Torsdag & fredag :), 25-26.9

Hejsan :)

Efter senaste inlägget så lovade jag visst att jag skulle skärpa mig o skriv varje dag igen, hehe så har det ju inte riktigt blivit (A)

Men nuuu ska jag ändra på de :D Orsaken att jag inte skrivit nått sen i onsdags är ganska enkel, jag har inte varit så mkt hemma utan kommit hem rätt sent o inte orkat sätta på datorn helt enkelt :P Så nu vet ni de :) Men de är ju bara 2 dagar så tänkte skriva lite kortfattat vad jag pysslat med :)

Torsdag 25, 9

Idag började den nya perioden :) Härligt att få byta lite ämnen. Slipper psykolgi nu :D Men på samma gång IT, det är nog mitt favoritämne, sad. Nåja jag skall väl överleva :) Denna period har jag fortf. hissa,matte,gympa & lär men även finska, tyska & ryska :D Nicenice :)

Första timmarna idag hade jag då tyska :) Min tyskaklass är extremt stor, hela 7 pers :P haha men okej om man jämför med låg & högstadie så är den ju dubbel så stor :D Dock så har jag tyska med någon från min klass, varken jessica eller andreas. Vet förresten inte om det är nån annan i klassen som ska läsa fort.tyska men :P Jag är då den enda från ghs i gruppen som består av mig, två andra tjejer o 5 killar :) Det är lite små pinsamt när vi är så några o man inte känner varandra men kanske det blir bättre snart!? hoppas på de iaf :D Min lärare såg jättesträng o bestämd ut men hon är jättesnäll så det ska nog bli bra :)

Efter tyskan hade jag o nästan alla andra i klassen dubbel hål :) Jag, nette & julia bestämde oss för att gå ut på stan o äta lunch eftersom det var fisksoppa o nu när vi hade så mkt tid så :) Vi gick först hem till nette o hämtade pengar o sen gick vi runt o kollade en stund i butiker och en sak som är värd att notera att det är ju inte direkt smockfullt i butikerna denna tid :P haha rätt lugnt o skönt :) En sväng till bokhandeln var vi också o jag inhandlade tyska öb :P

När vi strosat runt ett tag gick vi till Svarta katten för att invänta tills dom började servera lunch. Haha efter att julia hade berättat allt gott dom hade där var vi ju tvungna att gå o se om hon hade rätt :)

Idag var verkligen den perfekta dagen att äta lunch ute, det var en riktigt mysig höstdag :) Solen sken o löven på träden har nu börjat ändra färg. Mmm, härligt på ett sätt men usch för mörkret som kommer :S

Jag beställde skink paj men kom efteråt fram till att jag fick skink & kantarellpaj men det gjorde inget för det var jättegott :D

Vid halv 12 tiden gick vi tillbaka för att ha matte o efter det hade jag finska :) Helt okej, vi började verkligen från grunden med: Moi, hei, terve, hyvä päivää etc. Haha :P Även denna lärare verkar bra :D (Y) Jag har förövrigt henne i ryska också så det blir 12h/vecka så :)

Efter finskan hade vi dubbel hissa och slutade 20 i 4. Jag gick med Selinda, Julia & Jennifer till MB för att köpa ännu en bok, nämligen finska. Jag hann få den sista boken men det var rätt många som blev utan. Jag antar att det är fler som handlar på mb än lisco ;) Haha sen gick jag till citylivs o köpte drickjoggis o sen tog jag bussen till Godbyhallen.

Jag kom i god tid till träningen (y) som idag var nästan enbart fys! Vi började med de Manders egen dopboll med spec (=upphopp & en armhävning efter varje gång man rört bollen) Och därefter balans övningar o kullerbyttor, armhävningar, idioten (med armhävningar, sit-ups & upphopp) och sen step-up och ja, säkert nått till som jag glömt. Min enda kommentar är: Puh, rätt jobbigt var det men det kändes skönt efteråt :)

Sen spelade vi en kort stund också :D

När jag kom hem var det duschen, middag & idol som gällde. Därav att jag inte orkade skriva nått :) Så nu vet ni iaf vad jag har pysslat med :)


Fredag 26,9

Idag hade jag först dubbelfinska, lr gick innan den var slut för jag sku till läkare och det tog väl ca 45min kanske. TIllbaks iskolan var jag till slutet på första mattetimmen. När jag först kom dit så ville inte ens vår lärare berätta för mig vad jag sku göra! Hon bara: du får vänta jag måste gå vidare med dom andra. Jag höll på att bli riktigt förbannad alltså!! När jag varit på lek. i kanske 10min så sa hon att de va rast o då kunde hon förklara för mig vad jag sku göra o jag fick det dom hade gjort i läxa + det vi gick igenom följande timme, ujuj jag har nog att göra ihelgen jag :S Sen var det iaf lunch :)

Följt av mitt livs första ryska lektion :O (okej jag var på en i litauen men den räknas knappt ;) Jag o Pia var dom enda som gick i 1an (+katja men hon var inte iskolan idag) sen var det några som gick i 2an o jättemånga 3or! Klassrummet var i princip fullt! :O Jag trodde inte att det var såå många som sku läsa ryska men jag hade fel :) Jag har alltså samma lärare som i finska o det är iaf bra :)

Jag kan ju säga att det kändes som man hamnat i fel klass eftersom diskussionerna var om alko, arken o hämta bilar hit o dit :S Hehe så ja, pia o jag satt rätt tysta (:

Vi lärde oss att säga hej o lite annat som jag dock redan glömt xD Vi gick igenom alfabetet och jag lärde mig att skriva mitt namn på ryska :D denna kurs kommer nog bli kul :)

Sen hade jag en timme hissa och vi kom in på att prata om vilka hissalärare man haft o dan visste att ghs hade jonas (även fast jag hade kathi o roger ^^) men jag hade ju han i samhälla så o dan sa att jonas varit med honom på praktik lr liknande o jag sa jo att det har han sagt o han har tagit mkt lärdom av dig fast inte att rätta prov eftersom det tar honom ca 2mån innan man får ut dom. Dan bara skratta :D haha :P

Efter skolan gick jag o selinda till Mb, jag köpte tyska & ryska bok :) Sen gick jag till bussen o åkte hem med högstadie bussen o sen taxin :D Härligt att jag fick sluta så tidigt att man hinner hem med den, särskilt nu om jag ska åka hem nån helg att man inte kommer hem jättesent :P

Eftermiddagen hemma var ett helvete o middagen likaså. Som tur var kom tess o störde så helt plötsligt blev b & p på bra humör o jag följde glatt med tess o plocka svamp :D Vi var ute ca 1h o det var riktigt skönt :D

När jag kom hem var åter b på dåligt humör men vi åkte iaf på kalas till Christina :) Vi åt tårta, kakor, pratade o kollade på tv typ. Helt vanligt kalas :) Sen hem, kollade lite på tv o sen dator ^^ Hade ingen energi att skriva så men.

Gick o lade mig vid 1 eftersom vi väntade besök vid 10 dagen efter :D Men det berättar jag mera om senare :) Ska gå o kolla om maskinen jag tvättat är klar nu för solen skiner ute :D

Ha de bra!

puss

I'm back, for good ;), 24 september

Tjenare :)

Yes nu är jag tillbaka, även fast jag varit hemma hela tiden ;) Haha jag menar alltså att jag är tillbaka på bloggen och orsaken till den dåliga up daten är då främst provperionden. (läs mer i update inlägget) Men nu är den slut för den här gången :D Min första provperiod på lusse är avklarad (Y) :)

Idag hade jag matteprov vilket då var det sista och det gick nog hyvä tror jag (Y) Var klar redan vid kvart över 10 ^^ Och åt sen lunch riktigt långsamt, haha härligt att inte behöva stressa :) Vi satt nog säkert minst 1h ^^ Menmen :P

Klockan 12 hade vi (=all personal & elever på lusse,handels & vård) samling i gympasalen med tanke på vad som hände igår. Gyrid höll ett kort tal o ett symboliskt ljus tändes och sedan reste vi oss och hade en tyst minut/stund för offren i Kauajoki.

Finland är inte längre samma land, på mindre än ett 1år har två skolmassaker skett. Vi kan inte låta detta fortsätta, detta är inte hållbart! Och nu tror jag äntligen att politikerna har fått upp ögonen ordentligt också! Frågan är inte om, snarare när och var det händer igen om ingenting görs. Detta har hänt i Finland & USA. När något händer i Finland, ja då är det uppenbart att det kan hända var som hellst, t.o.m. på fredens öar, Åland.

