o sen dra med Maria, Selinda, Emma då :D


det kommer bli en najs dag I think :) Har jag tur o skriver novellen bra o snabbt kan jag göra ärenden då men aja, allt löser sig väl tillsist ^^

På lördag sen kommer cissie o rasmus hit o vi ska kolla på film o äta oss feta typ ;D Haha kul att träffa dom iaf! :)
Och sen på söndag kommer Casper & C:o till Åland :D jippie! :) På måndag är det sen träningsmatch :D hihi fullt upp men me like ^^ ska försöka storstäda lägenheten också, fast elina har tydligen redan packat o stuckit hem över jul så blir väl att göra det själv..


Tjingeling! :P


Provperioden är nästan över! :D 16.12

Yes nu kan jag nästan börja vara social igen :D Skrev precis spanska prov och har då alltså bara svenska novellskrivningen på fredag :) Underbart! Nu sitter jag, as usual med nette o även julia & selinda i datasalen och fördriver tid. Klockan är 10 och nästa timme börjar 12 -.-

I söndags gjorde jag inte så mkt, åt frukost och lade mig i soffan och hade komedi marathon! :D Haha Även ett avsnitt av Men in trees sändes, har saknat det programmet! :) Sen åt jag middag och kvällen sen ägnades åt att plugga engelska grammatik och ord :D Ganska enkelt ändå :P Sov i sund också eftersom jag började kl9.

Måndag 15.12


Jag steg då upp 7 som alla landsbor måst göra när man ska med bussen. Åkte till Ghs med mamma eftersom det var kallt o mörkt (A) där utanför stötte jag på malin så jag var snäll och hjälpte henne och bar in lite innebandy grejjs. Haha det kändes super konstigt att va där inne igen. Men träffade massa folk så det var kul :D

På bussen sen snacka jag med Mickis och kunde äntligen skriva på arbetsavtalet så nu ska jag få lite cash på kontot ;D
Pluggade dock inte ett skit vilket jag hade planerat -.-

Orkade inte stress läsa så jag o nette satt och chilla innan provet bara, :) Haha sen när Elisabet började dela ut proven kom jessica inrusande, deras buss hade varit sen (läs getabussen ^^) så de hade måsta ta taxi till stan ;D haha lite kul var det för oss andra :D

Provet var i vilket fall som hellst lätt och jag var klar efter 1h typ o därefter lite data och sen åt vi lunch. Nån slags kostigt köttfärslåda? Inte särskilt gott iaf. Sen hade vi dubbel spanska och slutade halv 2.

Jag va ner och handlade så att jag lär överleva resten av veckan ;D Jag är jättedålig på att ta mig tid till det men det måst ju göras ^^

När jag sen äntligen kom hem och precis fixat en skål med flingor och satt på tvn. Ja då ringer det på dörren och det är mamma som än en dag har tajmat o tkr jag ska tvätta åt henne -.- Men efter lite förnuft från hennes sida dumpar hon bara allt och sticker hem igen. Suck...

Jag såg på Opera och det var riktigt intressant, det handla om amerikanska ungdomar som fått chansen att resa till Kenya och andra u-länder och hjälpt dem att bygga skolor, brunnar och liknande. Precis det som jag skulle vilja göra... Synd då att man måste vara amerikan för att få va med i det där projektet. Men jag ska absolut göra nått liknande efter lusse, definitivt! :D

Sen försökte jag plugga, men lyckades inget vidare så jag lagade mat. Kyckling filestrimlor och ris :D Mums! :) Sen vandrade jag iväg till Hanna och påvägen utnyttjade jag tiden och snackade med syrran :)

Träningen gick helt okej förutom att mitt humör inte var det bästa så jag var mest tyst för att inte förstöra för dom andra. Det känns som det blivit lite mkt som händer på samma gång nu :( HATA CANCER!!!!

Så att... Vi har iaf fått våra spelartröjor och ska bara skicka in dom på tryck så är dom klara sen ;D

När jag kom hem sen var det bara att kasta sig i duschen, äta lite och plugga! Därefter cityakuten och plugga 1h till. Ujuj, det kändes inget bra alls inför provet....

Tisdag 16. 12

Kom just på att det imorgon bara är 1 vecka till julafton :D Jippie! haha :) Nä men idag då. Steg upp där lite för 8. Skönt att vi börjar 9 när det är prov eftersom man sitter uppe minst en timme extra på kvällen för att plugga..

Men provet gick rätt bra! Har antagligen en massa: ´ borta och shit men med lite tur får jag ändå 9 i kursen. Det sku kännas skitbra! För geografin gick verkligen inte bra. Får förhoppningsvis ut det idag men ja, ralf är ju som han är så vem vet och det blir inte bättre när vi upptäckte att vi har DUBBEL geografi med start 8 imorgon! Kan det bli mkt värre? Nä inte enligt mig.

Nå ska försöka dra med mig dom här andra och äta nu, lr nej selinda ska äta nu så kanske skriver mer ikväll.

Adios!

Mellanrummen är tillbaks!, kanske också mina läsare?

