Lemböte, barnläger! 21-24 juni

Med tanke på att mitt midsommarfirande gick lugnt till var det inte så svårt att på söndagen packa o fara iväg till Lemböte för att jobba på sommarens andra läger. Söndagen gick lugnt till och vi gjorde inte så mycket annat än gick igenom programmet, valde grupper och flyttade madrasser och annat. Temat för barnlägret var världen och min grupp, som jag ledde tillsammans med Sonja hade temat Asien, närmare bestämt Kina & Japan! Dagarna gick ut på att barnen "reste" runt till olika platser dvs kom till oss ledare och pysslade med olika saker och de fick då stämplar i sina pass. Mycket underhållande att vika samurajhattar dag ut o dag in, haha nä men det var kul :)

Ledargänget var helt ok, många nya storasyskon som inte riktigt hade koll på vad man skulle göra och inte göra och mina nerver släppte när de en natt lämnade internatet för att gå o simma & basta. Så gör man inte, och jag berättade det för dom helt enkelt. Kunde säkert gjort det på ett bättre sätt, det tvivlar jag inte på men så gick det till.

Kommer inte glömma Laine & Johannes vattenkrig heller, men lite kul måst man få ha när Johannes jobba för sista gången, (antagligen) eftersom han nu är i Mexico!

Tunga dagar, ingen sömn, mycket bus men underbara ungar :) Skulle jag inte gilla ungar så skulle jag inte göra det här, för överdrivet bra betalat är det inte men det är förbannat kul även fast det är ansträngande och tar på! De flesta tror att vi storasyskon inte gör så mycket men de mesta vi gör syns inte eller så ser det så enkelt ut.

Men jag är övertygad om, att om inte vi var med på lägren, så skulle de äldre ledarna inte få sova, vilket skulle leda till att dom skulle vara trötta o griniga och inte ha samma tålamod med barnen , ja ni fattar. Det skulle inte funka helt enkelt :)

Man vet inte heller vad man har att förvänta sig, nu när jag jobbat på musikläger året innan så kände jag ju till en del av barnen eftersom många kommer på båda och visste då lite vad jag hade förvänta mig. Hemlängtan är mycket vanligt, men att behöva locka en kille ner från ett träd, det hade jag inte tänkt att jag måste göra faktiskt. Det är påfrestande men det känns bra när man lyckats.

Det är jobbigt, tungt och man frågar sig om och om igen varför man gör det, svaret i mitt fall är rätt enkelt: Jag gillar barn, jag gillar läger, var själv en lägerunge och tyckte att läger var sommarens höjdpunkt. Sen får man också lära känna nya ledare, och andra som man visste vem var förut, blir man nu bekant med. För det är intensivt och man är nästan aldrig ensam men det ger en så mycket att det är värt det!

Kommer jag att jobba nästa år?? Om jag blir tillfrågad så säger jag nog inte nej. :)


lemböte = sommar! <3


Söta anna :)


"avslutningen"


"avslutningen"

Anton :)


avslutar med en bild på söta, ehm moa?! tror det var så hon heter :)
Hon var hur som helst ett av de barn som var "mina" och hon var från godby, +++ ;D

Överlag en ok vecka, tröttsamt, tungt men värt det! :)
när detta läger var slut kändes det inte såå lockande med musikläger 1månad senare, hehe


// Hanna


Midsommarhelgen! :) 19-20 juni

Midsommarafton & dag

Tänkte att midsommar måste jag ju skriva lite om, och så hittade jag ett utkast skrivet dagen efter midsommar, så det får duga :p



...solen skiner (äntligen) o jag har en glass i min hand, kan det bli mkt bättre?!?

igår var det då midsommar och jag firade min sista midsommar som minderårig spiknykter, de ni! ;) valet var inte helt på min sida men, så blev det iaf :)

dagen började med en låång dusch, en snabb frukost och sen åkte vi ut till stugan för att dumpa grejjer o sen gå till midsommarstången på sandö, det var kallt o rätt slött men då hade man ju avklarat en obligatorisk midsommargrejj :p Sen plockade vi blommor till borden, dukade o bar stolar o bord bara för att en stund senare efter att våra gäster kommit, insåg att det var alltför kallt o att vi måste flytta på allt, -.- 



Sandö midsommar stång!

 helt ärlig tycker jag inte den är så fin ;D lite tråkig utan färgglada kronor :) Men det var mysigt att sitta där ändå, midsommarstämningen inföll sig spec när dessa svenskar spela riktig typisk midsommar musik :)



Här hade vi tänkt sitta, mysigt vid stranden :) meen,...