Jag tänker tända ett ljus för att hedra minnet av de oskyldiga offren, gör det du också.



Efter samlingen hade jag psykologi o vi fick tillbaks proven, jag fick 9 med 2 poäng fel. Skulle jag haft ett poäng till skulle jag ha haft 10, suck. Men jag är nöjd ändå (:

Sen slutade jag o gick ner på stan där jag stötte på Linus som jag snackade med ett bra tag. Sen in en sväng ti citylivs o handla godis (A) sen buss & taxi hem :)

Jag har inga läxor tills imorgon, jag skall bara förbereda mig mentalt för den nya perioden med de nya ämnena o nya kursklasser., härligt att kunna va fri utan måsten för ett litet tag :)

Jag har ikväll inte gjort mkt mer än hängt tvätt, strykit lite kläder och nu tänkte jag kika vad som kommer på tv.

Imorgon är det träning :D

Pusshej

Äntligen update :), 18.9 - 23.9

Hej!

Hoppsan det har gått en vecka sen jag blogga sist, nu tror ni kanske att jag har gått o fått ett extremt socialt liv som inte ha tid men så är det inte, provperiod kallas det ^^ Japp alla som går på lusse vet vad jag snackar om :) Nå för att inte avskräcka framtida elever på skolan så är det inte fullt så farligt om man börjar läsa på proven i tid ^^ Men ska berätta lite kort vad jag pysslat med då, ja lite annat än plugga har det blivit ;D

Torsdag 18.9

Jag började skolan kl. 12 med skolsamling, = rektorn prata, några lärare och så var det några uppträdanden, Emanuele spelade piano, emil spela gitarr & elin sjöng :D

Sen hade jag en timme IT och fick ut provet och jag  var godkänd i alla delprov, yes (y) :)
Därefter gick jag o slöa i lägenheten en timme & tog sen bussen hem. Rätt soft dag om jag får säga det själv ;D
VÄl hemma var det middag som gällde o lite plugg & träning :D Torsdagar = de Mander träning men det var en rätt lugn träning idag :) En massa prat om finska liga lagen etc. De mander vill ha me oss att spela i finska div 3 laget från åland eftersom han inte har nå många spelare där, ja vi får väl se hur de blir med de :) När jag kom hem var det väl duscha, mat & sen idol o lite plugg som gällde :)

Fredag 19.9, mormors födelsedag :D

Ja idag var det mormors födelsedag men eftersom hon bor utanför Vasa kan man inte fara på kalas bara sådär direkt, jag har inte träffat henne sen förra julen eftersom jag var borta så mkt i somras så, Menmen, skoldagen skulle ha börjat 8 men dan var snäll & gav oss uppgiften dagen innan som läxa så vi fick sovmorgon! Tack dan :) Jag hade en timme hål efter så det var riktigt nice :D Så jag började kvart i 10 med dubbel psykologi -.- sista timmarna innan provet! Följt av lunch, hissa & matte o dagen gick rätt fort :)


Efter skolan gick jag till lägenheten o åt lite smått & kollade på tv o spelade lite. Lite före fyra sen var det dags att gå till medis för att ha dubbel orkester övning + privat lektion :) Det mesta gick riktigt bra (y) :D Det är kul att spela när det går bra :), t.o.m. så kunde jag min läxa riktigt bra :) Jag var klar kvart i 7 ungefär. Då gick jag tillbaks till scheffersgränd o skrev ner i fritt valda kurser häftet o sen gick jag till busshållplatsen o tog kvar över 7an till Godby där pappa hämtade mig :)


På kvällen sen gjorde jag inte så mkt mer än plugga faktiskt, ja måsta eftersom jag hade prov mån-tis-ons efter helgen -.- Jo jag satt väl vid datorn o sånt också antar jag ;D

Lördag 20.9


Denna dag vaknade jag extremt tidigt :O kunde inte somna om heller så var uppe vid 10! :O Åt frukost i lugn o ro osv o sen satte jag mig för att plugga, yey kulkul! Noot -.- efter några timmars läsande hade jag en matpaus o sen orkade jag inte plugga mer så jag letade fram kläder att ha på mig på kvällen o var vid datorn etc :)


Sen duschade jag, åt middag, fixade mig klar och sen skjussade mamma mig till ina :D <3

Var hos henne en snabbis och sen åkte vi till solbacka för att fira catherine :D Där åt vi jättegod paj, spelade gh, pratade & såg på film :) Ujuj vi såg på saw 3 :S Men sen hackade skivan eftersom vi körde den på PS2 så då pratade vi istället o vid 12 kom mamma & hämta mig o ina :)


Tack för en trevlig Catherine o alla andra som var där :D <3


Söndag 21.9


Steg upp vid halv 10 för att klä på mig en massa kläder (ni fattar snart), åt frukost och åkte till Lantis för att vara parkeringsvakt, jepp från innebandy sku vi alla stå 3h o jag hade tid från 11-14. Det var helt okej ändå, dock  var det varmare än jag trodde så jag fick fruktansvärt varmt men bättre de än att frysa (y) Hah ojoj lite kul hade vi ändå, jag stod mest på åkern o jobbade med Morgon o några till o vi va ju såå duktiga ^^ Men något som var duktigt irriterande var gamla gubbar & kärringar som inte körde som man anvisade utan parkerade som dom själva ville :@ gaaah! Sen vid 14 tiden fick jag, julle & malin (de kom till 13 men ändå xD) matpaus o gick in till skolan o åt gratis helt ok mat :)

Därefter gick julle tillbaks till sin post medan jag o malin försökte leta upp nicke, det tog ju ett tag! Han är alltid i närheten när han inte behövs men när han behövs är han aldrig där! :) men vi hitta han till slut iaf o & vi fick nya poster o när jag stått där ca 45min fick jag åka hem :D

Väl hemma sku jag försöka plugga men var så trött så ja somna xD Jag vaknade sen 2h senare, åt middag o plugga resten av kvällen :)

= Min helg var riktigt kul :D

Måndag 21.9

Hade psykolgi prov idag, det var lättare än jag väntat o det gick nog riktigt bra (Y) :) Skrev provet i ca 1 ½ timme o därefter var jag en stund med Emma & Selinda medans vi vänta på Maria o när hon var klar med sitt prov gick vi o åt lunch :)

Klockan 12 hade jag sen hissapreptimme, och sen sluta jag (y) :) Jag sega i lägenheten o åkte till Ghs med 2ans buss för att träffa mamma & vi åkte ti mattssons en sväng där jag träffa adam :) Och därefter hem.

Hemma var det bara att börja plugga -.-  yes det här med provperiod är skojj ;D (naaaaaat) Och eftersom jag hade ont i halsen o kände mig hängig etc + att jag hade en massa o plugga in så blev jag hemma från träningen, slött men jag måste prioritera proven...,.. Min kväll gick alltså ut på plugg,plugg & lite dator typ :P Yes vilket liv man har! Som sagt, välkommen till provperioden, my ass -.-

Tisdag 22.9

Började 9 (som alltid under provperioden om man har prov ;) och satt och skrev prov i 2h. Drygt 5 a4 sidor blev det så jag tror det gick rätt hyfsat :D Jag o alva blev klara ungefär lika så vi gick tillsammans till lunchen o satte oss med Katja, Amanda, Nayab & Engla :) Trevligt,trevligt :P Sen hade vi en timme matte ^^ jo preptimme de me o sen sluta vi o jag åkte hem med 5 över 1an o gick från hållplatsen (ca 2km) o var hemma kvart över 2 typ :) Najs :D

Jag började plugga lite matte o åt lite o dator ^^ (tiden går snabbt då kan jag lugnt säga ;)) o sen middag och vid halv 6 körde jag till godby o sku jobba me mickis men det kom inga barn så vi prata o spelade spel & piano o drack te, myyys :)
Vi var väl där ti 9 o då var det mörkt o duktigt kallt att köra hem :S ujuj snart är det halt o skit också :S

När jag kom kollade jag på idol o sen på främmande fågel :), jättespännande serie, har gått två delar nu men de har resumé (stavning?) före varje avsnitt så man kan nog "hoppa på" o se på den. Den heter alltså: Maria Wern Främmande fågel o går kl 22 (finsk tid) på Tv4., det är rätt svårt att förklara handlingen men det är en jättebra kriminalserie. Voíla, google is the shit :) detta hittade jag:

"Maria Wern - Främmande frågel är en serie i fyra delar från 2008 baserad på Anna Janssons framgångsrika kriminalroman Främmande fågel om hjältinnan Maria Wern, spelad av Eva Röse. I övriga roller ses bland andra Fares Fares (Jonathan), Allan Svensson (Hartman), Peter Perski (Arvidsson) och Marie Richardson (Viktoria Hammar).