Yes! Haha jag kom på hur det ;D okej det var inte särskilt svårt (A) Men ändå ;D Och helt utan datasmarta cissies hjälp ;D

Hurra! :D

Nä men jag vet att förra blev långt, mkt långt men det var skönt att få skriva ner en massa tankar som jag fick att snurra runt under galan, det blev nästan för mkt. Såg faktiskt på Brottskod försvunnen däremellan också :D Haha

Imorgon måste jag komma ihåg o prova julfest kläder o ta med ti stan. Hade nästan bestämt mig men vet inte längre om jag vill ha det. Allså jag har förstått att lusses julfest är så att man inte är alltför uppklädd typ? Ja vet inte riktigt :S

Nån från skolan som läser detta och bestämt sig? Tacksam om jag får veta vad nån annan ska ha så jag inte sticker ut sen ;D


Har snackat med cissie i omgångar ikväll, ja min dator funkar inte riktigt så bra så -.-

Hon har iaf underhållit sig själv med att göra en massa test! :P Ett bra tidsfördriv!


Kolla sj på: www.quiz.passagen.se :P

Ex som jag och cissie gjort och som visade sanningen :O haha ;D

 http://quiz.passagen.se/showQuiz.do?id=1681

http://quiz.passagen.se/showQuiz.do?id=1456

http://quiz.passagen.se/showQuiz.do?id=1445

Jo jag såg på operah för ett tag sen och hon hade med en massa smartkids ;D Haha rätt kul var det ;P Jag fastnade för hon här (A) :)
Hur kan man inte falla för en sån sötis! Och det är inte fejk att dom pekar lr nå sånt för som sagt, jag såg med egna ögon på tv ;D


God afton!, 10-13.12

Det har varit lite tomt här på sistone och det beror på att jag blev trött när jag inte fick det att funka med styckemellanrum (vet inte om det funkar nu men jag gör ett försök!)

Jag har inte gjort mycket annat än pluggat som en galning, för nu är den 3de provperioden här, vare sig jag är redo eller inte. Och ska jag vara ärlig är jag inte det, hälften är proven är över för min del nu och det känns skönt, hur resultaten blir sen är nästa sak att oroa mig över :S Jag måste skärpa mig tills nästa år (-09 alltså ^^) det här funkar inte :S Jag orkar inte med stressen i provperioden, jag måste börja läsa kontinuerligt, jag bara måst om jag nån gång vill ta stundeten och slippa "gå i väggen" först.

Nå jag har ju jullov att se fram emot nu först :D Som dock är extremt kort!! Vi börjar redan den 2.1 På en fredag, liksom varför :O o sen är man ledig igen på tisdagen! Nödvändigt alltså -.-

Onsdag nu då :), 10.12 Ja herregud var tiden går snabbt :O Snart är det ju jul :D
 
Fast det var inte det jag gick o fundera på ionsdags, det var provet dagen efter -.- Skoldagen var okej och direkt efter skolan åkte jag en snabbis hem o åt o sen cykla jag ti bibban för att skriva mina inlämningsuppgifter klart. Ja eg. borde jag ha gjort dem ihelgen eftersom de tog 3h att göra den först! :O Asså gah :O Jag satt i ett på bibban från halv 4 till 19.

Sen var jag så hungrig att jag cykla hem o åt lite joggis o smörgås. Sen var det bara att sätta sig och skriva över allt ti datorn + skriva den sista uppg. som gick åt helvete eftersom jag inte orka bry mig typ eftersom klockan då var 20 o jag hade inte direkt hunnit läsa på själva provet! Suck, vid 21 var jag klar o mejlade in uppgifterna och började läsa på provet. Vid det laget hade jag åstadkommit en underbar huvudvärk och motivationen var noll.

Det resulterade i att jag pluggade 1h, sen bytte jag om o tvätta ansiktet o borstade tänderna. Lade mig isängen men det gick inte att läsa så jag beslöt att sova o stiga upp med elina (dvs 1h innan jag måsta).

Torsdag 11.12, dagen med stort P!, P som i prov och problem! Och Nettes dag :D

Jag vaknade och var hur trött som hellst :/ Kom upp ur sängen halv 8, duscha och åt rätt snabbt o hade ½ att plugga. Hade ingen aning om var som vad viktigt att läsa på men ja läste iaf och gick sen ti skolan. Jag möttes av min klass som var lika roade som mig av att skriva prov. Och det blev ju inte bättre av att det var meningen att vi sku ställa stolar o sånt innan ralf kom men det kom vi ihåg när vi såg han komma i korriodren. Så vi skynda oss in och drog isär lite grann, men han va inte sur iaf :)

Sen fick vi proven, och det gjorde att mitt huvud blev 1ton tyngre. Provet han visade dagen innan (som dom förra kursen skrivit) var tuuuusen ggr lättare! Yes bra början. Det var iaf att man sku välja 3/5 o jag kunde direkt välja en att börja med. Om regn, jag kom ihåg endel men ingen aning hur långt det räcker. Sen valde jag en kort fråga (dvs massa små korta) eftersom jag kunde de flesta någorlunda.