För vem vill sitta o äta i snålblåst?! inte jag iaf, meen med gott humör fixar sig det mesta o vi alla (var vi 15 pers kanske!?) flyttade tillbaks allt bakom stugan istället ^^ inte särskilt bra utsikt men det var iaf varmare :p


det fick bli här, bakom stugan istället :p

Maten var riktigt god och vi hade mkt trevligt :)


nästan hela gänget samlat :)



botten upp ;)


lotta, mamma, lukas och grannas :)


powerpuff pinglorna, ?? fia och syrran :)


lukas o hans far, gillar denna bild (y)


minun veljeni! // min bror! måste säga att jag är bäst på finska ;p



senare spelade vi kubb o först ägde jag o lotta ut svante o lukas totalt ;D seeen tappa ja formen lite grann o det gick inte lika bra, dvs vi unga förlorade mot de äldre :O synd men sant, måste få revansch (stavning?!) snart ;D



Därefter skjussa sofi, fia o emma mig till klippan, något försenad men iaf ^^ Eftersom ja sku jobba, vi dukade fram o senare såg vi på när stången restes och sen började det! En lång ringlande kö till cafét och vi fick fullt upp. Dansen satte igång o det blev lugnare och lagom tillströmmning, hade rätt fullt upp nästan hela kvällen så det blev inte långtråkigt :)


stångresning :)


Klippans midsommarstång, tycker den är finast på Åland men jan karlsgårdens placering slår ju ändå ingen :)



I pausen sen blev det smockat i cafét för att senare bli nästan dött, men trevligt sällskap hade jag iaf ;D Senare satt jag o gard i biljettluckan, snackade skit, snackade med fyllon o hade det riktigt trevligt :D Senare fick vi städa undan och vid halv 4 var jag hemma :)


random bild tagen från cafét, det var mycket mörkare i salen såklart, min kamera gillar inte att fota när det är mörkt och ljust på samma gång typ :p



Kunde även firat midsommar på andra håll, bla hos Måns och det skulle säkert varit tusen gånger roligare men vad gör man när plikten kallar, men nästa år blir det nog andra bullar, myndig som jag kommer vara då ;D


Idag (läs midsommardagen) har jag förövrigt bara tagit det lugnt och ikväll ska jag till Sello o se på film o gå på prommenix, prima juttu :) vädret var ju såklart toppen idag bara för att man önskade att det hade varit det igår suck,..



var duktig o var ut iskogen o plocka midsommarblomster till borden :)
trots vädret hade jag tajts o tunika hela kvällen! :D

Min midsommar -09 blev lyckad, hoppas er var minst lika bra =)

// Hanna


Sommarbilder del 3! Bondbröllop, korpmatch, 20-års kalas & talka! 13-18 juni

13 juni

dagen inleddes med en rejält förtjänad sovmorgon, sov 14h! Och resterande av dagen tog jag det ordentligt lugnt och övade även på låtarna inför bondbröllopet :)

14 juni

idag var det bondbröllop i jomala och vi var med och spela :) det var dock ostadigt väder så vi kunde inte spela i tåget :/ det regnade inte då vi gick iaf men då var det försent att ändra på det. Vilket var synd! Men vi spelade senare under tak iaf :)



detta var årets "brudpar" :)


jag & jeffe :)


elina, fanny, elina, jag och jeffe :)


hela gänget :)


brudparet :)


jag & jeffe , dock smakade pannkakan inte bra alls


elina, jag, fanny, chris och philip :)


elina, fanny, jag, elina, chris (skymd) & philip :)

det gick riktigt bra och spela, förutom att brudvalsen blev väldigt kort då bruden nyligen gått på kryckor så det kändes avhugget och sen fick vi även iprovisera "gå på skarven" :p

Men det var kul och vi hade jeffe som ledare för dagen och hon var duktig =)

16 juni

Hade säsongens andra korpmatch, ute i Lemland. När vi äntligen fått alla på plats, vilket dock inte var många så spelade vi på en liten dålig skitplan mot Lif elit, ett veteranlag i korpsammanhang och laget består av gamla fottisspelare som var ruggigt bra på att nicka!
Vid halvtid stod det 3-2 efter att vi jobbat oss upp och skulle vi haft fler avbytare skulle inte vinst varit alltför långt borta. Nu var dock så inte fallet utan vi förlora med 2-7. Kan anmärkas att vi inte heller hade några "riktiga fotbollsspelare med" dvs ingen inlånad :) Så vi kämpa jäkla bra!

17 juni

Ikväll skulle jag ha varit på klippan och haft talka men fick meddela förhinder då vi firade systeryster som fyllt 20! Jag hade även ett finger med i spelet och bjöd på överraskningsgäster ;)
Kul kväll och tror nog även sofi var nöjd :)


bilden är från ett tidigare tillfälle då jag inte fotade alls den kvällen :)

18 juni

Talka på klippan! Vi hade talka 2 kvällar och ikväll hade jag möjlighet att fara dig :)
Talkan gällde såklart midsommarstångens iordningställande :p
Vi lindade löv och satte det på stången :)
Trevligtrevligt :D



Dagen efter var det midsommar men det kommer i ett nytt inlägg :)

// Hanna


RSS 2.0