Kriminalinspektör Maria Wern blixtinkallas till en av Gotlands vackra sandstränder där en okänd man hittats brutalt mördad. Maria får ansvaret för mordutredningen samtidigt som sjukhuset i Visby får in ett fall av något som kan vara fågelinfluensa. Det som under utredningens början bara är en vag aning växer så småningom till en förfärande insikt."

Låter rätt trisst men den är allt annat än trisst kan jag lova :) På tv 4.se kan man läsa handlingen från alla 4 delar. Läs 1an & 2an (man kmr in i serien mkt bra, allt stämmer precis) och gör som jag o bänka er i tv soffan nästa två tisdagar kl 22.00 :D

Dessvärre som de flesta av oss vet så hände något mkt hemskt i vårt land idag (läs Finland om du är svensk etc) En ung man, 22år gammal började hejvilt skjuta omkring sig på yrkesskolan i Kauhajoki där han själv var elev, inklusive han själv omkokm 11 människor o många blev skadade o skolan blir nog aldrig sig lik. För mer information kan man ex. läsa på www.vasabladet.fi

-alla kommer väl ihåg vad som hände den 7 november ifjol, om inte så kan jag enkelt säga att det var samma sak som hände idag...


Härlig sovmorgon, klasskamp!, ina och lite annat :), 17 september

Yees, denna dag var riktigt najs ;D För det första så fick jag sova till 10! :D Underbart! Blev dock väckt av min familj där vid 8a tiden men lyckades somna om iaf :P Rätt härligt ändå att vakna tidigare o veta att ja man får sova lite till :D, me like :)

Jag körde till bussen idag eftersom jag var ensam hemma o hade inte lust/ork/tid att cykla så :), ujuj vad det var kallt! Endast ca 10 grader! :O usch fy var är den varma mysiga hösten? Är det meningen att man bara ska sitta inne?!? verkar så nu iaf..

På bussen var det lugnt o skönt o det tog endast 30min att komma in! japp faktiskt  :) Så vid halv 12 var jag inne o gick till lägenheten för att städa men dammsugaren funka inte :S så jag tittade på tv istl :D

Sen vid halv 1 var det dags att gå till skolan o möta selinda :), o även nette var vid skåpen :) Vi väntade medans nette bytte om o gick sen till til IP grus där det var samling för provperiodsgympan som alla ettor hade idag :D

Vi började med uppvärmning som var följ richard = jogga runtruntrunt på grusplan, slöött! Men lite kul iaf att min kondis är rätt bra om man jämför med de personer man hörde varje gång richard svängde in på nytt varv`: neeej inte ett till, jag orkar inte. Haha nämner inte namn ^^

Därefter var det dags att sätta igång, på programmet stod KLASSKAMP :D

Det var 3 "grenar" o man mötte 3 klasse. Tamtamtam, i första "grenen" som var staffet (hoppa med mjukboll mellan benen) mötte vi 1E och vi VANN :D

Sen var det dags för "bänken" man sku ställa sig i bokstavsordning utan att nudda marken, vi mötte 1C o vi måsta ta omstart för både dom o vi hade "råkat" ställt oss färdigt ^^ haha :)

Denna gren gick också bra för vi vann den med :D

Tillsist var det dags att möta 1B? tror de va de iaf :), o då var det dags för ja hur ska man förklara. Har ingen aning om vad det heter men man gör iaf såhär: hela klassen skall med hjälp av att stå på mjölkbackar o andra backar ta sig så långt som möjligt framåt på grusplan utan att nudda marken, bara gå på backarna o alltså ge fram de som man klivit över. Fatta ni? ja de är en samarbetsövning iaf :D

Den gick sådär, vi kom längre fram än 1B (y) men vi hade några nudd i marken dock,..  meeeeeen

VI VANN hela kampen ändå :D 1F äger (y) :D Tack alla för en trevlig dag :)

Jepp detta var min enda timme ^^ sen gick jag tillbaks till lägenheten o sen joina ina :), vi planerade lite smått hur vi ska ha de o så. Snaaart flyttar vi :D Yeeees (Y) :)

Sen tog jag bussen hem, och ställde mig o lagade mat och sen läste jag lite psykologi (Y) o sen heh gick tiden snabbt o jag kollade på IDOL med brorsan o nu sitter jag här :) Rätt nice dag :D

Fan jag sku ha duschat ikväll :S  nåja de blir att stiga upp tidigare imorgon istället, börjar först 12 så ^^ Nicenice :D Har skolsamling o sen IT, hoppas jag klarade alla delproven :S Åtminstonde 2 så är jag mkt nöjd :)

Nu sängen så att jag kanske orkar upp rätt tidigt så att jag kan plugga lite (a)

Usch måste skärpa mig nu!, det blir jobbigt annars för har psykologi o hissa o matte prov nästa mån-tis-ons...

Det var den här dagen :) Hade tänkte skriva lite om helgplaner men det får bli imorgon istl :D

God natt ^^


Ah ljuvliga morgon, prov, biljard & tv, 16 september

Ah, visst jag försov mig en tio minuter denna morgon men det gjorde inget o gud vad härligt det var att få stiga upp och känna sig utvilad :D Det finns inte mkt som överträffar en sådan bra start på dagen :) Steg alltså upp halv 8 o åkte med mamma till ghs för att ta bussen därifrån :)

Träffade catherine som hastigast utanför skolan också (y) :D <3

När jag kom till skolan stötte jag nästan direkt på nette o julia o vi gick direkt till datasalen för att mentalt förbereda oss ^^ haha, nå sen kom resten av klassen o tillsist Dan. Första delen av provet var teoretisk, alltså vi skrev på papper o den gick väl rätt bra tror jag :), sen worddelen gick nog också rätt bra (Y) o sista internet delen fick jag, maria o julia damp på ^^ satan att man inte ska hitta vad en ½ års prenumeration av kalle anka kostar :O Och att det inte ens står på deras hemsida är mkt dåligt!!

Hittade det tillslut iaf ;D

Var klar vid halv 11, gick till skåpet med nette, gick ner o träffa basse. Sen upp och träffade maria o julia o sen kom marie och vi gick o åt lunch :)

Det var väldigt tyst o lugnt vid maten (Y) o vi joinade robin som satt o såg så ensam ut :), sen kom även robin p o sen när de gick kom katja :)

Nej jag skrev inte fel namn, både heter robin. Jag har kommit fram till att årets killnamn i årgången -92 måste vara robin!
För det första går det 2 i min klass!, en till på lusse i en av mina paralellklasser, en på ettan i vård, o en kille som gick i min lågstadieklass heter också robin! Populärt lr? :) Så, nu fick jag det sagt :P
Nån som är av annan åsikt? Kommentera gärna :D

Efter lunchen gick vi ner på stan, köpte godis (inte jag dock, försöker va lite nyttig ^^, lr så kan de ha att göra med att jag inte hade nå mkt pengar med mig men, jag tror blint på de första ^^) sen var vi runt o kolla i några butiker och sen följde jag med de andra tillbaka upp mot skolan o sen gick jag till lägenheten :)

Jag slutade ju efter provet (y) okej det gjorde anton också men ändå ;D Gick alltså o inspekterade lägenheten o nja, inte överdrivet bra tkr jag att dom hade städat men,. måste dit imorgon igen o då kmr ina med :D <3

Tog sedan 13.05 hem och gick sen från hållplatsen o var hemma ca kvart över 2, åt, läste tidningen etc. Sen satte jag på datorn o då gick tiden snabbt ^^

Vips så var det middag o jag hade inte pluggat nått på psykologin :O Hehe (A) Sen vid kvart över 5 körde jag till godby center för att träffa sonja o mickis :), vi pratade o sen åkte sonja och vi stanna kvar o gjorde affischer ^^ o sen spelade vi biljard ;D Tusan de va länge sen :O Åh vad det är kul :) Love it! :D

Jag kom hem vid halv 9 sen, satte på datorn, chatta lite o sen kollade jag på IDOL följt av Maria Värn, Främmande fågel. Jättebra serie!, okej det var bara första programmet idag men ändå :) Lätt att jag ska följa den (y) Synd bara att jag hehe har prov nästa onsdag också men måste plugga mkt på förhand bara (y) :)

Nu är klockan 20 över 11 och jag ska börja dra mig mot sängen, jag börjar först 12.50 imorgon, men ska träffa selinda 20 före o förhoppningsvis också jenny så att jag får tillbaks mitt hissahäfte :)

Jag har bara gympa imorgon, det känns ju lite onödigt att åka in för de men., det är iaf klasskamp så hoppas de blir kul :D

Sen ska jag ju träffa ina också så ;D <3

Nu säger jag godnatt!