Sen fick jag panik. Välj att berätta om istids erosionsspår o avlagringar. För det första så blandar jag ihop erosins spår och avlagringar så det kändes kört. Jag valde istället att berätta om Island, Japan & Kaliforninens plattor o deras rörelser och hur landet kommer bli. Ja vette fan hur det går :S Jag hoppas på hellre skitkasst än hysat. För hyfsat kommer jag senare vara besviken på mig själv över. Får jag 5a lr 6a så kan jag tenta kursen och det har jag ändå redan planerat att göra så.

Det värsta var att Ralf såg så glad och nöjd ut när jag lämna upp provet :S Usch., sen fördrev jag tid med nette medan vi vänta på att Basse, ja hade ingen annan att äta lunch med så jag fick lov att inkräkta på deras romantiska lunch ^^ För nette fyllde 17 idag :D Aja, vi läste tidning, prata o nette messa honom men han svara inte. Han hade sakt att han inte sku sitta längre än ti halv 11 så det var weird :S

Vid kvart över 11 gick vi och åt o sen, tamtamtam hitta vi basse efteråt :D Haha hans prov hade tagit 1h längre att skriva än vad han trott :P Fast nette och även jag blev lite oroliga ifall det hänt nått där ett tag :D

Sen var det dags för dubbel hälsa :) Smulle hade inte mjukis/gympabyxor på sig :O haha han såg ut som en helt ny person nästan ^^, Vi fick sluta rätt tidigt så jag var hemma innan 2 :) Skööönt! Det är det som är underbart med provperioden, tiderna! :D

Jag åt i lugn o ro och tänkte att jag ju hade all tid i världen att plugga så jag började först vid 3 då jag insåg att det var vursting mkt att läsa :O Jag började läsa o höll på ti halv 5 då jag tog matpaus. Efter gårdagens slarv mådde jag illa också under denna dag så jag beslöt att äta ordentligt. Jag kokade potatis (hade tänkt göra mos men det orkade jag inte) , stekte köttbullar och gjorde för första gången i mitt liv sås :D Haha, jag tog hjälp av mina HK recept of course o resultatet blev gott :D


Därefter pluggade jag tills halv 8, 2 ½ men tv-paus :D haha då först hade jag nästan kommit igenom allt t boken! Det var duktigt tur att jag tyckte att det var intressant, annars vet jag inte om jag sku ha orkat :P


Sen pluggade jag lite till och gick o lade mig.


Fredag, 12.12. LUCIA :D (iskolan)

Ja idag firade vi då alltså lucia iskolan eftersom ja, lucia är imorgon o det är lördag så :p Ingen visste vem lucia var så det var spännande och kul med överraskning! :P

Dom började sjunga och in på en lång, blond lucia... JULIA :D Åh vad kul det var att se henne :) Det bara lyste om henne verkligen :P Hela tåget var fint o ja, ärligt talat var det nog det finaste lucia jag sett nånsin :D Åh jag blev riktigt rörd, alla sjöng jättefint och det var mäkta stämningsfullt. En liten kille ropade ett slag men att tyda leendet på Julias läppar förstod jag att det var hennes systerdotter och att hon sken upp gjorde att det inte störde det minsta :D Åh vilken härlig början på dagen det var! :) Synd var att jag glömde kameran hemma :/

Efter lucian fick vi glögg, pepparkaka och lussebulle :) Sen var det dags för prov, jag var duktigt nervös eftersom ja verkligen ville att det här sku gå bra när jag vet att geografin gick på skit. Jag blev rätt lättad när jag såg provet :D De flesta frågorna kunde jag riktigt bra fast några chansa jag lite på så är osäker men jag hoppas på bra resultat :)

Jag satt läänge och skrev, jag lämna upp 3de sist. Det brukar för min del vara bra eftersom jag då suttit o verkligen tänkt igenom vad jag skrivit :P

Sen åt jag lunch med nette o jessie. Det var så festligt som ärtsoppa :D Uäk, fast den var iaf ätbar :P Därefter hade vi värsta mkt tid så vi fördrev den i datasalen (Y) vi hade även fått mejl av ralf med resultaten från inlämningsuppgifterna. Jag fick 4,5/6 på den första och sen ehm 1 på den andra -.- Nå jag chansa ju bara på den så jag får väl va nöjd :P Fast det som stör mig lite är att jag hade tänkt skriva en sak till men gjorde det inte fast det var rätt -.- menmen :)

Tillsist hade vi sen dubbel engelska och det var soft :) Det känns rätt lugnt inför provet :P

Efter skolan gick jag ut på stan och försökte leta julklappar :) Efter nån timmes irrande hade jag hittat ev till Tilda och hade köpt till Sofi och Mikaela :) Alltid nått :D Sen var det dags att packa o ta bussen hem. Det är kolmörkt redan vid 4 halv 5 nu så det kändes som att jag var hemma sent fast klockan var ungefär 6 ^^
Jag åt middag, och fick sen reda på att jag INTE fick gå till mitt rum förrän midnatt. Jag bara jaha? Pappa hade vaxat golvet så sent på förmiddagen att det inte sku va torrt förrän då, suck -.-

Jag satt hela kvällen med min dator i vardagsrummet typ :P Duktigt trött var jag så jag orkade inte göra nå seriöst. Jag jobbade lite med mitt julklapps projekt ti syrran o ted men kom inte särskilt långt ^^, Ska försöka få det fixat DENNA vecka så det inte blir så stressigt sen :)

Lördag, 13.12

Eftersom jag sov i sund och såg på skolans lucia som var jättefin så såg jag ingen nytta i att åka med morsan ti stan jättetidigt bara för att se på lucia. Jag vaknade istället av mig själv och med ett tomt hus vid 12 ;D Underbart med sovmorron! :)

Jag åt frukost i lugn o ro och under tiden ringde hemtelefonen. Jag svarade och det var min gammelfaster Borghill heter hon för er som inte vet det (lördags standard ^^) det var dock rätt underhållande att prata med henne och hon tyckte absolut att jag skulle lyssna på Ålands radio kl 13 eftersom Göran var fredags gäst (det var alltså repris program) Hon berättade lite allt möjligt o sen åt jag klart och så satt jag faktiskt på radion när jag ändå plockade bland mina pappershögar.

Göran som blev intervjuad är min pappas kusin och jag vet ärligt talat inte så mkt om honom så det var intressant :) Därefter fixade jag lite ny musik på min mp3 och sen gick jag ut på långpromenix med hunden :D Jag var ute ungefär en timme och på tillbaka vägen stannade jag en rätt lång stund farmor :) Det var riktigt mysigt! Sen kom appelblads dit också :D Jag tror inte jag har träffat dom någon gång förut,förutom när jag hälsat på dem vägen och sånt så det var kul :P Jag stannade lite för länge med tanke på att Tessa vänta ute :/ Jag upptäckte att knölen var tillbaks och pappa berättade att veterinären sagt att det var cancer :(

Jag hatar sånt härnt, saker som händer som jag inte kan göra något för att ändra på :(, somliga kanske tycker att det låter fånigt att tycka så när det "bara" är en hund. Och visst, jag kan förstå och även säga att jag kanske inte är jättenära vår hund men jag fick för ett tag sen reda på att en person jag känner och tycker mycket har fått cancer :(((

Det finns inget jag kan göra för att ändra på det. Att höra en person som älskar att gå ut och gå och röra på sig efter en strålbehandling har så ont att denne bara kan ligga i sängen/soffan det gör ont, mycket mycket ont i mitt hjärta </3 Att personen ändå kan säga det med ett leende på läpparna, usch vad jag skulle vilja kunna ändra på det här! Det är så orättvist och det finns absolut inget jag kan göra utom att hoppas, hoppas att han skall orka fortätta tänka positivt och ork genom behandlingarna och inte förlora sin framtids tro. :/

På tal om framtids tro så sitter jag just nu och kollar på Faddergalan världens barn. Starka minnen från resan till Afrika som jag var på förra vintern. Det var hemskt att se barnen så små och smala, de bad om pengar till mat men vi hade fått reda på att det var inte lönt att ge dem de för pengarna går ändå inte till mat till dem lr till deras skolgång, tyvärr så är det inte så. Utan det är barnen man skickar ut o tigga för att folk har medlidande med barn o inte vuxna på samma sätt. Ofta går pengarna till alkohol och droger istället och barnen får ingenting. Däremot kan man bra ge kläder, pennor och andra små saker. Ni kan inte förstå glädjen jag kände när jag och Sofi gav blyertspennor till några barn. Blyertspennor som här vi ser som en självklarthet. Eller en ballong, vad kostar en ballong egentligen? Inte mkt, men det är mkt värt att se barnens glädje över att få en ballong, det grep tag i min verklighetsbild, ordentligt.

Det fick mig att tänka ordentligt, det fick mig att inse att jag vill göra något värdigt av mitt liv, jag kan och jag har bestämt mig för att göra vad jag kan för att fler barn ska få en säker framtid!

För någon dag sen efter ett samtal med min studiehandledare har jag bestämt mig för att jobba som volontär efter lusse. Det känns meningsfullt och jag är säker på att det kommer att ge mig mkt. Efter en vecka i afrika var jag redan säker på att jag skulle åka tillbaka, främst för att hjälpa. Nu är jag ännu säkrare att jag vill vara med och förändra.

Jag har alltid tyckt om barn och det känns dumt att inte gör nått för att hjälpa barn som behöver min och även DIN hjälp.

Oj, det här blevt långt och "djupt" men det är vad jag känner.



Det är kul att se så många artister engagerat sig. The script har jag aldrigt hört förut men dom va bra :) och Josh Groban som snart ska sjunga är jätte bra :D

Hoppas att bloggen funkar som den ska nu.

Det blir inte mellanrum hur jag än försöker :O

För att förtydliga för Jenny, syrran o vem till nu som maybe läser. Jag sätter mellanrum men av någon anledning blir det inte några sen när jag publicerar :S Jag är inget data geni men ska försöka se om jag kan fixa det. Nån som vet hur?