Sweet monday!, 15 september

tjenatjena :), blev inte att skriva denna dag eftersom internet inte vill fungera av okänd anledning :S Men idag funkar de iaf prima :D

På måndag morgon är man alltid lika pigg, nooot! segade mig upp vid kvart över 6 iaf och lyckades fixa mig klar i tid :)
Kom till skolan o hade IT, sista timmarna innan provet, vi gick igenom webbmejlen o gjorde sökningsuppgifter, ganska simpelt :)

Sen hade vi psykologi, rätt okej :) Därefter lunch: pasta o skinksås. Stötte på moa som just svimmat :S ujuj, stackarn :/

Efter lunchen hade jag en timme hål då jag satt i datasalen o tråka ^^ sen hade vi hissa följt av föreläsning av Peter Nobel som pratade om diskriminering, raser, rasism etc. Mkt intressant måste jag ändå säga. Han var btw världens första diskrimineringsombudsman (Y). Påväg ut sen så ryckte en journalist tag i mig men jag sa nej o gick därifrån ^^ haha sen slutade jag o gick med julia till bussen :)

Tog bussen till Godby o åkte hem med mamma, åt middag direkt för jag var fruktansvärt hungrig o sen gick jag ut med hunden på lång promenad (Y) och därefter åkte jag på träning :D Det är härligt att ha börjat träna igen måste jag säga (y) :)

Pappa kom och hämta mig o julle o vi skjussa hem henne o åkte till sportkila för att hämta brorsan från sin fotbollsträning o därefter hem. Jag hoppade direkt i duschen och sen åt jag lite och läste på it provet! Det kändes som att jag kunde det mesta så gick o lade mig vid halv 11 sen, internet fungerade ju inte så det gick alldeles utmärkt att gå isäng i rimlig tid ^^

Så var denna dagen också förbi, blev jag nå klokare? näe, inte mkt egentligen va. Snarare lite deppad...

Va hos mikaela, plugga och slappa :), 14 september

Moi :)

Idag vaknade jag halv 9 o kunde inte somna om :O Förbanna, men sku upp vid 10 ändå men. Gick upp och duscha,åt frukost o satt vid datorn en stund och sen körde jag till mikaela :D vi planera en massa inför jobbet som börjar på tisdag :P och sen pratade vi och åt kaka ^^ :) nicenice :),

Vid 3 kom jag hem sen och satte mig o läste IT (y), har prov på onsdag så :S Hoppas att de går bra :) Behöver ju bara ha godkänt så :D

Sen var det middag vid halv 6, som var stekbitar och klyftpotatis (Y) :D Mums :P

Efter middagen plugga jag hissa o matte :) Och sen spelade jag fiol, strök mina jeans o nyss gjorde jag klart den sista matteuppgiften med katjas hjälp :D, tackar :)

Imorgon är det dubbel IT, dubbel psykka -.- har inte läst på den nej. Det får bli i bussen imorgon (Y) ^^

Sen hål, hissa och föreläsning i hörsalen. Därefter slutar jag :) Då är det hem o på träning som gäller :D
Jojo jag skippar inte träningen bara för att jag har prov inte ;) fast resten av kvällen blir nog bara plugg ^^

Nu sängen :)

Min helg i sammanfattad i ett ord = nice :D


Härliga sovmorgon, besök och film :), 13 september

Yes :), denna natt sov jag över 12h! :O underbart :) Gick o la mig direkt när jag kom hem från middagen igår, ca 23 tiden och steg inte upp förrän 12 ;D Vaknade vid 10 typ men jag somna om ^^

Hade tänkt följa med mamma på auktion idag men orka inte för jag ville sova :) Efter en lång härlig frukost läste jag tidningen o satte mig sedan vid datorn, lyssnade på massa bra musik ( läs declan galbraith & phil vassar :) och renskrev psykologi (Y) Läste sedan igenom det o förstod nog det mesta (Y) :) Sedan läste jag igenom det som stod i häftet och diskuterade det med syrran efter maten också så :)

Tillbringade alltså all tid före maten i rummet (A) nästan iaf, men fick ju lite gjort, förutom att datorn var skittrög men -.-
Vi åt stek till middag idag och fammo kom på midda :)

Sedan kom Elisabeth, Karl-Anders (min farbror) och Sigrid (min kusins barn) över på kaffe :) aaw hon är för söt när hon ler o skrattar :) Hon är lite över ett o har just lärt sig gå så hon går omkring hela tiden :D

När dom gått hem sedan så läste jag alltså psykologi med syrran och sedan var jag ner till köket och skalade äpplen -.-  nåja, jag testade pappas kunskap i sånt som jag lärt mig nyligen, (hade tråkigt)
Jag: vilka är europas äldsta universitet?
Pappa: ja det finns ett i åbo, helsingfors, uppsala, lund
Jag: men pappa, inte var det ju vi i norden som var först med universitet heller?
Pappa: nej det kanske stämmer,.,  men då vet jag inte
Jag: säg vilka länder du tror de var i då?
Pappa: Schweiz?Österrike?Tyskland?
Jag: nejnejnej
Pappa: Men Frankrike då?
Jag: ja
Pappa: O spanien?
Jag: nej

o så höll de på ett bra tag ^^ han kom på italien också men hade inte den blekaste vad de hette ^^

Nån som kan? ;)

haha sen så gick jag upp till tvn med brorsan för att kolla på en film som kom på 4an, nämligen Heartbreakers :)




Det enda minuset med att se på film på 4an är att dom ska ha nyheter mitt i!! varför egentligen? Nä då är det bättre på 3an som bara har reklamer, lite oftare än på 4an dock men det är bättre, nån som håller med? Eller tkr annat?

Filmen var iaf rätt bra och perfekt lördagssysselsättning :)
bara för att jag älskar att se på film :)

Så nu är klockan 1.20 ca o jag ska gå o sova, imorgon är det möte med mickis (börjar jobba på tisdag) o sen plugga på It prov,har det på tisdag så :P

På kvällen plugg o kort jogg maybe?! :)

Ja vi får se, nu sängen!

Hasta la vista ;)



Btw så ska jag kanske (högst antagligen) till Åbo den 27 o lyssna på Magnus Betnér på svenska teatern, nej inte teater föreställning utan han har "show" lr va man nu ska kalla de :) Nice :D
Nån som har lust att komma med kanske? :)

Skola, ina, simon o carro & bomarsundsmiddag :), 12 september

hej :), sen uppdatering jag vet, men jag var så förbannat trött att jag inte orka skriva igår så,... ska bli skönt att flytta till stan och få sova längre på morgnarna :D

Steg upp kvar över 6, gjorde det vanliga morgonbestyren och blev skjussad av mamma till busshållplatsen :) Det var förbannat kallt denna morgon! Så som tur var kom bussn i tid fast jag hann börja frysa riktigt ordentligt :O En sak är säker, nu är hösten här!

De första timmarna denna dag hade jag historia :), och sedan hade vi gympa. Vi var på basketplan och körde uppvärmningslekar och sedan spelade vi första street basket och sedan vanlig. Mitt lag var ju verkligen starkast (Y) hehe naaat. Mot ena laget som både Mörn och Cedde var med i så gick det jäkligt bra på street basketen, hehe not (A) men ändå :P

När vi sedan körde vanlig basket o vårt lag blev förstärkt (doch fortf. mörn o cedde på samma!) så gick det ju lite bättre iaf :) Vi förlora men rätt kul va de ändå :) Även fast detta nog var tråkigaste gympatimmen hittills, menmen :p

Sen lunch följt av IT :D, nicenice :P sen en timme hål = datorn (A) o sen matte :)

Dagen gick rätt fort så de va bra :) Sen var det ju då att vänta 45 min på bussen -.- stötte först på nico o prata med honom en stund o sedan träffade jag ina :) <3, o senare kom Simon också :) Vi tog bussen till godby, fika på mattssons o snacka me carro o sen kom mamma o sofi o hämtade mig :)

Åkte hem, satte mig vid datorn och ja, lät tiden flyga förbi tills det var dags för mig o mamma att åka till prästö på middag med Bomarsundsfolket ^^ Ja alltså alla som jobbat på bomarsundsdagarna + några andra som folk bjudit med sig, jag tog mamma med (A) heh det var ju endast folk i hennes ålder där så ^^

Förutom Emma då, så att. Men rätt ok ändå,maten var god, uppträdandena helt ok o sen var det lotteri :) jag vann en dahlmans keps ^^ som jag gav till emma ;) o en viking line necessär :) den var riktigt hyvä (Y) efter det sista uppträdandet åkte vi sen hem och jag var duktigt trött! Jag gick o lade mig direkt, jag orkade inte ens sätta mig vid datorn faktiskt !:O

Att stiga upp 6 är inte riktigt min grejj,. skönt att få flytta snart (Y) ;D

Skola, träning & Melissa 16 år idag :), 11 september

Hur börjar man egentligen på ett intressant sätt? nåja tillsvidare får jag väl köra på som jag brukar om ingen har nått tips? :)

Så god afton ^^

Denna dagen ett liv, ja då har jag ju hunnit med en del iaf :)

Jag kom upp i tid (y) dock kanske ett tryck på snooz för mkt men det gjorde inte mkt ^^
var t.o.m. rätt pigg i bussen och läste på psykologin o framförallt så fattade jag de jag läste (Y) :) bra start :P

Hade dubbel psykologi först och det var väl helt okej, det känns som att han iaf kunde säga exakt vilka sidor som är till provet men nejdu, har iaf fått reda på att det kommer vara allt från 1-2p frågor till 6p. Ujuj, mååste plugga (A)

Efter det hade vi matte (Y) :) vi ska snart ha övningsprov och jag kan det mesta som vi gått igenom riktigt bra så hoppas på ett lätt prov så att jag får bra betyg (A) hehe

Sen lunch som idag var potatis & purjolökssoppa, nå sådär smaka den iaf :)

Efter det hade jag o nette hål så vi gjorde matteläxan (Y) o satt vid datorerna en stund :P Sen dagens sista timme för min del = historia :) helt okej det med :P

Gick sen till bussen och bytte vid ghs och åkte taxin hem o var hemma vid 3 :) läste tidningen, åt lite kakor som blev över från gårdagen ^^ o sen middag :)

Efter det plockade jag lite i rummet och sedan körde jag på träning :)

Kom lite tidigt så kollade en stund när ghs träna också :D Saknar lite flummträningarna faktiskt ^^ ska kanske fara på deras när jag slutar tidigt ^^

vi hade de Mander och han var på g med jobbiga övningar! För att uttrycka det milt (:

Uppvärmningen var doppboll med spec regler (efter man doppat bollen var det grodhopp upp o sen 2 armhävningar!) jo o sen sprang vi runt sargen (yttre sidan= 14 ggr! hehe, parvis så den ena sprang den andra vänta o så växlade man :)
Jo ca 1800m blev det allt som allt, konstigt nog så var jag inte såå trött ändå,. men jobbigt var det! :P

Sen körde vi stafett! Som gick ut på först skottkära runt en kon, o sen spring över plan, hoppa över sargen, ta i väggen och springa tillbaka. Detta gjorde vi endast 2gg var! :O haha o mitt lag vann, :D Haha

Slutligen spelade vi en stund men alla var lama ^^ så något riktigt spel blev det ju inte men :) spelade lite på övertid också eftersom det var dålig uppslutning på herrarnas träning :O o då är det 3 lag som tränar! Ackack,. på vår träning var vi ca 10pers. För att folk inte orkar med de Mander, men alla damer då? som haft han som tränare endast han i många år? var är ni? Ja de kan man ju undra....

Nej nog om de :) efter träningen snacka vi lite om sen körde jag hem och duscha, åt, plugga lite, öva på fiolen och sen kollade jag på idol med bror min :)

Sen kom mamma & pappa hem efter möten och nu ska jag sova :) Det är fredag imorgon :D = helg, jag o mamma ska på "det är du värd-fest" haha :D

Mer om det imorgon :)

Och sist, men inte minst! Idag för 16 år sedan föddes en söt tjej vid namn Melissa :D Stort grattis  :) <3


Hyfsad dag & mammas födelsedag, 10 september

hallå :)

Denna dag var som en orkan, den började försiktigt blev lite sämre, sen bättre o sen slog den till med en tväromvändning, ja ungefär så.

Jag hade iaf sovmorgon (y) steg inte upp förrän 7! :) Duscha, åt och klädde på mig osv o åkte med pappa upp till hållplatsen.

Var istan vid 9, satte mig o läste på Itn, det gick ju som de gick ^^ nå sådär iaf. Sen hade jag då dubbel IT, vi hade fortfarande föreläsning men  det var väl helt okeej :) Sen hade vi lunch och efter det stod psykologi på schemat. Nåja helt okeej, jag önskar bara att jag fick in informationen som marcus pratar om i skallen också... Menmen,

efter skolan gick jag ner mot centrum, en lustig sak hände på vägen ^^ och gick och köpte present till mamma som fyller år idag :), Grattis :D

Sen blev det att vänta på bussen som gick 2, eftersom jag precis missa 1ans -.- men ändå. Gick runt lite på stan o sen till bibban.

Bytte buss till extra bussen vid ghs, som såklart var mkt full med småbarn ^^ haha men ändå :)

Kom hem, och började nästan dirket baka pajer :)

Sen åt jag lite, satt vid datorn o fixa ett kort till mamma och sen middag. Efter det gav jag presenten och var ännu vid datorn en stund och sen kom det folk över. Jag var duktigt trött och eftersom jag var/är besviken på folk så kände jag mig osocial och ursäktade mig med läxor. Som jag också borde ha tagit itu med men tja, det gick ju som de gick,...

Har iaf läst lite på hissan, borde läsa på psykolgi, surprise!! matten försökte jag med igår så det är också undan klarat (Y)

Nu är klockan lite över tio, jag är trött, besvikeno, och otroligt glad på samma gång. Jag har hittat nu musik :D Hade tråkigt så sökte på olika ord bara på youtube och tittade låtar med en man som sjunger som en ängel :`) = underbart!

Såhär ser han ut:


Han sjunger underbart och är rätt så snygg också ;D


Imorgon är det att stiga upp 6, dubbel psykologi, dubbel matte, lunch, hål och sen hissa, slutar halv 2 :)
Högstadiebussen hem igen då alltså, nåja. Sen kanske gå hem lr åka med börje. Får se lite :)

På kvällen blir det iaf träning (Y) och förhoppningsvis lite plugg också -.-

Men nu sängen :), puss




You´re so cute that I could do almost everything just to see your smile every morning when I wake up :)
miss you <3

Dagen kom, segade och försvann helt enkelt, 9 september

Halloj :)

Detta är ett faktum, jag behöver helg! Usch försov mig imorse med :S Bara 10min men ändå. ujuj, det spöregna imorse också. trevligt, not! Man får känslan av att dagens mening är att krya ihop i ett täcke i soffan och titta på film (:

Menmen, så är ju inte fallet. Dagen började med 2h lär, helt okej. Vi gjorde en massa test igen :) Sen dubbel matte, med soppa! Yees :) haha så det gick ju liiite fortare idag :P Det var väl helt okej. Sen lunch = korvsås , helt ok de me. Sen IT, nå tråkigaste itn hittills. Vi hade föreläsning, o jag hade ju läst klart boken (A) heh lr inte ;P men jag hängde nog med rätt bra ändå :)

Sen psykologi som nog var hyvä idag (y) o sen mellanmål, rasten på tis är för kort innan infotimmen. Man får släng i sig maten! :O inte kul, sen info timme som idag var Finlandspaketet1. Alltså info om utbildningar i Fin. För det första kan jag ju lätt säga att det inte är konstigt alls att 70% av åländska ungdomar väljer att plugga i swe.

1. Det finns inte många univeristet att välja mellan som har svenska utbildningar.
2. Och om man nu hittat en utbildning som passar så kanske du ändå måste läsa nån kurs på finska!

Skall inte ett två-språkigt land erbjuda bästa möjliga utbildning för alla? det ska väl vara lika för all väl? Nej som det ser ut nu så blir det nog swe för min del.

Sen hade vi hissa, timmen börja ju inte bra men det va väl ändå ok.