Lång seg tisdag, 9.12

22.00 Dystert lugnt o skönt nästan, men en otroligt stressande känsla gör mig allt annat än lugn. Usch vad jag känner mig trött, slö, allmänt deppig pga huvudvärk o förkylningssymptom som ont i halsen. Det passar verkligen inte nu! Dagen klarade jag mig igenom mkt tack vare nette, sillen (hihi (A) o jessie :) Hälsan var okej, det märktes inte så mkt att Peter var borta. Det som är irriterande är att jag inte kmr ha mer tid än torsdagen på mig att plugga på provet! :S

Sen var det hål o jag hade tid ti Jenny (fast en timme senare än jag gick dit ^^, läste liiite fel men det gjorde inget) Så jag pratade med henne o ändra mitt schema lite så att det inte ska va allt för tungt islutet av året :) Fast det känns som en evighet dit :/

Allt känns motsträvigt o tungt. Både iskolan o på träningen. Det är klart att vissa hade sina skäl men det känns inte motiverande att det var över 3 fulla 5:or på match o sen 5 spelare på träning dagen efter... Men iaf så sen gick jag o åt med Jessie o Sillen (A) o sen hade jag dötid o borde pluggat men orkade inte överhuvudtaget :/ Hade sen geografi o vi gick igenom ännu mera nytt!! Och sen spanska, vi skrev uppsats o förutom att jag kommer få en massa minus för upprepning så gick det väl helt okej tror jag.

Efter det var det dags för infotimme följt av Bowling :D The highlight of the day! :D Haha jag fick t.o.m. 1 Strike! :D haha annars gick det rätt uselt för mig, fast jag o nette spela jämnt så det var kul :) Sillen ägde dock ut oss rejält :O För att inte tala om Linus :O Värsta proffsen! Nåja, kul var det iaf :) Det var även sista gången i gympa kurs 1 så vi får betyg nu ti julen o jag hoppas på bra. Vi fick också sluta tidigt eftersom vi hade banor bokade 60min endast så det var nice :) Jag o nette gick ner på stan, jag svängde in ti Citylivs o handla o sen gick jag hem.

Fann än en dag en tom tyst lägenhet men när man börjat vänja sig vid det är det rätt skönt :) Jag hade tänkt göra potatismos o fiskpinnar men hade för lite potatis så jag kokade de jag hade o sen lyckades jag bränna fiskpinnarna (n) Det gick bra idag alltså! Ja sen sku jag göra klart inlämningsuppgiften, pöh det gick på skit. Den är fortf. inte klar. Greeat! Och inte fick jag mycket pluggat heller, hade inte samma disiplin på mig själv som igår.

Nu har det gått 15min sen jag börja skriva o just nu sitter jag o snackar med Linus. Mkt givande o bra bortkoppling :) Han har mkt rätt i t.ex. för att citera:
 
-lite knäppt va vissa låtar har som texter ibland, ungefär häften av alla låtar är rätt så puckade om man bara tittar på texten -som halva refrängen i den här låten e ju rätt så givande:
DOO DOO DOO DOO DOO do DOO DOO DOO DOO DOO do

With your feet in the air and your head on the ground. Try this trick and spin it, yeah. Your head will collapse, but theres nothing in it. And youll ask yourself: Where is my mind? Way out in the water, see it swimming. / The Pixies
 
- Where Is My Mind -sometimes you feel like Moses that's when you're toasted yeah kick it yo bitch that's right rockin on the horse size låter som nån rap, men e faktiskt indie-rock XD

Jag håller helt med honom, mkt givande refräng alltså! :O naaaat :) Haha så nu är ja lite uppåt igen, tack vare min vän Linus :) Denna hela ska bli lugn o fylld med massa sömn! Jag ska kanske fara ti mickis o hon kanske kan ge mig massage? (A) Det sku va den bästa julklapp hon kan ge mig för hon är jätteduktig på sånt :) Nä nu ska försöka leta upp sängen nu då. Kommentera mera :) O om även detta inlägg blir utan mellanrader ber jag om ursäkt, vet att det är jobbigt att läsa o jag vet inte varför det inte blir rätt :S Jo btw: lista ut vad dethär betyder: daininguruumu haha det är japanska för er som inte vet ;) Och svar till jenny: Jag har mellanrum men av någon anledning blir det inte så när jag publicerar det :S Puss

Konsert & eftermiddagsbesök ;), 7-8.12

Tjenixen pixen ;D Ska börja med att svara på min systers lååååånga kommentar. På tal om längd på inlägg så är det, jo just ja JAG som skriver o bestämmer hur långa/korta jag tkr dom ska va, lr egentligen är det hugget som stucket hur dom blir :P Fast främst beror det på vad jag har gjort, om nått spec hänt lr hur länge sen sist osv. Så sorry syrran, det är inget jag planerar = jag tänker inte ändra på det direkt, det blir som det blir :) Stress är förnamnet för denna vecka :S du ska snart få höra! Haha ojdå ^^ Nå det är bara att komma igen ;) Ja en underkänd är faktiskt inte hela världen!