Efter 90min med dans prat  så slutade vi :D Jag, julia o marie gick ner till ålandsvägen o vänta på bussen, som kom sara o vi pratade tills deras buss kom och sen kort därefter kom min buss. Fullt som vanligt men ja, fick ju sitta iaf (Y)

Sen gick jag o åsa hem från busshållplatsen o när vi kommit till hagströms så kom pappa o vi åkte på flaken hem :) Så var hemma vid 5 och sen middag.

På kvällen sen läste jag tidningen, plugga lite och sen fick jag sån fruktansvärd huvudvärk :S ujuj, så ska sova nu.

Härligt med endast 3 lek + sovmorgon imorron! :) Mamma fyller år imorgon också så har lovat att baka, måste köpa present också (A) hehe i tid jag vet ;D

Men nu sängen, hejsvejs!

Usch vilken start och sömnbristen har tagit ut sin rätt, 8 september

Go kväll!

Ujuj, denna morgon började med att mamma halv 7 ropade om jag inte sku komma o äta frukost? Saaaataaan! Jag hade försovit mig :S :/. Med en sådan start blir resten inte heller särskilt bra.

Kom till skolan i tid iaf, hade IT två första och det var nog rätt nice :) Övningarna går rätt bra så jag lär nog klara It provet under provperioden iaf (y) de är värre med dom andra :S Men tillbaks till dagen. Efter Itn hade vi dubbel psykologi. Alltså näej detta kmr inte gå bra :S Jag förstår inte vad marcus försöker förklara på timmarna, o även om jag förstår de så går det inte in ett smack :/. Borde alltså läsa en massa hemma men det blir ju inte av det heller :S Ujuj. Sen var det iaf dags för lunch! :)

Följt av hål så jag o Selinda satt i datakorridoren o höll på o somna o sen läste vi lite på historian :)
Så jag kunde det mesta sen på timmen, bra de iaf (Y). Hade då historia och det var nog rätt intressant :P Bara jag inte hade varit så trött hade det varit roligare o jag hade antagligen fått in mer i skallen o i häftet :S

Nåja, sen matte iaf. Det gick ju sådär, stackars nette fick stå ut med att hjälpa mig för min hjärna funka inte riktigt. Tack :)
Sen sluta jag o bara för att detta var en toppen dag så spöa det såklart (N) Och jag gick såklart för fort från skolan för att möta mamma så jag blev blöt :S Greeat! Not så ja sen satt jag i bilen o gjorde det ena o de andra när hon sprang ärenden :) jag fick matteläxan gjord och tog lite kort :)


Efter det åkte vi till sparhallen o handla lite smått, träffade maria o hennes söta babt :) Saknar att ha dem som grannar :/


Sen åkte vi hem och jag laga mat, åt, läste lite psykologi och sen skjussa mamma mig på träning :D Måste säga att det var tur att träningen gick hyvä för annars sku denna dag inte varit värd nått alls. Hade nicke o det var great (Y) :)

T.o.m. skottövningen gick rätt ok, för att va jag (A) Jag måste öva på skott men ja, eftersom jag är back så passar jag mest så har det blivit att jag inte riktigt brytt mig, men att jag ska öva upp dom! :)


Efter ett antal övningar så spela vi och det gick väl också rätt bra, det kändes rätt bra för min kondition är hyfsad (Y) kunde springa hela tiden utan större problemas :) Den tid som mitt lag hade avbytare så bytte inte nicke ut mig heller så det var väl rätt bra, antar jag :)

Hanna hade cedde med på träning idag också, iih vad han är söt :) hihi iaf så jogga vi ner, stretcha och sen åkte jag hem med mamma, i regnet -.-

När jag kom hem hoppade jag i duschen, sen åt jag lite och sen har jag suttit här :), har renskrivit lite om korstågen, borde läsa psykologi o mer hissa men ja, nu är kl. halv 10 så ikväll ska jag va i säng 10! Måste sova eftersom jag inte sovit mkt ihelgen, så att.

Dagens bästa: träningen! :)
Dagens sämsta: att jag försov mig = skoldagen blev ett helvete....

Jaja,nu plugg o sen sova, snart flyttar ina o jag , iih vad kul de ska bli :D <3

Puss o god natt!


Åka bil med jeffe, djurvik dagen lång o nu nästan död -.- , 7 september

Tjeeena :) haha

Dagen började än en gång denna helg alldeles för tidigt = 8.15 orkade jag stiga upp. Klädde på mig, packade grejjer (glömde of course notställ eftersom jag var trött -.-) åt frukost och sen skjussa mamma mig till jeffe :)

Japp jag åkte med henne till Djurvik och jag kom fram hel ;D haha nej skämt o sida jeffe kan köra riktigt bra (y) :)

Började kl. 9 med spel med Legandia + Alandia och vi spelade en suite, följt av cancan, och några andra kända låtar :) Vi spelade först från 9-10.30. Sen från 10.45-12. (oviktigt jag vet, men jag skriver för att jag själv ska komma ihåg o skriva rätt när jag ska renskriva det till externa kurser häftet så :)

Vid 12 var det lunch, veggo lasagne :S uäk. Det smakar typ löl, lök o liiite morot. Inte  direkt det godaste, sen såg vi på barnkanalen (y) hihi fast det gjorde vi i pausen innan också (A) haha men iaf sen kl 1-14.30 spelade vi tillsammans med Legato också, vi övade stämmor i stor orkester typ. Vi spelade side by side, vem tar hand om hösten, greensleves (stavning :S) och sen var det dags för mellanmål!

Som bestod av: korv med bröd, tårta och chips! alltså jag kan garantera att jag gått upp i vikt denna helg! Förbanna vi bara äter o äter på sånt här ;D Sen hade vi lite fritid o sen mot halv 4 hade vi storspel genom att vi spela upp låtar som vi övat för föräldrar typ.

Därefter var lägret slut och slut var även åtminstonde jag o jeffe ^^ Jag åkte hem med Gunilla och var hemma 5. Var förbannat trött så jag satte mig vid tvn där brorsan satt o kolla på en film. mitt liv som popstjärna, har sett den förut så jag fatta direkt vad den handla om o den var nog helt ok :) Låten de sjöng i slutet var också fin fast lite väl upprepande men början av den är fin :)  

Nån som har sett den? Har glömt hur den börjar så vill gärna veta det för att få helhetsbegrepp igen ^^

Sen middag, (fast jag var skitmätt så åt jättelite) sen försök till plugg men halvt misslyckat, sen gjorde jag iaf matteläxa (y) kollade skolamejlen, bdb osv. Efter jag chattat en stund hoppade jag sen i duschen o nu är kl 22 och jag är klar för att sova! (trött o slut som jag är) Börjar 8 imorgon! jippie! o jag har inte haft ork till att läsa på psy o hi lr jo lite hi men bara lite.Äh det är morgondagens bekymmer ^^

Imorgon är det måndag, jag har träning o det är exakt 1 vecka tills jag o ina kan åka o kolla på lägenheten o sen flytta in så småningom :D Nu mina kära läsare ska jag krypa till kojs efter en rätt lärorik & kul helg som sugit musten ur mig!

God natt :)

Djurvik & 50-års kalas :), 6 augusti

Hejhej :)

Ah lördag! Eller i min värld: satans väckarklocka måste jag stiga upp redan! detta var ca 8.00! Nåja, efter att jag pallrat mig i dushen så blev det bättre, fixade mig och fick sen stressa med frukost eftersom jag tydligen sku bli skjussad av pappa som sku träffa ralf kl 9! :O Fast det hade ju inte mamma nämnt för mig men :S Så det blev lite smått stressigt jo.

Åkte med Linda till Djurvik :) Där vi denna helg har "läger" en fiollärare från sthlm är här ihelgen så det blir att spela en massa :)

Började dagen där vid 10 med storspel o öva olika stråk o intonation osv. Uppvärmning helt enkelt (10-12) Sen lunch :) Och därefter var jag Alice, Elsa & Katja ute o kasta freesbee (y) haha yeahyeah är man trött o uttråkad så är man ^^

Sen var det orkester spel med Legandia + Alandia från 1-halv 3 då vi hade mellanmål (japp man äter hela tiden på såna här grejjer ^^)

Efter det hade vi teori -.- övade på skalor o sånt shit :P jo det är ju nyttigt att kunna men ack vad tråkigt :) Därefter hade vi paus till 16.15 då vi spelade med Legato + Legandia + (min orkester alandia) till maten kl 17. Jo sa jag inte nyss att man äter hela tiden :O Jo tack, de gör man! Haha, men bättre än att svälta (Y) :)

Jo där före nån gång tönta jag katja, elsa & alice oss igen (a) men nämner inte vad ;) det är för pinsamt ^^ höhö

Efter maten vid 6 hade Alandia egen övning, till 7.

Jo under dagen joinade Malin & sen jeffe efter dom lekt klart med sina hästbestyr ^^ haha nej men :P

Vid 7 sen blev det surprise party för marita :D Grattisgrattis :) det är alltså min lärare som fyller 50nästa lördag :) Vi sjöng, gav presenter, åt tårta (a) o sen när vi några var o öva på vår sång så var de andra ute o lekte ^^

Sen var det alltså dags att skämma ut sig ^^ Jag, katja (våra mammor + min pappa) dennis & martin hade ett lite program :) Vi sjöng "she'll be coming" med andra ord som britt-marie fixat :)

Haha + våra fina rörelser så blev det ju snyggt ;D haha malin var snäll o tog fiiiina (host) bilder som kanske kmr upp senare ^^

Hade iaf skitkul o sen så gick jag ut o bevittnade att både malin & jeffe körde hem :O hehe o sen kom mami & papi så vi åkte hem vi med :)

Nu sitter jag vid datorn o har inte gjort så mkt annat sen jag kom hem, kollade mejlen o sånt o nu pratar jag med lina/kim (ja de råddar ^^) o nu ska jag väl snart ringa jeffepeffe ^^ ska åka med henne ti djurvik imorgon :O Om jag törs ^^ haha nåja :) får väl se hur de går :P haha nej nu ska ja sluta mobba henne :) Hon kör nog bra! och laglig hastighet (host) hehe

Även fast det regnade o var allmänt mulet när det höll upp så var det duktigt trisst väder men med rätt sällskap så blir det kuul ändå :D

så tack för en dag full av skratt!, spec jeffe & katja ;D <3

puss & god natt! Och kommentera mera! :)

Skola med saknad av gamla tider och sen slöseri på tid!, 5 september

Hej! :)

idag steg jag upp där vid tio över sex. As usual när jag börjar åtta ^^ Jag fixa mig, åt frukost, packa gympa kläder och sen fick jag skjuss ti bussen (A) Det var segt på bussen, jag försökte läsa på läxor men det gick inget vidare -.- Kom till skolan extremt tidigt! Redan 20 i 8! det är duktig skillnad på när bussen kör raka vägen från godby till stan, bara via strandnäs :P

Hade hissa först, och för första gången på länge så var jag så trött att jag bara ville att timmen sku va sluut... Efter dubbeltimmen hade vi gympa :D Vi jogga till IP (nepp jag har fortfarande inte ändrat mig till wha, jag säger ip ;D), vi värmde upp på motionsbanan bakom och sen sprang vi upp för trappan på läktarn, igenom och runda flaggstången och tillbaka. När vi hade gympa var även några som läser spec idrott där o träna och deras tränare = Frank. Hans ansikte riktigt stråla när Smulle höll på att ropa att vi sku ta i osv, ojoj :) Men säkert bra konditons övning ^^ Därefter stretcha vi och delades upp i grupper. Min grupp började med spjut :P, kastgrenar har aldrig varit min grej men det och sen kulan gick nog helt okej :D Sen bytte vi till att hoppa höjd och längd. Fast det fanns ingen ribba ^^ den va sönder o det fanns ingen annan vi kunde ha tydligen :S Så det var ju lite trisst.

Att hoppa längd var dock kul :D usch vad jag saknar de :/ Jag hoppade runt 4m! :) (mätningarna var ju sådär eftersom vi inte tog det alltför seriöst :P) Men kul va de :) Och just som jag hade hoppat ett ca 4m håll gick Frank förbi och berömde mig :) Att jag fortfarande kunde hoppa bra osv :P Jag saknar friidrotten :/ inte alla grenar utan just längd o lite höjd. Fast jag inte var så bra på de men ;P

Jaja, sen gick vi tillbaka till skolan och åt lunch :) Efter lunchen hade vi It :P Kulkul :) Sen en timme hål = jag satt vid en dator ^^ och sen sista timmen = matte :D haha jo jag gillar matte, (förtillfället eftersom jag förstår mig på den ;)) haha

Sen slut för dagen! Då jag gick och mötte mamma o vi åkte o handla :) sen hem, middag rätt snabbt, dator, dator o lite sånt hela kvällen lång :) Har även spelat ikväll (Y) Måste komma ihåg externa kurser pappret o häftet imorron sen :)
För ihelgen har vi fiolövningsläger typ :) Vi ska alltså va i djurvik både lör-sön o spela :)

= ingen sovmorgon men,... Så ska sova nu :), så ni får messa om ni vill mig nått ihelgen ;)

Jo rubriken blev ju lite som den blev ^^ men försökte göra den lite intressant :P

Skola, ja jag var i skolan ^^
Saknad av gamla tider = friidrotts tiden :/
slöseri på tid = kvällen som jag typ bara suttit vid datorn ^^

Nu kan ni sluta grubbla på de :)

Sweet dreams (:

Nice dag :), 4 september

Tjenare! :D

Idag var det en bra dag :) Jag vaknade där vid halv 6 o steg upp 10 över ^^ Åt krappy frukost som var det sämsta på dagen men, väckte papi sen så han skjussa upp mig (A)

Började dagen med dubbel psykologi som gick helt ok. Somnade inte iaf ^^ Sen hade vi dubbet matte som var rätt ok eftersom jag fattar de vi håller på med :) bara rep från ghs typ så :P

Sen hade vi lunch :), åt med julia, jessica, linnea, basse och nette idag :P Maten var väl ok. Saltgurksbitarna förstörde lite men :S

Därefter hade vi håål :D Prata, satt i datakorridoren en stund också :) Haha julia o katja är bara för roliga tisammans ;D

Läste lite på hissa gjorde jag också! Som vi hade timmen efter, vi gick igenom maktkampen i europa och det var helt okej, lite svårare men tja, har försökt läsa ikväll men det blir bussen imorgon också ;D

Sen sluta jag men gick och åt mellanmål först ^^ det var ju ålandspannkaka ju :P lite irrierande dock att det inte fanns grädde! :O haa men ändå :)

Tog sen 14 bussen hem via ghs, och var hemma vid lite före 3 :)
Puh fick ju cykla i motvind så! :P


Åt middag vid 4 o vid 5 körde jag på träning :D Kom dit tidigt för att mötas av kaos! haha ne men ghs träningen hade inte haft nån tränare så :)

Däremot hade vi en riktigt bra träning :), lite jobbig jo me duktigt bra för att öka konditionen :D Är mäkta imponerad av malin också! :) Jag tkr bra att vi kan ha en nicke/emma lr va de nu blir träning o en de mander, de blir prima de :)

Det är faktiskt bra med seriös också så att man utvecklas :)

Det är min åsikt o med de konseptet kan man gå långt :D

Imorgon är det fredag och det är en nice dag :) (har inte psykka så ^^)


Och seen heelg :D Vilken dock kommer att vara utansovmorgon för min del -.- ska vara på djurvik o spela så :) Ska spela med eva-britt också så de blir najs (y) :)

När jag kom hem från träning var det stretcha, duschen, äta och seen idol :) Haha auditions är bäst :D Haha 2 killar var riktigt grymma tkr jag! :D

Jo och GRATTIS Ted som fyller år idag (y) :)

Men nu soova,! puss


Inte lyckad start på dagen och resten av den rann iväg, 3 september

Tjenare :)

Min sovmorgon blev en total stressad morgon! Jag vaknade första gången vid halv 7 av väckarklockan men ställde då om den ½h, men tydligen vaknade jag inte av den :O För halv 8 ropa pappa o frågade om ja inte sku stiga upp!? Gaah! Jag hatar när detta händer, som tur va hade jag nästan bestämt vad jag skulle ha på mig så det gick rätt snabbt, att fixa mig denna morgon blev ju sådär halvt bra dock för jag måste ju ta mig tid att slänga i mig frukost också. Som tur var sku pappa också på jobb till 8a lr ja träffa sören vid bageriet 8 så jag kunde åka med honom och hann i tid :)

Fast denna morgon hade vi ingen busshållplats :O För den hade bumpers och en grävskopa ockupera :P Menmen,