Ojoj finnarna o deras baler! Jag fick inte se på tv på hela kvällen för mamma sku se på balen :O Nåja, jag överlevde med datorn o min vänner via msn ;D O ja nu blir det garanterat längre inlägg eftersom jag var snäll o svara på din kommentar också :D haha ^^ Nå vad har hänt sen sist då :P Söndagen tillbringades först framför datorn o ja, sen duscha, packa o öva fiol o sen på konsert till St Görans :)

Konserten gick sådär, en låt spela vi isär men Air gick bra :D Åh vad den är fiin :D Jag spela 2:a, Rosanna & Josefin 3:de maybe min syster kommer ihåg första så vi kan spela upp den i jul? :D Sku va kul tkr moi :D Nå efter konserten hade vi Marita på kaffe o sen sov hon här med moi :P Jättemysigt att sitta o drick te o prata :D
Sen tog det dock länge innan jag vakna så var lagom trött -.-

Måndag/Lunes

Att börja måndag morgon med Ralf är inte min favoritdag -.- ujuj, men guess what. Idag var sista måndag morgon med geografi :D Jippiiiiieee!!!! :D:D:D haha fatta min lycka? Den är nästan större än då när jag var klar med psykologin :) Har planerat att skriva lika bra ändå ;D haha näej antagligen inte men kan försöka :D Sen var det iaf dubbel spanska, hade förhör o det gick väl som vanligt, men jäkligt trögt var det.

Efter lunchen kvarts lektionen hade vi sen engelska :) Pretty trevligt :D Därefter gick jag o nette till datasalen, Berners Lee? Ingen aning, är skiitdålig på namn :S Men jag hittar iaf ;D haha Vi hade alltså hål o jag var ett nervöst nervvrak :S Fråga bara Nette, selinda, jenny o jessie :S Usch alltså, haha stackars människor som fick lyssna på mitt nervösa babbel ;D haha :P Ja sen hade vi alltså svenska, jag började med att berätta min anekdot o trots att jag var skitnervös gick det sådär halvt bra ändå (y) :)

Sen var det dags för oss alla att ha våra bokpresentationer i tur o ordning, jag o mickis var 3:de ut o det var sådär. Vi fick ju inte tips av Anne som dom andra fick som var senare men nåja. Det gick helt okej förutom att jag läste alldeles för snabbt, som jag alltid gör. Så fick påmärkelse för det, men fick lite positivt för att jag berätta bra var i historien jag läste iaf. Så att så att. Men jag tror inte att vi fic betyg så skönt det iaf :)

Denna vecka har jag alltså kvar spanska uppsatsskrivning imorrn, o geografiprov på torsdag o hälsa prov på fredag. :S Men iaf, efter skolan ringde mamma o fråga om jag var hemma för hon hade ringt fastighetsservicen så dom sku skicka folk att fixa toaletten :), haft lite problem med spolningsknappen. Ja o sen 10min ringer det på dörren o då står två unga snügga killar där ;D Som då sku fixa toaletten, o det gjorde dom o så fråga dom om jag ville ha elementen fixade så sa jag okej så dom kommer tillbaks imorrn :D Hihi (A)

Nå när dom var klara åt jag middag, sen satt jag vid datorn lite tv o sen plugga jag 45 min (y) o nu har jag just sett på Singing bee o nu ska jag plugga igen :D Sen är det Cityakuten som gäller o tillsist sängen :) Ina är hemma för hennes pappa fyller år så :P Men det är rätt bra för då pluggar jag verkligen också istället för att prata skit med henne så (A) :D

Det var ingen träning ikväll heller för Magnus Carlsson sku ha konsert i Godbyhallen! :O Varför där av alla ställen :O Men jaja, bra för mig som får plugga istället men ändå :P Så nu ska jag sätta min plan i verket (y)

Tjingeling! :) Nu tänker inte bloggen funka heller så allt blir en enda lång text :S Har försökt fixa det men måste lämna nu om det inte funkar...

Stormen har lagt sig, lördag kväll 6.12

Ja nu några timmar efter mitt senaste inlägg tyckte jag att det kändes befogat att meddela folket att stressen, stormen lr vad jag ska kalla det har lagt sagt. Jag känner mig mkt lugnare nu och har kunnat konstatera att jag inte behöver nån geografi expert, bara tid så att jag kan läsa själv (y) :) Fast lite hjälp med inlämningsuppgifterna kanske inte skadar ändå :P Men jessie lova hjälpa mig så det blir bra (y) :D

Det jag är mest orolig för nu är svenska grejjset, har inte diskuterat med mikaela vem som ska ta vad men jag får väl skriva ner det ja skrev ikväll ti datorn o skicka det ti hennes mejl bara o hoppas att det löser sig helt enkelt :) Jag vet vad jag ska berätta för anekdot också så tja, allt löser sig väl :) Spanska grejjerna får jag ta som det kommer, ordförhöret är väl inte alltför svårt o jag vet vad jag ska skriva i "uppsatsen" som bara behöver va 100 ord :)

Ska väl va snäll och tacka personerna som gjorde att jag överlevde kvällen, nämligen jessie, cissie och jesper :) Stort tack vänner! :D Vet inte ibland vad jag skulle göra utan mina vänner, tur att jag har så många bra :D


Även ett tack ti Diana för länken hon hade lagt ut på bdb: Jättefin låt! :)


Jag försöker hinna med allt, undrar hur det kommer sluta 3-6.12

Ja nu har det igen gått ett tag sen jag skrev nått här, men det verkar inte spela nån roll eftersom typ ingen läser? Menmen, nu är det helg igen då fast inte särskilt upplyftande eftersom provperioden börjar i veckan. + att jag har svenska muntlig bokgrejjs på mån samt spanska förhör + spanska uppsats på tisdag, onsdagen typ vanlig men sen prov tors-fre. Just great. Alltså hälsa provet har jag inget problem med bara jag ehm får tid att läsa på det. Sku jag slippa svenska grejjen o geografiprovet sku allt bli 100000 ggr lättare... Så allt känns tungt o hopplöst just nu. Inget går bra, varken skolan, innebandyn. Jo fiolen går väl hyfsat o har avslutningskonsert på söndag i Mariehamns kyrka men annars är allt nere -.-

Visst jag har ju jullov snart men vettefan när jag ska få tid att handla julklappar :S

Usch jag sku ha bordat läst mktmktmktmkt bättre på geografin (betyder förävrigt jord beskrivning) det är ungefär så mkt jag lärt mig idag när jag försökt pluggat. Har alltså bara kommit igenom inledningen -.-

Lite kort update nu då :P

Onsdag 3.12

Dagen gick helt ok förutom att jag var jättejätte trött!! :O Uschusch, vi började iaf med att skriva engelska uppsats det första jag gjorde på dagen men den gick nog helt bra :)

Sen följde resten av dagen som vanligt :P Dvs jag kommer inte exakt ihåg vilka timmar jag hade men ingen bryr sig ändå så :)

Efter skolan kom Julle o Cissie ti mig o vi åt middag o åkte sen med Hanna ti Baltic :) Vi hade match mot Gasen i botten o ja, som väntat förlora vi. Fast siffrorna blev lite orättvist för vi hade många chanser o dom många turmål. Det sluta iaf 1-10. Men vårt mål var iaf snyggt! :)

Och inte för att jag tänkte på det men Linda kunde konstatera att alla som var på plan rörde bollen från Cindy via mig, Linda, mig, Linda, Hanna, Jenny som sen passa Maria som satte den :) Vet inte exakt ordningen men ja, alla var med iaf :D Och förövrigt så spela vi bra o bla Malin hade många fina chanser. Sen blev det hem o plugga bara..

Torsdag 4.12

Dagen flöt på som vanligt o jag var, tro det lr ej rätt pigg :D Hela dagen gick bra o sen på kvällen åkte jag med Tove o Emma på träning, dock slött att så några kom upp när vi kvällen innan var över 3 fulla femmor på plats. Synd att inte alla har samma iver att träna o bli bättre. Men vi som kom hade iaf kul :) Tove försökte lära mig att skjuta lång skott, emma, malin träna på mål och systrarna Sundström tränade på lite allt möjligt :)

Sen spelade vi och haha jag gjorde måål :D Nog för att våra målvakter var stolar men ändå :D haha kul var det! :)

Påvägen hem sen var jag med Emma ti Sparhallen en sväng :P

Fredag 5.12

Började med Kaos o lite smått panik o en massa stress! Ja jag försov mig, vaknade kvart i 10 då jag skulle börjat :O
Jag ringde nette o bad henne säga ti smulle sen slängde jag på mig kläder, tog väskan o stack ti skolan. Jag kom dit ti 10 så rätt duktigt av mig (y) Fast jag fick varken hårborste lr nått med mig så ehm, inte särskilt kul att gå runt iskolan sen..
Men jag överlevde o sen åkte jag hem, städade lite o cykla på fiol. :) Det gick iaf riktigt bra :D Var riktigt nöjd efteråt :)


Sen kom pappa o hämta mig och sen var jag bara hemma :P Sköönt!


Lördag 6.12 Finlands dag!
Ja till att börja med får man väl gratulera Finland! :D          

Ja var ska man börja, hela dagen känns tragisk. Jag gjort lite vardagliga sysslor men inte mkt mer av värde. Jo engelska läxan faktiskt men eng är mitt minsta bekymmer nu :/. Alltså usch, allt känns hopplöst, värdelöst tragiskt. Usch vad patetiskt det låter men det är sant. Jag orkar inte bry mig om nå skolarbete för jag har för mkt. Anekdot läsning, muntlig bokpresentation, spanska förhör o uppsatsskrivning, geografiinlämningsuppgifter samt prov o hälsaprov. Usch! Börjar ångra mitt skolval :/

Jag skulle ha bordat planera bättre, men jag suger på det. Hälsaprovet o anekdoten + spanska grejjerna skulle jag bra fixa men + geografin blir det jobbigt :(

Hur skall jag hinna med allt o orka läsa o förbereda? :S Min senaste presentation gick ju inte bra så har inte direkt motivation för den här direkt.