Kom till skolan vid kvart i 9, japp 1h för tidigt! Så satte mig och läste lite på psykologin :) Mina första timmar var då It (Y) :) Följt av lunch och sen min sista timme ^^ = psykologi, usch tkr verkligen inte om de. Jag förstår inte riktigt marcus förklaringar lr det som står i boken :S Borde läsa mkt på de men de blir ju inte av direkt ^^

Jag slutade 20 i 1 och tog 5 över 1an hem, o när jag stigit av bussen kom mamma o svängde in vid bageriet (Y) Tajming :D När jag väl kom hem sen så åt jag väl lite, läste posten och sen satte jag mig vid datorn ^^ Och blev nog där ett tag för att sedan försöka läsa lite psykologi me lite framsteg! (y)

Sen blev det hastigt middag och efter den så hade jag tänkt ladda upp Torquay bilder men hann bara med några eftersom pappa sku absolut till datorn sen så,.... Blir mer nån dag jag har tid :)

Jag vet inte riktigt hur kvällen gått så snabbt men det går lätt nån timme hit o dit när man sitter framför datorn men :P
Efter jag gjort matteläxa, renskrivit allt i psykologin (Y) hoppade jag i duschen och därefter kollade jag o brorsan på Idol auditions :D haha det är definitivt höjdpunkten med idol, lätt! (y) :)

Haha och nu har klockan blivit kvart över 22 så jag ska börja dra mig till sängen och sova för att komma upp vid 6 imorgon utan destostörre problem ^^

Slutar kring halv 2 imorgon , nice :) blir att ta högstadie bussen hem då och sen på kvällen är det träning :D Tjoohoo! :)

Klockan 17.30-18.45 för er som missat!? Alla tjejer (i gamla laget!) och damer upp! :)

Längtar :D Jo just de, fick svar på mitt mejl från marita också o hon ska va min handledare i externa kursen! ska bara komma ihåg pappret nu då och anmäla mig på datorn iskolan!

Nu sängen, ha de bra! och snaaart flyttar jag o ina till staaan (Y) Yeees :D vad det kmr bli bra! <3

men nu säger jag god natt!

En alldeles vanlig dag i mitt liv ^^, 2 september

Nu är denna långa o näst intill outhärdiga tisdag nästan slut, nej så hemsk var den inte men :)

Till att börja med så när jag vaknade där vid halv 6 (av väckarklocka såklart) så spöregnade det så jag valde att sova till 06.10 o fixa mig, äta frukost o allt sånt och sen be papi skjussa upp mig till hållplatsen ^^ När jag just kommit dit kom Åsa nån minut senare, hon fick också skjuss :P

Jag började även denna morgon kl 8 och det med dubbel lär :) Vi gjorde ännu mer tester om hurdan inlärningstyp man är och jag är nog visuell ^^ och i det där andra så är jag a, någonting ^^ Vi fick sluta lite tidigt sen också (y)
Därefter hade vi dubbel matte med vår "sirkka" vikarie :P Haha ja hon påminner duktigt om henne ^^ Vi håller på med polynom, lr förkortning av uttryck som jag skulle säga :)

Var vrålhungrig och men sen var det ju lunch som tur var :D Vi fick apelsinfisk, var lite skeptisk först men det smakade hyvä (Y) :)
Sen hade vi It, nicenice, sen psykologi och infotimme :) Dom börjar redan stressa med studentprov o vart vi ska söka efter lusse!! :O My God lugna ner er ^^ haha ja sen hade vi dubbel hissa :P

måste säga att det nog aldrig varit lätt att vara jude i vår värld.

1. de var väl slavar i egypten? , nått sånt iaf
2. På medeltiden anklagades de för att ha ställt till med digerdöden o blev brända på bål!
3. Hitler dödade 6 miljoner av dem.

Inte lätt som sagt, på hissan fick vi också reda på vad vi sku läsa till provet o sånt. Usch snart är provperioden här :S lite nervös är jag nog :S

Efter skolan gick jag o julia till bussplan :), jag satt bredvid elin, trevligt :) Sen steg både jag o Åsa av i tosarby och gick hem. Det är en sträcka på 2,3 km typ! Duktiga vi är :D haha hon skrämde mig duktigt när hon berättade att hon i första hissakursen på provet hade behövt skriva 10 sidor :O OMG! hehehe nån som vill skriva mitt prov? (A)

Kom iaf hem där lite över 5 , åt middag, läste tidningen, städa undan lite och sen spelade jag en stund innan mammas gäster kom. Ikväll var det marthamöte hos oss ^^ de är enkelt sagt en samling kvinnor från västra sund som samlas, fikar, snackar skit osv ^^ haha fast idag var det mest planering av deras musikalresa. Överhörde lite när jag var ner till köket en sväng :)

annars gick kvällen fort :O Nu är den redan 10 och jag har inte hunnit med så mkt ^^ Men skall renskriva lite psykologi o sen sängen :) Sovmorgon imorgon och pappa ska möte Sören 8 så han skjussar miig & cykeln så jag kan cykla hem sen :D

Mitt schema imorgon: 09.45 = dubbel IT

                                        11.20 = lunch

                                         11.50= psykologi

                                       12.40 = SLUTAR :D


Jag gillar onsdagar ;D


Nu sova då,hejsvejs!


Skola & höstens första träning (Y) , 1 september

Tjenare :)

Måndag igen då, tja jag var extremt trött (fastän jag lade mig vid halv 11 :O) så drog mig till kvart över 6 ^^ Och efter en snabb titt ut och jag öppnat fönstret så bestämde jag mig för att det var så kallt att pappa fick lov att skjussa mig :)

Jag var jättetrött på bussen o skulle nog ha somnat om det inte vore för att jag fick sällskap bredvid mig :P
Kom till skolan o möttes av en hel hög trötta klasskamrater ^^ Som tur var hade vi ju dubbel IT först (Y) efter de hade vi dubbel psyk -.- försöker övertala mig att läsa ordentligt eftersom 1. kursen är obligatorisk & 2. jag inte behöver läsa mer av detta ämne efter denna kurs :), det går ju sådär :D

Efter att ha utstått detta då så hade vi lunch, eh idag fick vi krossat köttfärs? o potatis, ja de va typ som de iaf. Smaklöst var det också :S Första större besvikelsen över maten, o jag som var extremt hungrig! Inte bra, inte bra....

Sen hade jag o Selinda hål så vi satte oss i datakorriodren på varsin trög dator (y) o surfade. Jag höll på att somna ,. zz sen hade vi hissa :) Pratade om digerdörden bara typ :P Sen mellanmålsrast o hungrig som jag var gick jag med Julia och åt :D

Dagens sista timme var sen matte, med vår vikarie "mini sirkka" jag skojjar inte, hon påminde o var duktigt lika. En ca 10 år yngre där av att hon gick lite snabbare o pratade liite snabbare, haha de hade kunnat va systrar ;D

Därefter slutade jag :D jag gick med julia ner till bussplan, träffa nico o sen ina :) <3 så satt o snacka med henne i bussen :), vi tillsammans istan = bäst :D Roomies hihi :)

Kom hem vid kvart i 4 o åt direkt middag ^^ Japp, var inte hungrig direkt men, sen vid kvart i 5 så åkte vi till hallen, bara för att jag efter 2km kom på att jag glömt mitt knästöd :O Så det blev att vända -.- (måndagar säger jag bara, nått händer alltid..) vilket resulterade i att brorsan fick vänta en stund men jag offra mig faktiskt att åka dit 1h! före min träning börja så :P

Jo så jag satt i omklädningsrummet o läste lite psy (y) tills elin kom o räddade mig! :D Haha vi va ensamma rätt länge, sen kom cissie, ida o fanta :D o så linda som inte ens sku va me överhuvudtaget utan kom bara via efter jobbet för att säga att hon sku hem o plugga... Meeen, eftersom hallen var tom :O vi va 5pers utan tränare :O så ställde Linda upp! Stort tack :) Sen kom även nicke då :P Vi körde lite vanliga övningar, lite fys o sen lite småspel :)

Härligt att träningarna börjat igen (Y) Heh fast konditionen är ju inte på topp än men ^^

Efter träningen åkte vi o hämta brorsan från fottisträningen o sen hem, duscha, åt lite och sen just spelade jag fiol och nu blir det sääängen :)

uss lång dag imorgon -.- från 8-16! :O Tyck synd om miig ^^

Ha de bra! o tjejer kom på träning på torsdag: 17.30-18.45 (y) :)

god natt! zzzzzz

RSS 2.0