Gud vad skönt det skulle vara om man iaf fatta geografin. Det gör jag ju inte :S Nej alltså nu måste jag seriöst göra nått åt min situation, det lär ju inte bli lättare ju längre jag skjuter upp allt. Ska gå o läsa min bokpresentations bok och skriva lite om den :) För allt annat har hittills gått bra i svenskan så jag vill inte att en ynklig presentation ska förstöra det :)

Uppmuntra mig gärna, det blir en hemmakväll ikväll, har för mkt att göra. Dock ska jag spela fiol en snutt också :D

Har laddat upp sommarbilder på bdb: HannaBeatrice. Tyckte endel blev riktigt bra :) Jag gillar den här:



Ny vecka, & en överraskning :D, 1-2.12

Nu vecka igen då, men inte många kvar till jullovet nu inte :D Bara den här, nästa & den där på. Sen är äntligen julen här :D

Ujuj vad mkt jag har att göra innan dess :S Förutom den vanliga julklappsstressen så har jag en inkommande provperiod att avklara :S Har geografi o hälsa dagarna efter varandra nästa vecka...

Men bara dom blir avklarade så har jag engelska, spanska o svenska kvar. De är inte lika jobbiga :) Hälsan är inte heller jobbig det är geografin jag oroar mig för :S Och svenska bokrecensionen :S Usch. Men fick iaf 9 på svenska uppsatsen :D Nått som går bra iaf, vi hade ju hälsapresentationer förut o så idag fick vi reda på vad vi fick o jag fick sämre än jag trodde så jag blev besviken, jag kanske har höga krav på mig men det här fatta jag faktiskt inte. Direkt efter vi hade haft presentationen så sa både Peter och Smulle att den var bra, jag fattar inte :S Så efter det beskedet åkte jag hem, jag hade dubbel hål så. Först var jag o handla och sen gick jag hem med cykeln, väskan o matkassen i regnet -.-

Bra dag det här,... Väl hemma hade jag planerat att jag sku plugga men det blev inte av, jag var helt enkelt inte på humör. Istället pratade jag på msn med min kusinvitamin Nina :) Det var både uppiggande och givande! :) För om det är nån som kan knepen hur man överlever lusse så är det hon. Jag har försökt sluta jämföra mig med Sofi & Lotta (som båda spelade fiol samtidigt) har kommit fram till att dom hann för att dom inte sysslade med nån sport. De hade alltså alla kvällar att lägga upp med fiol o läxor, allt under samma tak så att säga. Däremot Nina spelade då i Åland United så hon om nån hade träningar! Och hon är inte den som missar en träning för prov etc. Det hela handlar faktiskt om att prioritera, det har ju tänkt på hela tiden men jag har bara tänkt att jag hinner o orkar nog, men det gör jag inte!

Har nästan fattat ett beslut nu, för såhär vill jag inte ha det. Som det är nu hinner jag knappt träffa vänner heller! Ja hinner bara träffa dom i laget, det är inte bara det heller men jag vill ju ha tid att träffa vänner utanför laget också.

Beslutet jag tagit är en kompromiss eg. jag ska sluta ta egna privata fiollektioner, för jag får inte ut nått av dem när jag inte hinner öva så mkt. Men i orkestrarna ska jag fortsätta, definitivt! :)

Tillbaks till dagen då, jag drog mig tillbaks ti skolan ti geografin, hade spanska o sen fick jag med mig Jessie o Anna på info-timme ti handels auditorium :) Det var Peter o. Micke som berätta om Örebro o deras egna utbildningar. Riktigt intressant, fast matte kommer jag dock aldrig att plugga ;D

Sen var det dags för gympa o på programmet stod redskapsgymnastik, det var helt okej :) Sista lektionen vi hade med Peter också tror jag.

Efter gympan var det hem o äta, kolla tv & nu sitter jag här. Ska precis plugga på hälsaförhör, fast inte motivationen riktit finns o sen spela o tv o lite så. Lugn hemma kväll alltså :)

Imorgon är det match o då kommer cissie hit :D

Nån observant person kanske märkt att jag inte skrivit nått om måndagen, det har sin naturliga förklaring. Den var pretty normal förutom att vi hade träningsmatch på träningen mot Ghs 8-9:or. Heh det gick ju bra ^^ Men bra träningen inför matchen imorrn :D

Nu plugga då, stöör gärna och kommentera :) Det är superkul med kommentarer, så Tack igen för dina jenny! <3


Haha jasså är det min namnsdag idag? :O

Haha ojoj, ibland blir man rätt överraskad! Det var såhär att mina föräldrar sku komma hit ikväll efter dansen o först kom pappa där vid halv 8 o hade med sig ett fat med mockarutor o sa grattis på namnsdagen! Jag bara what? :O Han ja vi titta i kalendern, men det kanske bara är i den svenska då. Jag tittar i min o konstaterar att jo Beatrice har namnsdag idag även i den finska kalendern! Haha en liten stund senare får jag ett mess, från min bror där det står Grattis på namnsdagen o nu just kom mamma förbi med en present också, ett adventsljus :)

Tihi så idag gott folk är det tydligen min namnsdag :D Haha o guud vad glad jag blev för överraskningen :D Jag behövde verkligen lite uppmuntran idag :) Jag har noll motivation för Hälsan, borde även läsa svenska novellen o tänka på uppsatsskrivning vi har imorrn på engelskan :S Ujuj, Måste väl då erkänna att min familj är rätt bra ändå, iaf ibland ;)

NU ska jag plugga för jag vill få bra i det där satans förhöret så jag får tyst på gubben som gav mig dåligt i presenationen :/

Puss på alla som förgyller min vardag! :)

RSS 2.0